От х:

Днес в x:

13 °C

Кола е блокирана в гараж заради шахта и строителство към обект в „Болярово“

  Блзио два месеца кола остана блокирана в гараж заради улична шахта пред дома си, към която е била прокарана връзка към строителен обект в хасковския квартал „Болярово“. За куриозната ситуация се жалва хасковлията Георгиос Папапанайоту.

  Отводнителното съоръжение се намира на улица „Перущица“, до Психодиспансера, край който се строи Център за психично болни по проект за над половин милион лева. Припомняме, че първа копка на строителните дейности бе дадена в началото на декември 2019 година. Подробна информация може да видите тук.

  Към строителния обект е направена връзка към канализацията за отпадни води. Шахтата обаче останала отворена. На два пъти поставяли капаци, но се счупили от преминаването на камиони и автомобили. Така строителите обезопасили дупката с дървена конструкция.

  „Това е така от около два месеца, а шахтата се намира точно пред гаража ми и не мога да си изкарам колата. Освен това мирише много“, ядосваше се хасковлията.

  Освен зейналата шахта, на две места напречно по улицата е бил разкопан асфалта, а по-късно коловозите са били запълнени с чакъл.

  „Този чакъл непрекъснато пропада и си разбиваме колите. Трябва да се асфалтира“, настояваха Георгиос и неговите съседи Янчо Янакиев и Вълчо Тодоров. Те се жалваха още, че от строителния обект наблизо се разнася пръст по улицата, от която се вдига прах.

  Боляровци разговаряли за проблемите си със строителите от обекта, но до днес решение на проблема нямало.

  Потърсихме за коментар изпълнителя на обекта – фирма "Евротранс". Представителката на дружеството Дора Марукова заяви, че изчаквали изработката на елементи за шахтата, които се бавели заради ситуацията с коронавируса. Обеща, че до седмица ще бъде поставен капак. Поясни, че строителният обект трябва да бъде завършен до 1 октомври.

  Местните жители се жалваха, още че на улицата има само два контейнера за отпадъци, които според тях са недостатъчни да поемат сметта на живеещите наоколо боляровци и тази на болницата в близост.

  „Бобрите се препълват и отпадъците падат по земята. Тука си имаме около 20 улични кучета, които не само разпиляват боклука, но и лаят по всяко време на денонощието“, оплакаха се още местните. Те настояват институциите да вземат отношение за решаване на проблемите им.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Па
   Пармезан
   9 -5
   16:59, 7 авг 2020
   То сега шахтата и многото кучета ами като дойдат и ЛУДИТЕ кокво ши праим Освен оплакване до БОКО ПРЕМИЕРА -ЦАР
   • Го
    Горския
    8 -5
    18:09, 7 авг 2020
    Да напълним
    шахтата с труповете на избити Мутри и Бейове
    ....
  • 2
   An
   Anton
   12 -2
   17:46, 7 авг 2020
   Хем Психодиспансер с достатъчно етажи за различните отделения,множество празни сгради в града,които се изпродават на свои,хем едни пари се усвояват за Център за психично болни...
   Кой в тоя град го интересува неудобството на хората,кучетата,проблема с водата,важно е едни парички да капят...
  • 3
   11
   11111
   8 -1
   18:15, 7 авг 2020
   Евротранс в ТРАНС...Много ми харесват фирми с поевропейчени имена но с африканско изпълнение на работата им...
   • обаче гледам на снимката
    ...
    контейнери за разделно събиране на отпадъците до Психодиспансера
    ...
  • 4
   Ту
   Турчолямоля
   1 -7
   21:04, 7 авг 2020
   Всяка кола може да мине около шахта. Не правете от... Виж коментара

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини