От х:

Днес в x:

19 °C

С много отличия и постижения завършва випуск 2020 на Математическата гимназия

  Пет паралелки от Природо-математическата гимназия „Акд.Боян Петканчин“ в Хасково се разделиха днес със своето училище и учителите си. Випуск 2020 в математическата завършват 126 зрелостници. Випускът приключва с успех с една единици над средния за страната по задължителната матура по БЕЛ-мн.доб. 5,21.

  Средният успех на тазгодишните абитуриенти от всички проведени зрелостни изпити е 5,11. В училището е изпълнена 100- процентова дигитална трансформация по всички предмети.

  „Тази година ще остане завинаги в нашето съзнание, защото е различна от всички досега. Но бурята, която разклаща гнездото ни, всъщност ни научава как да летим. Това е ролята на изпитанията -да разкрият силата ни, да калят волята ни да ни помогнат да опознаем и своята вътрешна сила, решимост и вяра. Истина е че човек разкрива своят пълен потенциал, когато му е най-трудно и е изправен с гръб до стената“, обърна се към зрелостниците от гимназията директорката Гергана Петрова. Тя им благодари, че са се справили с трудностите и предизвикателствата дори в момента, в който трябваше бързо да се пренастроят и да учат изяло в дигитална среда.

  Заместник-кметът на Хасково Динко Тенев уважи тържеството по връчване на дипломите и отличията на гимназистите.

  „За мен личност на този ден сте вие, вие сте моите герои, защото при тази световна пандемия и икономическа нестабилност, всеки от вас трябва да поема своя път. Пожелавам ви да добър час и се пазете!“, обърна се той към завършващите.

  Церемонията продължи с връчването на отличията и плакетите на най-добрите от випуска ученици в традиционните награди за „Ученик на годината“.

  „Ученик на годината“ на випуск 2020 е Панайот Маринов от 12Б клас. Съученичката му Антония Хубенова е отличена в областта на математическата лингвистика. За Ученик на годината в областта на чуждите езици, която се присъжда за първи път, е определена Берна Халил от 12Д клас. За активното участие в училищния живот и проектните дейности наградата тази година получава зрелостникът от 12Г клас Джанер Реджеб. Отличието за Ученик на годината за участието й в социалните и доброволчески и социални дейности дейности е за Елена Василева от 12А клас. В областта на хуманитарните науки с приза от гимназията си тръгва Даниела Койнова от 12Б клас.

  Първият носител на наградата Учител на годината на ПМГ е Ваня Гочева. Тя изпраща тази година поредния си випуск и като класна на 12 Г. Учителката благодари на учениците си, като каза, че за наградата й те имат основен принос със своите постижения.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   До
   До Областния щаб
   19 -33
   12:15, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Xm
    xm
    41 -7
    13:13, 25 юни 2020
    Те са на двора, на открито, какви маски какви 5 лв, вие нормални ли сте?
   • Тия двете "девственици" бягаха
    до женската тоалетна на 2-я етаж да маструбират :))
    ....
    А сега са ГРОБарки :)) Даже секса се изврати :))
  • 2
   На
   На вниманието на РЗИ
   15 -44
   12:31, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Jo
    John
    2 -7
    17:28, 25 юни 2020
    досега няма и един съобщен като заразен от дришо! Виж коментара
  • 3
   Мг
   мг
   50 -5
   12:55, 25 юни 2020
   По кафенета и ресторанти като сте навряни един в друг - може, а за децата да -не. На нищичко ли не се радвате, бе хора? Просто пожелайте щастие и успех на тези прекрасни младежи...
  • 4
   Ге
   Герб Хасково
   8 -35
   13:08, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ки
   Килата
   14 -17
   13:11, 25 юни 2020
   Вижте само как стоя един до друг на 9та снимка , Конгала който се откаса сам от общински съвет и Динко Тенев който сега е зам. кмет. Жалко за хасковлии.
  • 6
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ве
    Венци
    0 -1
    04:37, 26 юни 2020
    Има Божия власт - тя е по-важна. Тези т. нар. мерки - това е антихриста. Пожелавам ти щастие и много любов.
  • 7
   Гр
   Гражданка
   38 -5
   13:55, 25 юни 2020
   На добър час мили деца, сбъдване на всички мечти и желания.
  • 8
   За
   Заинтересован
   30 -4
   14:01, 25 юни 2020
   На добър час, мили деца!
  • 9
   Да
   Данс
   32 -7
   14:18, 25 юни 2020
   Браво на организаторите на ПМГ, а тези дето ги плюят да го д........т. Попътен вятър, мили деца!
  • 10
   Пе
   Петко
   5 -27
   14:46, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 11
   Да
   Данс
   3 -8
   14:52, 25 юни 2020
   До Петко да та е.....а! Виж коментара
  • 12
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 13
   ..
   ...
   9 0
   16:26, 25 юни 2020
   Ваня Гочева е учител на 12 Б клас. HaskovoNet стегнете се малко!
  • 14
   Ше
   Шезлонга
   5 -11
   17:43, 25 юни 2020
   Абе какви постижения на завършващите ами те от мес... Виж коментара
  • 15
   Да
   Даниела
   14 -3
   18:05, 25 юни 2020
   Страхотни деца, и умни, и красиви! Много успехи, да намерите своето място в живота и да постигнете всичко мечтано!
  • 16
   Ив
   ИВАНОВ
   14 -4
   18:09, 25 юни 2020
   Ще метеш ти,като не познаваш хората в това училище,няма да си правиш вятър на устата.и нека да спрете да злословите и да говорите за маски,ами прочетете законите-къде трябва да се носят маски и къде не.браво на децата и на всички учители от пмг-браво,благодарим ви.успехи,късмет и щастие.а злобарите да си пишат каквото си искат.успех на ръководството и всички учители-продължавайте да разпръсквате силата на знанието и доброто.
  • 17
   Го
   Гочева
   5 -2
   18:30, 25 юни 2020
   Иванов пишете глупости.Има световна епидемия.Разпоредбите на правителството трябва да се спазват.

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини