От х:

Днес в x:

Свиленградските митничари с протест за атестациите

Служители от Свиленградската митница направиха подписка срещу занижените оценки при последната атестация за работата им. Те ще изпратят възражението до шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

При последната атестация голям процент от митничарите по границата с Турция и Гърция  са получили определение от „отговаря на изискванията“ на “отговаря на изискванията, но не напълно“. Това означава напрактика, че оценката им е намалена от 3 на 4. По петобалната система за оценяване на държавните служители най-високата оценка е 1 - „Изключително изпълнение“, а най-ниската – 5 - „Неприемливо изпълнение“.

Опасенията на служителите са, че занижаването на атестационното определение може да се окаже пагубно при повишаването им в ранг или длъжност и да доведе до намаляване на заплатите. Освен това при повторен нисък резултат могат да загубят и работата си.

Според плана те трябваше да депозират подписката и пред прекия си началник Тодор Караиванов.

„Не съм проверил дали днес в деловодството на Митницата има внесен такъв документ“, обясни той. Тодор Караиванов потвърди, че в по-големия си процент атестациите са със понижена оценка, но пропуските не са фатални и лесно биха могли да бъдат отстранени ако митничарите положат усилия.

В средата на лятото ще има междинна среща за постигнатите резултати от служителите през шестмесечието на 2013-та година. На нея могат да бъдат поставени допълнителни задачи на митничарите с по-лоши атестационни оценки, за да могат те да повишат показателите си при следващата атестация през януари догодина.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини