От х:

Днес в x:

Бившият шеф на митницата в Свиленград излиза от ареста под гаранция от 5 хил. лева

Апелативният съд в Пловдив освободи срещу гаранция от 5 хиляди лева бившия шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов. Той бе задържан, след като в края на януари бе арестуван в момент, в който е получил подкуп от 600 евро.

Решението на съда е окончателно. В мотивите си магистратите казват, че наложената от първоинстанционния съд мярка противоречи на закона и освен това няма опасност Караиванов да се укрие или да извърши друго престъпление, защото е отстранен от длъжност.

В съдебната зала Караиванов каза, цитиран от агенция "Фокус", че е в ареста в продължение на 60 дни, от които само 25 е прекарал в самостоятелна килия, а в останалото време е бил с хора, срещу които се е борил през 25-годишната си практика в митниците – наркотрафиканти и престъпници. Допълни, че дискредитирането е по-силно от смъртта.

"Не притежавам хотели и мотели, не притежавам милиони, нито 10 автомобила, нямам магазини в София", каза той след заседанието и допълни, че онези контрабандни канали, които бил прекъснал, са го вкарали в ареста.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини