От х:

Днес в x:

1 °C

С много отличия и постижения завършва випуск 2020 на Математическата гимназия

  Пет паралелки от Природо-математическата гимназия „Акд.Боян Петканчин“ в Хасково се разделиха днес със своето училище и учителите си. Випуск 2020 в математическата завършват 126 зрелостници. Випускът приключва с успех с една единици над средния за страната по задължителната матура по БЕЛ-мн.доб. 5,21.

  Средният успех на тазгодишните абитуриенти от всички проведени зрелостни изпити е 5,11. В училището е изпълнена 100- процентова дигитална трансформация по всички предмети.

  „Тази година ще остане завинаги в нашето съзнание, защото е различна от всички досега. Но бурята, която разклаща гнездото ни, всъщност ни научава как да летим. Това е ролята на изпитанията -да разкрият силата ни, да калят волята ни да ни помогнат да опознаем и своята вътрешна сила, решимост и вяра. Истина е че човек разкрива своят пълен потенциал, когато му е най-трудно и е изправен с гръб до стената“, обърна се към зрелостниците от гимназията директорката Гергана Петрова. Тя им благодари, че са се справили с трудностите и предизвикателствата дори в момента, в който трябваше бързо да се пренастроят и да учат изяло в дигитална среда.

  Заместник-кметът на Хасково Динко Тенев уважи тържеството по връчване на дипломите и отличията на гимназистите.

  „За мен личност на този ден сте вие, вие сте моите герои, защото при тази световна пандемия и икономическа нестабилност, всеки от вас трябва да поема своя път. Пожелавам ви да добър час и се пазете!“, обърна се той към завършващите.

  Церемонията продължи с връчването на отличията и плакетите на най-добрите от випуска ученици в традиционните награди за „Ученик на годината“.

  „Ученик на годината“ на випуск 2020 е Панайот Маринов от 12Б клас. Съученичката му Антония Хубенова е отличена в областта на математическата лингвистика. За Ученик на годината в областта на чуждите езици, която се присъжда за първи път, е определена Берна Халил от 12Д клас. За активното участие в училищния живот и проектните дейности наградата тази година получава зрелостникът от 12Г клас Джанер Реджеб. Отличието за Ученик на годината за участието й в социалните и доброволчески и социални дейности дейности е за Елена Василева от 12А клас. В областта на хуманитарните науки с приза от гимназията си тръгва Даниела Койнова от 12Б клас.

  Първият носител на наградата Учител на годината на ПМГ е Ваня Гочева. Тя изпраща тази година поредния си випуск и като класна на 12 Г. Учителката благодари на учениците си, като каза, че за наградата й те имат основен принос със своите постижения.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   До
   До Областния щаб
   19 -33
   12:15, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Xm
    xm
    41 -7
    13:13, 25 юни 2020
    Те са на двора, на открито, какви маски какви 5 лв, вие нормални ли сте?
   • Тия двете "девственици" бягаха
    до женската тоалетна на 2-я етаж да маструбират :))
    ....
    А сега са ГРОБарки :)) Даже секса се изврати :))
  • 2
   На
   На вниманието на РЗИ
   15 -44
   12:31, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Jo
    John
    2 -7
    17:28, 25 юни 2020
    досега няма и един съобщен като заразен от дришо! Виж коментара
  • 3
   Мг
   мг
   50 -5
   12:55, 25 юни 2020
   По кафенета и ресторанти като сте навряни един в друг - може, а за децата да -не. На нищичко ли не се радвате, бе хора? Просто пожелайте щастие и успех на тези прекрасни младежи...
  • 4
   Ге
   Герб Хасково
   8 -35
   13:08, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ки
   Килата
   14 -17
   13:11, 25 юни 2020
   Вижте само как стоя един до друг на 9та снимка , Конгала който се откаса сам от общински съвет и Динко Тенев който сега е зам. кмет. Жалко за хасковлии.
  • 6
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ве
    Венци
    0 -1
    04:37, 26 юни 2020
    Има Божия власт - тя е по-важна. Тези т. нар. мерки - това е антихриста. Пожелавам ти щастие и много любов.
  • 7
   Гр
   Гражданка
   38 -5
   13:55, 25 юни 2020
   На добър час мили деца, сбъдване на всички мечти и желания.
  • 8
   За
   Заинтересован
   30 -4
   14:01, 25 юни 2020
   На добър час, мили деца!
  • 9
   Да
   Данс
   32 -7
   14:18, 25 юни 2020
   Браво на организаторите на ПМГ, а тези дето ги плюят да го д........т. Попътен вятър, мили деца!
  • 10
   Пе
   Петко
   5 -27
   14:46, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 11
   Да
   Данс
   3 -8
   14:52, 25 юни 2020
   До Петко да та е.....а! Виж коментара
  • 12
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 13
   ..
   ...
   9 0
   16:26, 25 юни 2020
   Ваня Гочева е учител на 12 Б клас. HaskovoNet стегнете се малко!
  • 14
   Ше
   Шезлонга
   5 -11
   17:43, 25 юни 2020
   Абе какви постижения на завършващите ами те от мес... Виж коментара
  • 15
   Да
   Даниела
   14 -3
   18:05, 25 юни 2020
   Страхотни деца, и умни, и красиви! Много успехи, да намерите своето място в живота и да постигнете всичко мечтано!
  • 16
   Ив
   ИВАНОВ
   14 -4
   18:09, 25 юни 2020
   Ще метеш ти,като не познаваш хората в това училище,няма да си правиш вятър на устата.и нека да спрете да злословите и да говорите за маски,ами прочетете законите-къде трябва да се носят маски и къде не.браво на децата и на всички учители от пмг-браво,благодарим ви.успехи,късмет и щастие.а злобарите да си пишат каквото си искат.успех на ръководството и всички учители-продължавайте да разпръсквате силата на знанието и доброто.
  • 17
   Го
   Гочева
   5 -2
   18:30, 25 юни 2020
   Иванов пишете глупости.Има световна епидемия.Разпоредбите на правителството трябва да се спазват.

  Хороскоп за 08.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  08 мар 2021
  Последни новини