От х:

Днес в x:

-3 °C

СУ „Васил Левски“ тържествено посрещна 104 първокласници

  Тържествено бе открита новата учебна година в двора на СУ „Васил Левски“ в Хасково. За разлика от предходни години, когато се събираха всички възпитаници от училището, в 9:00 часа днес присъстваха само учениците от първи, пети и осми клас. Най-развълнувани бяха най-малките - 104 деца, които са разпределени в четири паралелки и за първи път прекрачиха прага на училището.

  Родителите им бяха встрани, зад ограждение, заради ситуацията с коронавируса.

  Тържеството започна с посрещане знамето на училище „Васил Левски“, последва издигане на националния флаг под звуците на химна на България. Тържествен водосвет за здраве и благодат отслужи отец Никола Николов, придружен от певеца Ивайло Павлов. Музикален поздрав към присъстващите отправиха изпълнителите от вокална група „Слънце“ към училище „Васил Левски“. Ученици от първи клас рецитираха стихове.

  Приветствено слово към присъстващите отправи директорът на училището Милена Михайлова. Тя честити първия учебен ден на учениците и учителите. „15-ти септември е специален празник за всеки един от нас, превърнал се в символ на почитта на българина към знанието и образованието. Днес средно училище „Васил Левски“ отваря врати, за да посрещне своите възпитаници“, заяви Михайлова.

  Гост на тържеството беше заместник-областният управител на Хасково Митко Петров. Той поздрави учениците и учителите за новата учебна година. „Мили деца, предстои ви една година, в която ще усвоите много знания, ще намерите много приятелства. Ще има уроци, ще има и забавления, но в края на учебната година ще осъзнаете колко много сте пораснали и колко много сте научили“, обърна се Митко Петров към учениците.

  Учениците от другите класове, освен първи, пети и осми, трябваше да пристигнат в 10:00 часа и да влязат директно в класните стаи.

  Тази година в училището ще се обучават 735 деца от първи до дванайсти клас, разпределени в 31 паралелки. Няма родители, които да са отказали да пуснат децата си на училище, каза директорът Минала Михайлова.

  Учебните занимания започват официално от утре. Първи и втори клас ще започват в 8:10 часа, а всички останали - от 8:00 часа. Децата ще влизат през двата входа, за да няма смесване на класовете, предвидени са отделни коридори за придвижването им. На входовете има поставени дезинфектанти. Осигурена е стая за деца, проявили симптоми на Covid-19. Има и помещение, в което могат да изчакват външни лица.


  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   ОБ
   О Боже
   19 -16
   12:59, 15 сеп 2020
   Горките първокласници,това училище е за затваряне
  • 2
   Ун
   униформи
   20 -11
   13:19, 15 сеп 2020
   Тези скъпи униформи от фирма Делена се чудят пак как да ги пробутат. Далавери се въртят в това училище.
  • 3
   Ва
   Валия
   20 -6
   13:37, 15 сеп 2020
   Митко Петров , зам. валия на откриване . Това просто недоразвито момче , уважавайте българското училище .
   • Ро
    Родител
    14 -1
    15:29, 15 сеп 2020
    Първия момент като го видях тоя да тръгва за слово помислих, че е някой ученик, после взе нещо да мънка и да срича, до мене една жена вика тоя зам.областния хич го няма. Като го разбрах кой е веднага се сетих за разказа на големия Алеко Константинов "Пази боже сляпо да прогледа".
  • 4
   Не
   Незнаещ
   16 0
   13:49, 15 сеп 2020
   Г-жата, която натиска с ръка дезинфектанта, а не с лакът като на снимката, ли е прословутата директорка?
  • 5
   Ха
   Хаха
   15 -1
   14:35, 15 сеп 2020
   Възрастните без маски, а децата с маски
   ... Малоумнимродители
  • 6
   Ср
   Срамота
   7 -1
   15:47, 15 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
   Ма
   Мале - шок и ужас
   8 0
   16:19, 15 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
   Ге
   Георги Станков бивш учител
   15 -9
   18:00, 15 сеп 2020
   Осем коментара и осемте помия. Как пък не написахте един от сорта.... Успех деца, успех учители и тнк. Тази злоба в българина е без аналог в света.
  • 9
   Ро
   Родител
   15 -10
   18:25, 15 сеп 2020
   Най-доброто училище в Хасково, с най-добрата дисциплина и организация! Успешна учебна година!
  • 10
   Хи
   Хихо
   8 -5
   21:10, 15 сеп 2020
   Да бе да абе вие добре ли сте
  • 11
   ?
   ?
   10 -2
   21:28, 15 сеп 2020
   Кои са тия четирите "грации" на снимките? Щом са отпред важни ще да са!
  • 12
   Го
   Гост
   10 -3
   21:31, 15 сеп 2020
   По важното е - къде са учителите с опит. Една позната учителка не видях на тези снимки! Всички са някакви нови лица! Къде са учителите, които доскоро учиха децата ни! Защо ги няма - изгонени ли са, сами ли бягат!
   • Ег
    ЕГН
    4 -9
    21:41, 15 сеп 2020
    Да векуват ли там? На система са и нужни млади и а... Виж коментара
  • 13
   До
   дон
   7 -4
   21:44, 15 сеп 2020
   Да бе, къде са директорките от миналата година. Наистина ли всички са изгонени! И това се случва пред очите на всички! Утре това ще се пренесе върху децата и нас родителите! И без това каквото каже тази директорка - на нейното трябва да е - иначе скандали, порицания, обвинения! Ей затова е викала полиция за я опази от родителската любов! И още родители ще скочат да защитават децата си!
  • 14
   До
   До ЕГН
   4 -2
   21:59, 16 сеп 2020
   Кои са младите и адекватни хора БЕ! Тези дето ги назначава Милена - примерно продавачки, касиерки, сервитьорки, магистрални труженички, подлоги от Харманли, Любимец, Димитровград и кадри на Станю Тъпото! Бах ти елита на образованието събран в това училище. Те не знаят къде се намират и за какво са там! ТАКИВА ХОРА ЛИ ТРЯБВА ДА УЧАТ, ВЪЗПИТАВАТ И ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА НИ!
  • 15
   Ог
   огжогжо
   2 -1
   22:16, 16 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 16
   До
   доктор ох
   2 -1
   20:44, 17 сеп 2020
   Горе описаната директорка е напълно ненормална и неадекватна. Такива ученици ги водят - със специални образователни потребности. Но тази директорка освен че е СОП, е и хиперактивна. Не може да седи мирно в директорския стол - като с люта чушка в задника - снове, тича, тропа като подкован кон. Захваща по 100 неща наведнъж, не дава никакво време за изпълнение, чака отчет веднага. Веднъж иска така..., след две минути иначе...след още две...пак друго и така докато нещо още по-грандиозно не ангажира вниманието й за цели пет минути примерно. За освидетелстване е тази ненормална бързачка. Всекидневно вряска и крещи като изтървана. Комбинацията от болна амбиция, размътена глава, нервозно поведение и поне няколко отклонения като аутизъм, неразбиране на околния свят, липса на едекватна преценка и невъзможност да се спира на място за повече от няколко минути - правят тази селянка обсолютно неподходяща да оглавява каквато и да е институция, камоли да управлява хора и да взима решения за деца!
  • 17
   Ам
   ама
   1 -1
   22:41, 17 сеп 2020
   Ама по това което се пише се разбира , че е корумпирана работата там? Това не е добре
  • 18
   Бе
   бейби джи
   1 0
   22:43, 17 сеп 2020
   Ало бейби джи как сме... Как е бебето
  • 19
   У-
   у - а
   0 0
   22:44, 17 сеп 2020
   Ама сега коя е тази новата зам. директорка да попотам аз?
  • 20
   Уч
   УЧИТЕЛ
   0 0
   22:48, 17 сеп 2020
   Ама Рилски сме по-добре от вас Левски... Ние поне се имаме хубава база...

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  17 яну 2021
  Последни новини