От х:

Днес в x:

Призове за изявени учители, актьор, свещеник и служили в борбата срещу коронавируса

    Навръх празника на Хасково бяха отличени заслужили хасковлии и институции. Призовете бяха връчени по време на официална церемония, в която бяха отличени и тримата почетни граждани на Хасково.

    Грамоти получиха две учителки и културен деец. Отличие за учител в начален и прогимназиален етап на образованието получи старши учителят по музика Стилияна Ангелова от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково. При получаване на приза си, пред публиката в хасковския театър тя отправи прочувствен музикален поздрав в чест и памет на Капитан Петко войвода. Отличие за учител в прогимназиален етап получи старши учителят по математика д-р Юлия Кръстева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

    Отличието в категория „културен деятел“ бе връчено на актьора Стефан Цирков.

    По време на церемонията бяха връчени отличия за заслуги в борбата с коронавируса през 2020 година – година на извънредни уроци и изпитания. Бяха отличени институции, лекари и полицаи, борили се на първа линия с пандемията. Отличия бяха връчени на МБАЛ-Хасково – получи го директорът на болницата д-р Георги Гелов, на РЗИ-Хасково – получи го директорът на здравната инспекция д-р Соня Димитрова и на Областната дирекция на МВР в Хасково – получи го началникът на Районното управление в Хасково главен инспектор Иван Расоков.

    Индивидуални отличия бяха връчени на двама лекари от ОАИЛ на хасковската болница. Това са д-р Владимир Вълев и д-р Георги Димитров, които хасковлии нарекоха герои. Двамата анестезиолози се грижеха за заразена с коронавирус млада жена и в продължение на повече от месец не бяха излизали от отделението.

    Индивидуално отличие за заслуги в борбата с коронавируса получи д-р Снежана Иванова – шеф на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Хасково.

    За проявени професионални качества и висока отговорност при изпълнение на служебните си задължения по време на извънредното положение отличия получиха двама полицаи – младши инспектор Валентин Делчев от сектор „Криминална полиция“ към Районното управление в Хасково и инспектор Цветан Дамянов от сектор „Охранителна полиция“ към Районното управление в Хасково.

    Отделно приз бе връчен и на хасковския свещеник отец Антони Енев, който днес обяви, че се оттегля от църковната служба. Той е почетен гражданин на Хасково. Ръкоположен е за свещенослужител преди 71 години. Кръстил е над 8000 деца, венчал е над 3000 семейства, дал е сила и вяра на десетки хиляди миряни. Днес свещеникът, наречен хасковски патриарх, бе посрещнат на крака от публиката и с аплодисменти в хасковския театър.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Та
      Танче
      26 -5
      15:53, 8 сеп 2020
      Щастлива си! Усмихната! Ако и аз бях на твое място с 15000 лв заплата, щях да съм с криле! Браво!
    • 2
      Уч
      Учител
      19 -8
      17:01, 8 сеп 2020
      Адмирации! Браво за Юлия Кръстева и Стиляна Ангелова! Абсолютно заслужени призове! Бъдете здрави и все така успешни!
    • 3
      Ка
      Как така
      16 -1
      21:28, 8 сеп 2020
      Забравихте медал на простата Миленка да дадете. Това нещо с претенциите за най-добра директорка в града заслужва "Динен медал". Това неуморно хиперактивно амбициозно нерваче няма да спи щото не сте го оценили по "достойнство". Има да й се връща учителската любов - ама кървави сълзи ще лее от любов!
    • 4
      Аа
      ааяж
      14 0
      21:42, 8 сеп 2020
      Това, ако М е оная селска пръчка дето ограбва града от паркингите вече толкова години друго освен Жопка не заслужава. Граби от всякъде - за един ден приходи си избива наема за месец. Всичко друго и е печалба, щото и човечетата на паркингите осигурява на 4 часа или са пенсионери. В комбина са с Т. З - усмихнатото бабе дето защитава мафиотите в града!
      • Ня
        Някой
        5 0
        09:41, 9 сеп 2020
        Много правилен коментар на "яяаж". Тези от Ем комфорт които са 6 волтови - - служителите работят всеки ден, на Официални празници и почиват само в неделя. Много често ги бъркат със Синята Зона. Емо, от къде иначе ще кара джип "Лексус" чисто нов за 120000лв? Няма да се наядат!
    • 5
      раздава награди
      .....
      а оркестъра свири Вазов-ата "Травиата" :))
    • 6
      За
      запознат
      10 0
      22:01, 8 сеп 2020
      Вярно е по горе казаното. Като искаха на тая баш "бизнесменка" да и дигат наема на паркингите тя при Танчето Захариева тичка - "договор" имала тя, да я защитят от несправедливост горката Любемешка пуцка. Луди пари пръсна да затвори устите на хората дето искаха уж да защитят градските паркинги и града да печели от наемите, а не да подарява приходи на Любимешката Диня.И се кротнаха де. Пък сега кметя силно нейн човек - знае момето къде да дига ногите. Още 10-20 години занапред паркинги, че може и без наем, щото ще вземе да облагородява асфалта на паркингите примерно. Врътки всякакви. Важното е грабеж да става и да минава за бизнес!
    • 7
      За
      Захариева
      1 0
      15:43, 10 сеп 2020
      Недей да летиш толкова, защото и птиците вървят по земята! Ееее, може да си се взела за СЛЪНЦЕ!
    • 8
      Лу
      Луна
      1 0
      20:59, 10 сеп 2020
      ТОЧНО пък тая слънце, нещо не се връзва! Двокаджийка като юрист и отличник по корупция!
    Последни новини