От х:

Днес в x:

Задържаха мъж, издирван за изтърпяване на присъди в Нидерландия

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 27-годишен мъж, издирван за изтърпяване на присъди в Нидерландия. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът е с турско и нидерландско гражданство. Той е бил арестуван при влизане от Турция в България. Бил е обявен за международно издирване за изтърпяване на присъди в Нидерландия за престъпления срещу собствеността - кражба, грабеж, телесни повреди, управление на МПС с отнета шофьорска книжка, пътно хулиганство и неподчинение на орган на власт. Оставали са му да изтърпи 625 дни затвор.

Съдът в Хасково прие, че налице предпоставката мъжът да се укрие, тъй като той е чужд гражданин и е транзитно преминаващ през България. Същият няма данни за трайна връзка със страната ни и предвид характера на престъпленията, за които е бил осъден, най- адекватната мярка за неотклонение се явява „задържане под стража“ като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по предаване на исканото лице.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини