От х:

Днес в x:

19 °C

Съдът връща на работа бившия шеф на митницата Тодор Караиванов

Бившият шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов ще се върне на работа. Това гласи решението на съдия Росица Чиркалева от Административен съд – Хасково.

Пред Темида, Тодор Караиванов е обжалвал заповед от 07.01.2019 г. с която от следващия ден се прекратяват служебните му правоотношения, издадена от директора на агенция „Митници“. Той е бил освободен по норма от Закона за митниците, която е била обявена за противоправна с решение на Конституционния съд. Обстоятелствата по воденото срещу него дело не са пречка той да изпълнява служебните си взаимоотношения, става ясно от решението на съда.

Така Административният съд е отменил заповедта за освобождаването му и е осъдил агенция „Митници“ да плати разноските по делото в размер на 1010 лева. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок. Ако решението влезе е сила, Караиванов ще се върне на работа, на длъжност „главен митнически инспектор“ в Митница Бургас.

Междувременно за днес бе насрочено поредно заседание в Окръжен съд – Хасково по делото за корупция срещу Тодор Караиванов. Той е обвинен за това, че се е възползвал от служебното си положение и противозаконно е набавил за себе си облага от 10 000 евро.

Допълнение!

Делото е отложено за 8 октомври. От прокуратурата са внесени нови доказателства и съдът е преценил, че трябва да бъдат разпитани още трима свидетели.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  О
  О
  19 -2
  17:26, 19 авг 2020
  Как пък щял да бил взимал подкуп , и как пък щяли да го осъдят .... Пълен абсурд ! Осъдени има само кокошкари !
  • Жо
   Жорко Курвата на Бойко
   4 -2
   23:30, 19 авг 2020
   Аз от Малък си мечтая да взема Солунската митница
   ....
   А те ми дадоха всички митници :))
 • 2
  Гл
  Главуняка
  17 -1
  19:34, 19 авг 2020
  Те от няколко години не могат/не искат да осъдят петимата редови служители на ДАИ-Хасково за вземаните от тях рушвети на пътя, та тая "голяма риба" ли ще осъдят... Да,да...
 • 3
  77
  77777
  24 -2
  19:38, 19 авг 2020
  Няма такава държава. Човек с подкуп и пак на работа
 • 4
  Кп
  Кпп-то
  10 -1
  20:07, 19 авг 2020
  Ха, ха, хааааааа
 • 5
  Ив
  ив
  16 -2
  20:59, 19 авг 2020
  НИЕ друго не очаквахме,позор!!!
 • 6
  Ин
  Интересно
  14 -1
  21:40, 19 авг 2020
  Тва пък , не се научиха някои системи как се уволняват хора.

  Винаги след време ги възстановяват на работа
 • 7
  Ха
  хахахя
  6 -2
  21:45, 19 авг 2020
  Еб..и съдът мен луда работа и плюнки!!!!!!?
 • 8
  Гр
  гражданин
  9 -1
  23:23, 19 авг 2020
  замислете се кой ще плати заплатите на този човек за изминалото време
 • 9
  Ня
  Някой
  3 -3
  08:56, 20 авг 2020
  Има късмет човека че се е паднала тази съдийка да му гледа делото, ако беше шефката Бодикян - - изхода на делото ще ше да е отрицателен на 99%. Има една "приказка" : Рано или късно всичко се връща!!
 • 10
  Къ
  Къси вицове
  6 0
  09:42, 20 авг 2020
  Арменец миньор. Осъден митничар.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини