От х:

Днес в x:

Задържаха мъж, издирван за измама и участие в организирана престъпна група

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 24-годишен турски гражданин, издирван за участие в организирана престъпна група и за измама. Тя му бе наложена днес от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Мъжът с инициалите Ю.П. е бил арестуван на 30.09.2022 г. на влизане в страната ни на ГКПП „Капитан Андреево“. Той се издирва в Австрия за провеждане на наказателно производство спрямо него за това, че през 2022 г. Ю.П. заедно с други лица в Австрия, направили опит да заблудят друго лице, с цел имуществени облаги. Деянието е извършено в рамките на организирана престъпна дейност. За престъплението по закона на Австрия се предвижда наказание от 1 до 5 години затвор.

Съдът в Хасково взе предвид факта, че мъжът е чужд гражданин, няма трайна уседналост и постоянна адресна регистрация на територията на страната, което води до извод за завишена опасност от укриване. Това налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини