От х:

Днес в x:

Гербът на Хасково вече официално върху пощенска марка

    Филателно издание на герба на Хасково бе валидирано днес на специална церемония във филиала на Националната художествена академия в Бургас. На представянето присъстваха заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и на Бургас Диана Саватева, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки, ректорът на НХА проф. Георги Янков, директорът на Пристанище - Бургас Диян Димов, авторът на графичния дизайн на изданието гл. ас. д-р Ненко Атанасов.

    Новото пощенско издание е на тема "Българска градска хералдика". То се състои в серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, които представят гербовете на Бургас и Хасково. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

    Изобразените върху новите марки гербове на Бургас и Хасково са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенските марки у нас, отбеляза д-р Ненко Атанасов от НХА.

    Признанието за герба на Хасково се случва в годината, когато се навършват 25 години от неговото приемане за официален символ на града ни. Негови автори са едни от най-добрите хералдици в България Борил Караиванов и Емануил Манолов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ко
      Кореняк
      18 -3
      19:51, 24 юни 2020
      Вие всички на снимката спомняте ли си изобщо нещо от преди 25 години в Хасково?
      С чужда пита помен не се прави...
    • 2
      То
      ТОВА Е СУЕТА
      19 -4
      20:02, 24 юни 2020
      Милиона напуснаха българия. Пак някой отклонява мислите на хората в грешна посока. България загива. И 1000 марки да пуснете българия умира продажници
    • 3
      Ne
      nelicha - нелича
      16 -2
      20:21, 24 юни 2020
      Колкото и да търсих не можах да намеря стария герб на Хасково . С крепостната врата тютюневите листа запчатото колело и големия лъв по средата . Това беше през соца . Всички помнят и знаят няй големите дарители и най богати хора в града Стойчо и Кица Марчеви . Тяхни са били цигарената фабрика и тютюневите складове . От царско време дори и през соца българия е била втория производител на тютюн след САЩ . С ветовно извесните брендаве , като Малборо и Филип морис са предпочитали Бъргарския тютюн , като най качествен и добър . Основно той бил произведен в нашия регион . Чест и почитания за Българските тютюно производители . А за сегашния герб на града , който изобразява ключ . Това е ключ , към кутията на Пандора , която ще искара всички престъпления на преминалите през властта . А дали ще получат заслужено наказание . Това зависи само от нас .
      • Чи
        Читател
        0 -7
        13:48, 25 юни 2020
        Толкова негативизъм, събран на едно място и се чуд... Виж коментара
    • 4
      Рз
      РЗИ
      22 -2
      20:31, 24 юни 2020
      Ало, къде са маските бе симпатяги ?
    • 5
      Зд
      Здрасти
      13 -1
      22:55, 24 юни 2020
      Сега всички на снимките да бъдат глобен. Или глобите са само за робите дето пълнят бюджета
    • 6
      Же
      Железан
      8 -2
      08:30, 25 юни 2020
      Да се добавят към герба узунджовска брада и неостър предмет, на фона на пластмасови крави а преди тях бутилка ракия. Така в стилизиран вид ще е представена най-новата история на община Хасково.
      • А
        а
        1 0
        19:43, 25 юни 2020
        миризмата
    • 7
      Ве
      Версаче
      0 0
      22:21, 25 юни 2020
      Браво ! Сега на пощенска марка , а по-късно и на тоалетна хартия . Голяма новина ! Чуждите медии отразиха ли го вече ? Трябва да се отпразнува в центъра с голям концерт...ако може Веско Маринов да пее.
    Последни новини