От х:

Днес в x:

21 °C

СУ „Васил Левски“ тържествено посрещна 104 първокласници

  Тържествено бе открита новата учебна година в двора на СУ „Васил Левски“ в Хасково. За разлика от предходни години, когато се събираха всички възпитаници от училището, в 9:00 часа днес присъстваха само учениците от първи, пети и осми клас. Най-развълнувани бяха най-малките - 104 деца, които са разпределени в четири паралелки и за първи път прекрачиха прага на училището.

  Родителите им бяха встрани, зад ограждение, заради ситуацията с коронавируса.

  Тържеството започна с посрещане знамето на училище „Васил Левски“, последва издигане на националния флаг под звуците на химна на България. Тържествен водосвет за здраве и благодат отслужи отец Никола Николов, придружен от певеца Ивайло Павлов. Музикален поздрав към присъстващите отправиха изпълнителите от вокална група „Слънце“ към училище „Васил Левски“. Ученици от първи клас рецитираха стихове.

  Приветствено слово към присъстващите отправи директорът на училището Милена Михайлова. Тя честити първия учебен ден на учениците и учителите. „15-ти септември е специален празник за всеки един от нас, превърнал се в символ на почитта на българина към знанието и образованието. Днес средно училище „Васил Левски“ отваря врати, за да посрещне своите възпитаници“, заяви Михайлова.

  Гост на тържеството беше заместник-областният управител на Хасково Митко Петров. Той поздрави учениците и учителите за новата учебна година. „Мили деца, предстои ви една година, в която ще усвоите много знания, ще намерите много приятелства. Ще има уроци, ще има и забавления, но в края на учебната година ще осъзнаете колко много сте пораснали и колко много сте научили“, обърна се Митко Петров към учениците.

  Учениците от другите класове, освен първи, пети и осми, трябваше да пристигнат в 10:00 часа и да влязат директно в класните стаи.

  Тази година в училището ще се обучават 735 деца от първи до дванайсти клас, разпределени в 31 паралелки. Няма родители, които да са отказали да пуснат децата си на училище, каза директорът Минала Михайлова.

  Учебните занимания започват официално от утре. Първи и втори клас ще започват в 8:10 часа, а всички останали - от 8:00 часа. Децата ще влизат през двата входа, за да няма смесване на класовете, предвидени са отделни коридори за придвижването им. На входовете има поставени дезинфектанти. Осигурена е стая за деца, проявили симптоми на Covid-19. Има и помещение, в което могат да изчакват външни лица.


  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   ОБ
   О Боже
   19 -16
   12:59, 15 сеп 2020
   Горките първокласници,това училище е за затваряне
  • 2
   Ун
   униформи
   20 -11
   13:19, 15 сеп 2020
   Тези скъпи униформи от фирма Делена се чудят пак как да ги пробутат. Далавери се въртят в това училище.
  • 3
   Ва
   Валия
   20 -6
   13:37, 15 сеп 2020
   Митко Петров , зам. валия на откриване . Това просто недоразвито момче , уважавайте българското училище .
   • Ро
    Родител
    14 -1
    15:29, 15 сеп 2020
    Първия момент като го видях тоя да тръгва за слово помислих, че е някой ученик, после взе нещо да мънка и да срича, до мене една жена вика тоя зам.областния хич го няма. Като го разбрах кой е веднага се сетих за разказа на големия Алеко Константинов "Пази боже сляпо да прогледа".
  • 4
   Не
   Незнаещ
   16 0
   13:49, 15 сеп 2020
   Г-жата, която натиска с ръка дезинфектанта, а не с лакът като на снимката, ли е прословутата директорка?
  • 5
   Ха
   Хаха
   15 -1
   14:35, 15 сеп 2020
   Възрастните без маски, а децата с маски
   ... Малоумнимродители
  • 6
   Ср
   Срамота
   7 -1
   15:47, 15 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
   Ма
   Мале - шок и ужас
   8 0
   16:19, 15 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
   Ге
   Георги Станков бивш учител
   15 -9
   18:00, 15 сеп 2020
   Осем коментара и осемте помия. Как пък не написахте един от сорта.... Успех деца, успех учители и тнк. Тази злоба в българина е без аналог в света.
  • 9
   Ро
   Родител
   15 -10
   18:25, 15 сеп 2020
   Най-доброто училище в Хасково, с най-добрата дисциплина и организация! Успешна учебна година!
  • 10
   Хи
   Хихо
   8 -5
   21:10, 15 сеп 2020
   Да бе да абе вие добре ли сте
  • 11
   ?
   ?
   10 -2
   21:28, 15 сеп 2020
   Кои са тия четирите "грации" на снимките? Щом са отпред важни ще да са!
  • 12
   Го
   Гост
   10 -3
   21:31, 15 сеп 2020
   По важното е - къде са учителите с опит. Една позната учителка не видях на тези снимки! Всички са някакви нови лица! Къде са учителите, които доскоро учиха децата ни! Защо ги няма - изгонени ли са, сами ли бягат!
   • Ег
    ЕГН
    4 -9
    21:41, 15 сеп 2020
    Да векуват ли там? На система са и нужни млади и а... Виж коментара
  • 13
   До
   дон
   7 -4
   21:44, 15 сеп 2020
   Да бе, къде са директорките от миналата година. Наистина ли всички са изгонени! И това се случва пред очите на всички! Утре това ще се пренесе върху децата и нас родителите! И без това каквото каже тази директорка - на нейното трябва да е - иначе скандали, порицания, обвинения! Ей затова е викала полиция за я опази от родителската любов! И още родители ще скочат да защитават децата си!
  • 14
   До
   До ЕГН
   4 -2
   21:59, 16 сеп 2020
   Кои са младите и адекватни хора БЕ! Тези дето ги назначава Милена - примерно продавачки, касиерки, сервитьорки, магистрални труженички, подлоги от Харманли, Любимец, Димитровград и кадри на Станю Тъпото! Бах ти елита на образованието събран в това училище. Те не знаят къде се намират и за какво са там! ТАКИВА ХОРА ЛИ ТРЯБВА ДА УЧАТ, ВЪЗПИТАВАТ И ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА НИ!
  • 15
   Ог
   огжогжо
   2 -1
   22:16, 16 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 16
   До
   доктор ох
   2 -1
   20:44, 17 сеп 2020
   Горе описаната директорка е напълно ненормална и неадекватна. Такива ученици ги водят - със специални образователни потребности. Но тази директорка освен че е СОП, е и хиперактивна. Не може да седи мирно в директорския стол - като с люта чушка в задника - снове, тича, тропа като подкован кон. Захваща по 100 неща наведнъж, не дава никакво време за изпълнение, чака отчет веднага. Веднъж иска така..., след две минути иначе...след още две...пак друго и така докато нещо още по-грандиозно не ангажира вниманието й за цели пет минути примерно. За освидетелстване е тази ненормална бързачка. Всекидневно вряска и крещи като изтървана. Комбинацията от болна амбиция, размътена глава, нервозно поведение и поне няколко отклонения като аутизъм, неразбиране на околния свят, липса на едекватна преценка и невъзможност да се спира на място за повече от няколко минути - правят тази селянка обсолютно неподходяща да оглавява каквато и да е институция, камоли да управлява хора и да взима решения за деца!
  • 17
   Ам
   ама
   1 -1
   22:41, 17 сеп 2020
   Ама по това което се пише се разбира , че е корумпирана работата там? Това не е добре
  • 18
   Бе
   бейби джи
   1 0
   22:43, 17 сеп 2020
   Ало бейби джи как сме... Как е бебето
  • 19
   У-
   у - а
   0 0
   22:44, 17 сеп 2020
   Ама сега коя е тази новата зам. директорка да попотам аз?
  • 20
   Уч
   УЧИТЕЛ
   0 0
   22:48, 17 сеп 2020
   Ама Рилски сме по-добре от вас Левски... Ние поне се имаме хубава база...

  Хороскоп за 30.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  30 сеп 2020
  Последни новини