От х:

Днес в x:

24 °C

Кола е блокирана в гараж заради шахта и строителство към обект в „Болярово“

  Блзио два месеца кола остана блокирана в гараж заради улична шахта пред дома си, към която е била прокарана връзка към строителен обект в хасковския квартал „Болярово“. За куриозната ситуация се жалва хасковлията Георгиос Папапанайоту.

  Отводнителното съоръжение се намира на улица „Перущица“, до Психодиспансера, край който се строи Център за психично болни по проект за над половин милион лева. Припомняме, че първа копка на строителните дейности бе дадена в началото на декември 2019 година. Подробна информация може да видите тук.

  Към строителния обект е направена връзка към канализацията за отпадни води. Шахтата обаче останала отворена. На два пъти поставяли капаци, но се счупили от преминаването на камиони и автомобили. Така строителите обезопасили дупката с дървена конструкция.

  „Това е така от около два месеца, а шахтата се намира точно пред гаража ми и не мога да си изкарам колата. Освен това мирише много“, ядосваше се хасковлията.

  Освен зейналата шахта, на две места напречно по улицата е бил разкопан асфалта, а по-късно коловозите са били запълнени с чакъл.

  „Този чакъл непрекъснато пропада и си разбиваме колите. Трябва да се асфалтира“, настояваха Георгиос и неговите съседи Янчо Янакиев и Вълчо Тодоров. Те се жалваха още, че от строителния обект наблизо се разнася пръст по улицата, от която се вдига прах.

  Боляровци разговаряли за проблемите си със строителите от обекта, но до днес решение на проблема нямало.

  Потърсихме за коментар изпълнителя на обекта – фирма "Евротранс". Представителката на дружеството Дора Марукова заяви, че изчаквали изработката на елементи за шахтата, които се бавели заради ситуацията с коронавируса. Обеща, че до седмица ще бъде поставен капак. Поясни, че строителният обект трябва да бъде завършен до 1 октомври.

  Местните жители се жалваха, още че на улицата има само два контейнера за отпадъци, които според тях са недостатъчни да поемат сметта на живеещите наоколо боляровци и тази на болницата в близост.

  „Бобрите се препълват и отпадъците падат по земята. Тука си имаме около 20 улични кучета, които не само разпиляват боклука, но и лаят по всяко време на денонощието“, оплакаха се още местните. Те настояват институциите да вземат отношение за решаване на проблемите им.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Па
   Пармезан
   9 -5
   16:59, 7 авг 2020
   То сега шахтата и многото кучета ами като дойдат и ЛУДИТЕ кокво ши праим Освен оплакване до БОКО ПРЕМИЕРА -ЦАР
   • Го
    Горския
    8 -5
    18:09, 7 авг 2020
    Да напълним
    шахтата с труповете на избити Мутри и Бейове
    ....
  • 2
   An
   Anton
   12 -2
   17:46, 7 авг 2020
   Хем Психодиспансер с достатъчно етажи за различните отделения,множество празни сгради в града,които се изпродават на свои,хем едни пари се усвояват за Център за психично болни...
   Кой в тоя град го интересува неудобството на хората,кучетата,проблема с водата,важно е едни парички да капят...
  • 3
   11
   11111
   8 -1
   18:15, 7 авг 2020
   Евротранс в ТРАНС...Много ми харесват фирми с поевропейчени имена но с африканско изпълнение на работата им...
   • обаче гледам на снимката
    ...
    контейнери за разделно събиране на отпадъците до Психодиспансера
    ...
  • 4
   Ту
   Турчолямоля
   1 -7
   21:04, 7 авг 2020
   Всяка кола може да мине около шахта. Не правете от... Виж коментара

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини