От х:

Днес в x:

Библиотеката в Хасково издаде книжка с детски текстове и рисунки

    Книжка с детски текстове и рисунки издаде Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

    Те са част от детското творчество, изпратено за конкурса на библиотеката „Нарисувай своята приказка“ и бяха показани днес в изложба във фоайето на библиотеката.

    В конкурса се включиха деца и тийнейджъри от цялата страна- Карнобат, от Добрич и София, Варна, Бургас, има и присъствие на деца от чужбина-от Германия и Испания, много участници от Хасково.

    56 рисунките и 7 текста са на страниците на книжката, отпечатана в тираж от 500 броя. Издаването й е финансирано по проект на библиотеката, защитен по Културни инициативи на община Хасково.

    Александра Габровска е помогнала за избора на текстовете и рисунките, които да бъдат включени в книжката.

    Отличените от първо до трето място в две възрастови групи творци -до 9-годишна възраст и до 14 -годишна възраст, получиха днес наградите си-книжката „Нарисувай своята приказка“, грамота, художествена книжка и безплатен годишен абонамент за библиотеката.

    В малката възрастова група на трето място е класирана 8-годишната Мариета Делчева от Хасково, втората награда е за Алекс Димитров, който е на 8 години и живее в немския град Бремерхафен, а на първо място е Никола Думанов от Хасково, който е илюстрирал своята любима приказка „Рибарят и златната рибка“.

    Във втората възрастова група с трета награда е отличена Елица Лалева, на 11 г. от Хасково. Второ място е за 10-годишната Виктория Тодорова от Хасково, на първо място е илюстрацията по „Красавицата и звярът“ на Михаела Атанасова, на 11 г., също от Хасково.

    За най-харесвана рисунка във Фейсбук страницата на библиотеката, където всички работи за конкурса са публикувани, награда получи 13-годишната Биляна Борисова от Хасково, която е нарисувала своя любим приказен герой-котаракът Финдъс.

    От първо да трето място за 9 години и до 14 години, най харесвана рисунка в страницата на библиотеката във Фейсбук.

    Книжката ще бъде подарена в училищата, детските градини и в школите, откъдето има участници.

    Целта на конкурса, който обявихме и въз основа на който издадохме книжката е да се стимулират децата да творят и да посещават библиотеката, защото двете са взаимно свързани, посочи директорката на Регионалната библиотека Анна Щилянова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини