От х:

Днес в x:

Новата методика за боклука във фокуса на НСОРБ

    Новата методика за определяне на дължимата такса за битови отпадъци, регламентирането на въпроса със субсидиите и компенсациите за автомобилните превози и проблеми на общинската собственост, както и въпросът за актуването на ВиК в инфраструктурата по общините, в контекста на подготвяния нов закон за ВиК, са на преден план на Постоянната комисия на НСОРБ по местни финанси, бюджет и общинска собственост. Комисията проведе  днес първото си заседание за мандат 2019 – 2023.

    115 представители на 84 общини ще обсъждат в следващите 4 години всички актуални въпроси, свързани с общинските бюджети, данъчната политика, управлението на общинската собственост и ефективното функциониране на общинските фирми и предприятия. В новия състав на Комисията участват 8 кметове, 4 председатели на общински съвети, 28 заместник-кметове, в състава й има и общински съветници и експерти на ръководни позиции от местните администрации.

    На днешното заседание членовете на комисията избраха и ново ръководство с председател заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов. Сред неговите заместници в комисията има и представител от Хасковска област. Това е заместник-кметът на община Свиленград Мария Костадинова.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Скоро ще ядете пръчки
      на голо дупе на площада за кеф на всички Хасковлии
      и
      ще подписвате декларации за доброволни дарения на имотите ви на Община Хасково.
      .....
      Сетне да не кажете че не сме предупреждавали
    Последни новини