От х:

Днес в x:

Окончателно: 3 г. условно и 5000 лв. глоба за бивш шеф на митницата за подкуп

    В сила влезе присъдата на бившия шеф на митница Свиленград Тодор Караиванов, съобщиха от Темида.

    Първоначално с решение на Окръжен съд – Хасково той бе признат за виновен за това, че в периода от началото на октомври 2014 г. до 28.01.2015 г. в Свиленград в качество си на началник е поискал и приел пари в общ размер на 600 евро и 1600 лева от двама представители на транспортни фирми с цел безпроблемно преминаване на тировете им. Още след акцията по задържане на митническия шеф в края на януари 2015 година, разследващите обявиха, че той е бил арестуван с белязани пари след оплакване от Стилиян Христозов и Хакиф Хабил, който е и бивш общински съветник от ДПС в Хасково.

    В края на 2020 г. съдът от първа инстанция наложи на Тодор Караиванов наказание от 4 г. затвор при първоначален „общ“ режим, 5000 лева глоба и 6 години лишаване от право да заема длъжност в държавната администрация.

    Върховният касационен съд обаче намали наказанието – от 4 години затвор на 3 години условно с изпитателен срок от 5 години, а наказанието за заемане на длъжност в държавната администрация е намалено от 6 на 5 години.

    Окръжен съд – Хасково призна подсъдимия Караиванов за виновен и по второто му повдигнато обвинение за това, че на 28.01.2015 г. е използвал служебното си положение в качество на началник на Митница Свиленград и влиянието си над подчинените му служители, за да набави за себе си противозаконна облага – като получил сумата от 10 000 евро. В тази връзка съдът от първа инстанция му наложи наказание от 2 години затвор. С решение на Апелативен съд - Пловдив наказателното производство за това престъпление е прекратено, поради изтекла абсолютна давност.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      No
      Nostradamus
      21 0
      18:04, 11 яну 2024
      Тошо "квотата" се отърва... Ей така става всичко в България. Много шум, после забвение, после на виновните им се разминава.
      Бог да пази България!
    • 2
      Хи
      Химена
      7 0
      07:16, 12 яну 2024
      Ей ов**та гла**чка пак мина тънко . Няма оправия тази държава. Приятно самоубиване на всички !
    • 3
      Ми
      Михайлова
      0 0
      16:12, 13 яну 2024
      А колко ли пипнаха Върховния съд за да отменят присъдата от затвор на условна? Всичко е хайдути и мошеници!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини