От х:

Днес в x:

Задържаха 19-годишен, издирван за убийство, палеж, увреждане

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 19-годишен израелски гражданин, обявен за международно издирване от израелските власти с цел арест и екстрадиция и във връзка с Червена бюлетина, издадена от Интерпол – Йерусалим. Тя му е наложена от Окръжен съд - Хасково днес.

Младежът се издирва от израелските съдебни власти по обвинение за извършване на няколко престъпления: убийство при утежняващи обстоятелства; престъпления с оръжия; увреждане и нараняване при утежняващи обстоятелства; заговор за извършване на престъпление; палеж; злонамерено увреждане; възпрепятстване на правосъдието; заплашване.

Израелецът е бил задържан при опит да влезе в страната при ГКПП “Капитан Андреево”.

Окръжен съд – Хасково прие, че поисканият за предаване мъж не е български гражданин, няма постоянен или въобще известен адрес на територията на Република България и задържането му под стража е единствената адекватна мярка до завършване на екстрадиционното производство. Според магистратите пребиваването му в ареста не би довело до влошаване на здравословното му състояние. Това налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Hh
    hh
    2 0
    10:49, 21 май 2022
    Гражданин на Израел от арабски произход!
Последни новини