От х:

Днес в x:

Хасковската библиотека получи стерилизатор за книги

Изображение 1 от 6
    Регионална библиотека „Христо Смирненски" в Хасково се сдоби с машина за почистване и стерилизация на библиотечни документи, съобщиха от културната институция. За 
    Тя обработва до 6 книги за 30 секунди. Отстранява праха чрез обдухване с високо въздушно налягане и унищожава широк спектър от патогенни бактерии, благодарение на вградени UV лампи. След обработката, книгите са чисти и дори приятно ароматизирани. Това ще позволи да се избегне 72-часовата карантина на библиотечните документи във връзка с Covid-19. Машината е проектирана специално за работа в библиотеки и е лесна за обслужване. Читателите сами ще могат да работят с нея.
    Стерилизаторът е закупен по проект на Регионална библиотека „Христо Смирненски” по програма „Културни инициативи” на Община Хасково. Със средства по същата програма библиотеката ще получи и четири стерилизатора за въздух.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      До
      Дон Кихот
      6 -1
      20:42, 4 окт 2020
      Поздравления за новата придобивка дано свърши чудесна работа и полза също и оценка шест плюс на красивата дама на снимките :):)
    • 2
      Ве
      Венци
      2 -4
      08:08, 5 окт 2020
      Поредната глупост на ковидиотите. Няма да стъпя в тази Хасковска библиотека, щом го има този уред. Вкъщи книгите ги чистим един път на година и не сме пукнали. Прекалената хигиена е вредна. Всяко прекалено нещо е вредно. Не искам мания чистота. Тези "мерки" да вървят на майната заедно с Борисов, Кунчев, Меркел, Макрон, Ердоган и още 80 ръководители на държави които заслужават разстрел. А на мацката маската не й отива изобщо - крие й хубостта - на всяка жена маска не удисва.
    • 3
      Па
      Пародия
      2 0
      10:39, 5 окт 2020
      А пари за нов балатум и елементарно освежаване на библиотеката няма.
      От книгите и възглавничките по кафенетата най-хваща ковид! :D
      • Тв
        Тва е Бъгария
        1 0
        13:54, 5 окт 2020
        Какъв нов балатум ние да не сме меки китки, че да сменяме балатума? Свикваш на познатата миризма и вид на балатума както ще свикнат и внуците ти и техните внуци и така до края на тоя шибан свят библиотеката ще е със същия вмирисан соц балатум.
    Последни новини