От х:

Днес в x:

Откриха Център за хора с психични разстройства в „Болярово“

Изображение 1 от 6

    Център за грижа на лица с психични разстройства бе открит в хасковския квартал „Болярово“.

    Това стана с тържествен водосвет за здраве и благоденствие. Лентата бе прерязана от заместник-кмета по „Култура, социални, младежки дейности и спорт“ Мария Вълчева.

    Потребителите на центъра посрещнаха гостите на събитието с погача и музикален поздрав, а от тях получиха цветя за цветната си градинка, която отглеждат с любов.

    Центърът за грижа на лица с психични разстройства в Община Хасково е изграден по проект на общината, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Инвестицията по проекта е на обща стойност 569 591,81 лв.

    Социалната услуга в центъра се предоставя по проект „Отвъд хоризонта – Център за грижа за лица с психични разстройства „Болярово“ на стойност 272 00 лв., финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

    В центъра са настанени 14 потребители, изведени от дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Заберново, община Малко Търново, който вече е закрит. Благодарение на изпълнените дейности по двата проекта на Община Хасково, те живеят в спокойна и уютна среда, близка до семейната и се учат да формират умения за относително самостоятелен и независим живот, на база на индивидуалните възможности на всеки потребител.

    Община Хасково и членовете на екипа, който пряко работи с потребителите в центъра са отличен пример за професионализъм и отдаденост в ежедневната си работа си с тях.

    Целта на проекта е закриване на специализираните институции и създаване на възможност за независим живот на хората с психични разстройства и с умствена изостаналост чрез предоставяне на качествени и достъпни услуги в общността.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини