От х:

Днес в x:

Хасковски тракийци даряват раници и книги на децата от българското Неделно училище в Одрин

    Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково поде нова благотворителна инициатива. Тя ще е жест към около 50 деца от българското Неделно училище към църквата „Св. Георги“ в турския град Одрин.

    За края на учебната година, Генералното консулство в Одрин организира тържество в южната ни съседка на 24 май. Поканени са около 300 гости, сред които и хасковските тракийци. Представители на хасковската организация са подготвили 50 раници, пълни с учебни пособия, закупени с пари от дарители. Подготвени са и 50 книги, дарени от издателство.

    "Раниците и книгите ще бъдат дарени на децата от неделното училище в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост", каза Кирил Сарджев - председател на хасковското Тракийското дружество. В програмата на тържеството са предвидени изпълнения на формации към организацията – Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“, Детски Танцов състав „Пъстрица“ и Фолклорен танцов клуб „Воденица“.

    „Празникът 24 май е събирателен – и за поднасяне на приветствия, и за поднасяне на подаръци в края на учебната година“, каза още Кирил Сарджев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини