От х:

Днес в x:

-4 °C

С много отличия и постижения завършва випуск 2020 на Математическата гимназия

  Пет паралелки от Природо-математическата гимназия „Акд.Боян Петканчин“ в Хасково се разделиха днес със своето училище и учителите си. Випуск 2020 в математическата завършват 126 зрелостници. Випускът приключва с успех с една единици над средния за страната по задължителната матура по БЕЛ-мн.доб. 5,21.

  Средният успех на тазгодишните абитуриенти от всички проведени зрелостни изпити е 5,11. В училището е изпълнена 100- процентова дигитална трансформация по всички предмети.

  „Тази година ще остане завинаги в нашето съзнание, защото е различна от всички досега. Но бурята, която разклаща гнездото ни, всъщност ни научава как да летим. Това е ролята на изпитанията -да разкрият силата ни, да калят волята ни да ни помогнат да опознаем и своята вътрешна сила, решимост и вяра. Истина е че човек разкрива своят пълен потенциал, когато му е най-трудно и е изправен с гръб до стената“, обърна се към зрелостниците от гимназията директорката Гергана Петрова. Тя им благодари, че са се справили с трудностите и предизвикателствата дори в момента, в който трябваше бързо да се пренастроят и да учат изяло в дигитална среда.

  Заместник-кметът на Хасково Динко Тенев уважи тържеството по връчване на дипломите и отличията на гимназистите.

  „За мен личност на този ден сте вие, вие сте моите герои, защото при тази световна пандемия и икономическа нестабилност, всеки от вас трябва да поема своя път. Пожелавам ви да добър час и се пазете!“, обърна се той към завършващите.

  Церемонията продължи с връчването на отличията и плакетите на най-добрите от випуска ученици в традиционните награди за „Ученик на годината“.

  „Ученик на годината“ на випуск 2020 е Панайот Маринов от 12Б клас. Съученичката му Антония Хубенова е отличена в областта на математическата лингвистика. За Ученик на годината в областта на чуждите езици, която се присъжда за първи път, е определена Берна Халил от 12Д клас. За активното участие в училищния живот и проектните дейности наградата тази година получава зрелостникът от 12Г клас Джанер Реджеб. Отличието за Ученик на годината за участието й в социалните и доброволчески и социални дейности дейности е за Елена Василева от 12А клас. В областта на хуманитарните науки с приза от гимназията си тръгва Даниела Койнова от 12Б клас.

  Първият носител на наградата Учител на годината на ПМГ е Ваня Гочева. Тя изпраща тази година поредния си випуск и като класна на 12 Г. Учителката благодари на учениците си, като каза, че за наградата й те имат основен принос със своите постижения.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   До
   До Областния щаб
   19 -33
   12:15, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Xm
    xm
    41 -7
    13:13, 25 юни 2020
    Те са на двора, на открито, какви маски какви 5 лв, вие нормални ли сте?
   • Тия двете "девственици" бягаха
    до женската тоалетна на 2-я етаж да маструбират :))
    ....
    А сега са ГРОБарки :)) Даже секса се изврати :))
  • 2
   На
   На вниманието на РЗИ
   15 -44
   12:31, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Jo
    John
    2 -7
    17:28, 25 юни 2020
    досега няма и един съобщен като заразен от дришо! Виж коментара
  • 3
   Мг
   мг
   50 -5
   12:55, 25 юни 2020
   По кафенета и ресторанти като сте навряни един в друг - може, а за децата да -не. На нищичко ли не се радвате, бе хора? Просто пожелайте щастие и успех на тези прекрасни младежи...
  • 4
   Ге
   Герб Хасково
   8 -35
   13:08, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ки
   Килата
   14 -17
   13:11, 25 юни 2020
   Вижте само как стоя един до друг на 9та снимка , Конгала който се откаса сам от общински съвет и Динко Тенев който сега е зам. кмет. Жалко за хасковлии.
  • 6
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ве
    Венци
    0 -1
    04:37, 26 юни 2020
    Има Божия власт - тя е по-важна. Тези т. нар. мерки - това е антихриста. Пожелавам ти щастие и много любов.
  • 7
   Гр
   Гражданка
   38 -5
   13:55, 25 юни 2020
   На добър час мили деца, сбъдване на всички мечти и желания.
  • 8
   За
   Заинтересован
   30 -4
   14:01, 25 юни 2020
   На добър час, мили деца!
  • 9
   Да
   Данс
   32 -7
   14:18, 25 юни 2020
   Браво на организаторите на ПМГ, а тези дето ги плюят да го д........т. Попътен вятър, мили деца!
  • 10
   Пе
   Петко
   5 -27
   14:46, 25 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 11
   Да
   Данс
   3 -8
   14:52, 25 юни 2020
   До Петко да та е.....а! Виж коментара
  • 12
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 13
   ..
   ...
   9 0
   16:26, 25 юни 2020
   Ваня Гочева е учител на 12 Б клас. HaskovoNet стегнете се малко!
  • 14
   Ше
   Шезлонга
   5 -11
   17:43, 25 юни 2020
   Абе какви постижения на завършващите ами те от мес... Виж коментара
  • 15
   Да
   Даниела
   14 -3
   18:05, 25 юни 2020
   Страхотни деца, и умни, и красиви! Много успехи, да намерите своето място в живота и да постигнете всичко мечтано!
  • 16
   Ив
   ИВАНОВ
   14 -4
   18:09, 25 юни 2020
   Ще метеш ти,като не познаваш хората в това училище,няма да си правиш вятър на устата.и нека да спрете да злословите и да говорите за маски,ами прочетете законите-къде трябва да се носят маски и къде не.браво на децата и на всички учители от пмг-браво,благодарим ви.успехи,късмет и щастие.а злобарите да си пишат каквото си искат.успех на ръководството и всички учители-продължавайте да разпръсквате силата на знанието и доброто.
  • 17
   Го
   Гочева
   5 -2
   18:30, 25 юни 2020
   Иванов пишете глупости.Има световна епидемия.Разпоредбите на правителството трябва да се спазват.

  Хороскоп за 25.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
  25 ное 2020
  Последни новини