От х:

Днес в x:

Хасковлийки се жалват от трева на тротоара, „Екопрогрес“ коси по график

    За затревени тротоари се жалваха хасковлийки, живеещи на улица „Клокотница“ в квартал „Любен Каравелов“.

    Става дума за тротоари около къща до читалище „Пейо Яворов“. В жилището живеят Гергана и Татяна Юрукови. Те се оплакаха, че служителите на община Хасково не обръщат достатъчно внимание на района – избуяла е тревата по тротоара, по който лисват плочки и не е възможно той да се използва по предназначение. Освен това наоколо имало прогнили дървета, които се нуждаели от кастрене, за да не увредят пешеходец или автомобил.

    „Ние сме пенсионери хора. Аз съм 91% инвалид, едва вървим в тези треви“, коментира Татяна. Тя и Гергана заявиха, че нямат възможност сами да се справят с тревите. Двете жени казаха, че за проблемите си са уведомили общински служители, преминаващи по улицата преди месеци.

    От Община Хасково заявиха, че в такива случая е необходимо да се подават официални сигнали. Обещаха при първа възможност да предприемат косене на тревата и еколози да направят оглед за кастрене на дърветата. Уточниха обаче, че работата на общинското предприятие „Екопрогрес“ е по график и изобщо не е спирала, предвид топлото време и периодичните дъждове, които благоприятстват за растежа на растителността.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини