От х:

Днес в x:

Осигуряват работа на 334 души в Хасковско за 5 месеца

    334 безработни ще бъдат наети на работа за 5 месеца в Хасковска област. Това съобщи областният управител на Хасково Катя Панева на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково, провело се днес в зала „Марица“ на Областна администрация.

    Безработните ще бъдат ангажирани от 1 юли до декември по Регионалната програма за заетост на Хасковска област за 2022 г.

    284 от хората ще бъдат наети на пълен работен ден, а 50 ще са на непълен – с продължителност от 4 до 6 часа. Те ще работят във всички 11 общини в региона.

    Основно ще бъде осигурена заетост на хора, пострадали от Covid-пандемията, за да се реализират на пазара на труда, хора с ниска квалификация, украинци, както и хора над 50 години, които по-трудно успяват да се реализират на пазара на труда. Те ще работят в различни сфери - поддръжка на държавни и общински имоти, шофьори, градинари, охрана, товаро-разтоварна и преносна работа, поддръжка на детски площадки и паркове.

    Програмата е в партньорство с частния сектор. На заседанието присъстваха представители на общините, държавни структури, бизнеса.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини