От х:

Днес в x:

16 °C

Гербът на Хасково вече официално върху пощенска марка

  Филателно издание на герба на Хасково бе валидирано днес на специална церемония във филиала на Националната художествена академия в Бургас. На представянето присъстваха заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и на Бургас Диана Саватева, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки, ректорът на НХА проф. Георги Янков, директорът на Пристанище - Бургас Диян Димов, авторът на графичния дизайн на изданието гл. ас. д-р Ненко Атанасов.

  Новото пощенско издание е на тема "Българска градска хералдика". То се състои в серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, които представят гербовете на Бургас и Хасково. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

  Изобразените върху новите марки гербове на Бургас и Хасково са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенските марки у нас, отбеляза д-р Ненко Атанасов от НХА.

  Признанието за герба на Хасково се случва в годината, когато се навършват 25 години от неговото приемане за официален символ на града ни. Негови автори са едни от най-добрите хералдици в България Борил Караиванов и Емануил Манолов.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ко
   Кореняк
   18 -3
   19:51, 24 юни 2020
   Вие всички на снимката спомняте ли си изобщо нещо от преди 25 години в Хасково?
   С чужда пита помен не се прави...
  • 2
   То
   ТОВА Е СУЕТА
   19 -4
   20:02, 24 юни 2020
   Милиона напуснаха българия. Пак някой отклонява мислите на хората в грешна посока. България загива. И 1000 марки да пуснете българия умира продажници
  • 3
   Ne
   nelicha - нелича
   16 -2
   20:21, 24 юни 2020
   Колкото и да търсих не можах да намеря стария герб на Хасково . С крепостната врата тютюневите листа запчатото колело и големия лъв по средата . Това беше през соца . Всички помнят и знаят няй големите дарители и най богати хора в града Стойчо и Кица Марчеви . Тяхни са били цигарената фабрика и тютюневите складове . От царско време дори и през соца българия е била втория производител на тютюн след САЩ . С ветовно извесните брендаве , като Малборо и Филип морис са предпочитали Бъргарския тютюн , като най качествен и добър . Основно той бил произведен в нашия регион . Чест и почитания за Българските тютюно производители . А за сегашния герб на града , който изобразява ключ . Това е ключ , към кутията на Пандора , която ще искара всички престъпления на преминалите през властта . А дали ще получат заслужено наказание . Това зависи само от нас .
   • Чи
    Читател
    0 -7
    13:48, 25 юни 2020
    Толкова негативизъм, събран на едно място и се чуд... Виж коментара
  • 4
   Рз
   РЗИ
   22 -2
   20:31, 24 юни 2020
   Ало, къде са маските бе симпатяги ?
  • 5
   Зд
   Здрасти
   13 -1
   22:55, 24 юни 2020
   Сега всички на снимките да бъдат глобен. Или глобите са само за робите дето пълнят бюджета
  • 6
   Же
   Железан
   8 -2
   08:30, 25 юни 2020
   Да се добавят към герба узунджовска брада и неостър предмет, на фона на пластмасови крави а преди тях бутилка ракия. Така в стилизиран вид ще е представена най-новата история на община Хасково.
   • А
    а
    1 0
    19:43, 25 юни 2020
    миризмата
  • 7
   Ве
   Версаче
   0 0
   22:21, 25 юни 2020
   Браво ! Сега на пощенска марка , а по-късно и на тоалетна хартия . Голяма новина ! Чуждите медии отразиха ли го вече ? Трябва да се отпразнува в центъра с голям концерт...ако може Веско Маринов да пее.

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини