От х:

Днес в x:

Задържаният с марихуана за близо 22 000 лева остава в ареста

Спипаният с 5,383 кг марихуана в резервната гума на лек автомобил Ауди ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

50-годишният Борис Обрешков от старозагорското село Дълбоки беше арестуван на 30.08.2020 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“ при опит да пренесе наркотика за 21 532 лева от България в Турция.

При разглеждане на мярката за неотклонение съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. За деянието се предвижда от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Наличието на постоянен адрес и чистото съдебно минало на Борис не опровергават презумпцията за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, с оглед характера на престъплението – тежко, умишлено. Твърденията на обвиняемия за здравословни проблеми на детето му, не са подкрепени с писмени доказателства или експертно заключение.

Въз основа на тези обстоятелства съдът прецени, че единствено мярката за неотклонение „задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона – да се осигури присъствието на обвиняемия в производството и при извършване на процесуалните действия по разследване.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини