От х:

Днес в x:

Спортният комплекс на Ямача продаден за 38 800 лева плюс 90% компенсаторки

Близо 24 дка от Ямача са продадени за 38 800 лева, а останалите 90% от стойността са платени с компенсаторни записи. Това става ясно от отговора на Областна администрация, даден на запитване на eTV по Закона за достъп до обществена информация.

Става дума за терен „Работнически спортен комплекс Младежки хълм - до стадиона“, който е актуван за частна държавна собственост с акт от 29.09.1999 г. за стопанисване и управление на областния управител.

Работническият спортен комплекс представлява земя с площ 23 950 кв. м., ведно със сграда със застроена площ 475 кв. м, построена 1981 г., или общо 24 425 кв. м.

Имотът заедно с още 11 други обекта на територията на област Хасково са включени със заповед №377/14.09.2000 г. на областния управител на Хасково в процедура на продажба чрез търг с тайно наддаване. Началната тръжна цена на Работническия спортен комплекс е 167 505 лева. В търга е имало трима участници. След преглед на документите и предложеното от тях е избрана фирма, предложила най-висока цена – 388 000 лева, 10% е в лева, внесени по сметка на Областна администрация - Хасково. Търгът за Работническия спортен комплекс е спечелен от „Стетон-21“ ООД, представлявано от управителя Тончо Статев, за което е издадена заповед №407/20.10.2000 г. на областния управител, гласи писменият отговор от настоящото ръководство на Областна администрация - Хасково.

Процедурата завършва със сключване на договор за продажба на имот – частна държавна собственост след проведен търг с тайно наддаване (по оферти) със спечелилия участник, сключен на 17.11.2000 г., а три дни по-късно е надлежно вписан в Службата по вписванията при Районен съд – Хасково.

След приключване на процедурата, със заповед №12/10.01.2001 година, имотът е отписан като държавен. Оттам нататък в държавната администрация няма повече информация за това как се променя номерацията му.

Днес от 18 часа е организиран трети протест в Хасково за спасяване на Ямача.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (36)

  • 1
    ..
    ....
    91 -1
    11:55, 4 юни 2020
    Дайте да поразсъждаваме: Стана ясно че имота го е купил Кънчо Маймуната.Тончо Статев е пълен мошеник и вероятно негово подставено лице.Дайте да видим сега кои са и другите две фирми участвали в търга щото да не се окаже че и зад тях стои Кънчо Маймуната.Търга вероятно е специално подготвен.Едва ли някой в Хасково е разбрал.Всичко е договорено и изпълнено.Платено е и е получено.Чиста корупционна схема, публична тайна за която Прокуратурата не иска и да чуе.Ако има разследващи органи трябва да подведат за корупция Христо Василев, който е бил Областен управител по това време.Обаче давността е минала и можем с ръка на сърцето да си кажем че няма да могат да го осъдят.Поне добре че се показа на светло една от многото му далавери.Мисля си че и Георги Иванов нещичко се е облажил от тази сделка защото това всичкото не може да се случи без неговата благословия така да се каже.Е, поне обществото разбра.Осъдени няма да има.
    • Др
      Дреболия
      38 -25
      12:11, 4 юни 2020
      Христо Василев продаде над 200 държавни предприятия, вие сега за една дреболия...
    • Ха
      Хасквлия
      72 -1
      12:55, 4 юни 2020
      Изобщо не е дреболия градски, това е кражба на част от Ямача. Вече излизат на светло всички мръсотии на седераста василев и мръсната узунджовска гад иванов. А това , че седерастите окрадоха БГ и опропастиха идеята за демокрация и справедливост, си е башка тема. Политиците обещаваха ревизия на разбойническата приватизация на църния костОФ, но нищо не се случва. Сега темата е Ямача, да не я разводняваме, а да се обединим всички без разлика на полит принадлежност, етнос или религия, за да СПАСИМ ЯМАЧА !!!
    • По
      Порчо
      46 -3
      14:42, 4 юни 2020
      Не Ямача! Хасково трябва да спасяваме от алчните и крадливи "демократи" и гербераси! Не че комунягите не крадяха, ама тези дебили крадат, като за последно!
      Ако има данъчни и прокуратура, която да са на мястото си, трябва да направят пълна ревизия на селските хитреци от 10-ти ноември досега! Как някакви елементарни крадци и корумпета станаха милионери за нула време!
    • Ха
      Хасковлия
      35 -2
      15:01, 4 юни 2020
      Точно така градски - всички крадци в затвора, независимо от партийната им принадлежност. Няма наши, няма ваши. Сега каузата е да Спасим Ямача. Да се обединим целият град срещу наглата пасмина окрала половината Ямач - седераста василев, узунджовската гад мръсна иванов, маймуната и алчния зъбар баничар киряКОЧ!
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    67 -1
    12:11, 4 юни 2020
    Тази гнусна далавера за окрадването на Ямача от седераста василев узонджофската мръсна гад иваноФ и маймуната е вече осъдена от цялата хасковска общественост. В момента прокуратурата и държавата могат да им направят пълна ревизия на имуществото, да доказват произхода на парите си и да ги тикнат в пандиза най малкото за укрити доходи и данъци. Публична тайна, че седераста и брадатия мизерник са корумпирани до мозъка на костите и лигите им текат само като помиришат корупционна далавера. Лино аз настоявам като гражданин да им се направи ревизия на имотите им. А дали ще ги осъди съдът това си е негова работа. В момента най важното нещо е да се вземе по някакъв начин откраднатото от Ямача и да се върне на хасковлии. Позор и затвор за мръсните гадове василев иванов и маймуната
  • 3
    Обществото има един начин да защити интереса си, промяна на законодателството и брутални наказания за подобни действия, инак всичко остава в зоната на приказките.
    • Ха
      Хасковлия
      48 0
      12:59, 4 юни 2020
      Напълно съгласен съм с тебе градски, никаква давност срещу престъпления, засягащи обществения интерес
    • Вл
      Власт имащ
      15 -16
      13:20, 4 юни 2020
      Нали се сещаш, че няма кой да приеме тези промени.. :)
  • 4
    Пе
    Петрана Пафос Пик
    37 -2
    12:21, 4 юни 2020
    Искам да си купя стадиона, колко пари да преведа към бюджета?
    • Ха
      Хасковлия
      41 -2
      13:03, 4 юни 2020
      Петранке, стадиона ти разрешаваме да си купиш, то аслъ не ни пускат да бягаме вътре по пистата сакън, да не им утъпчем тревата за половин милион лева, уредена от Лилянчо джуката. Може да питаш и него почти съм сигурен, че е замесен в далаверата Ямача
  • 5
    Въ
    Възмутен
    60 -1
    12:27, 4 юни 2020
    МАФИЯ! Христо Василев, Георги Иванов, Кънчо Маймуната и всички чиновници, които са си затворили очите в затвора.
    Парк Ямача е на всички граждани и гости на град Хасково. Нека Общината в лицето на кмета г- н Дечев и Общинския съвет да направят всичко възможно, а дори и невъзможното тази сделка да се развали. Сигурен съм, че гражданите на Хасково ще подкрепят тази инициатива.
  • 6
    Ха
    Хамбара кой.гейт
    34 0
    13:44, 4 юни 2020
    Аз, като казвам, че Хасково е =Хамбаркой....... Това е Демокрацията, която всички, цялото общестово сътвори! Грабеж и разруха на всичко, което е изградено,строено с кръв и под от нашите дядовци и баби години наред. Какво е Демокрация?! Какво е социялизъм? Защо глобализаторите рекламират миналите години за да си продават боклуците на хората? Какво искахме, какво постигнахме до къде ще я докараме? "Маймуни", "Шимпанзета", "Кучета, котки" са по висшестоящи "същества" от уж "народа" който избира кой да ги ръководи. ..............
  • 7
    Не
    Незнаен
    17 0
    13:51, 4 юни 2020
    А знаете ли кой е купил земята?
    • Ха
      Хасковлия
      38 0
      14:23, 4 юни 2020
      Седераста василев като областен я продава на някакъв наркоман кънчо маймуната поставено лице на узунджовската гад и мизерник иванов, който тъпите кауни избираха 3 мандата да краде Хасково. Подлеците василев , иванов и маймуната изчакват да мине давност през което време мръсната гад мизерника иванов прави от игрищата и част от гората урбанизирана територия, с което я обрича на изсичане. Мизерниците изчакват да мине десетилетие и повече давност, черната узунджовска мизерия с помоща на тогавашните си слуги от общинския съвет я разпарчосват на упи-та и почва грабежа и далаверата по разпродаването, а както знаем брадатия цървул иванов нищо не дава без рушвет. За повече информация влез във фейсгрупата Да спасим Ямача
    • Ка
      Калоян
      27 0
      16:17, 4 юни 2020
      Земята я продава тогавашния областен, известен още навремето с далаверите си, на фирма Статон, подставено лице, зад който седят василев узунджовския крадец и наркомана дето му викат маймуната. Разрешават сделката да бъде извършена 90% с компенсаторни записи, което си е чист грабеж. Вчера Деленката с голата глава спрягаше някаква сума от 3 милиона лева по етв. Нещо не е чиста работата, пак се готви някаква далавера, купуваш за 38 000 лв, а те обезщетяват с 3 милиона. Егати корупцията
  • 8
    Ко
    Консултант
    36 0
    14:09, 4 юни 2020
    Казах Ви преди седмица,че тази продажба е станала с компесаторки.Хубаво е да се провери кой е оценителя и дали не е свързан с коментирания областен.Не е лошо да се проверят имотите не само на спименатите лица,а и на тяхните деца.Този ,който е купил имота пръв,може да се окаже подставено лице.Най-добре е да се проверят всички сделки със земя в този период.А резултатът ще бъде плачевен.Само,че никой не ни е винивен.За едни "скачахме", други чакахме да си купят дипломи и да се учат да работят на първото си работно място,като управкяващи,трети усвояваха обшествените пари пред очите ни,а ние се радвахне,пе все пак нещо ще остане за града.И така години наред.Е,от града вече нищо неприбрано не остана.Сега ще е същото.Само ще се сменят клановете.
  • 9
    Ха
    Хасковлията
    34 0
    14:26, 4 юни 2020
    Протести и подписка до дупка до пълната победа над мръсниците окрали Ямача - седераста Василев, узонджофската мръсна ГАД иваноф и наркомана маймуната
    • Ха
      Хасковлия
      4 -4
      19:57, 4 юни 2020
      В онлайн подписката има само 300 гласа от Хасково!!! Страхливци и мухльовци сме уви:(
  • 10
    Ай
    айй
    6 -8
    14:31, 4 юни 2020
    Най хубавата част от гр Хссково Ямача най занимарена змиярник нищо не се е правило за хората с години и най полезното и хубаво нещо по време наГЕРБ санирането но и то не го довършиха
  • 11
    Ли
    Лисан
    25 -4
    14:45, 4 юни 2020
    Сега областна администрация да одържави имота, който е останал незастроен, да заплати на собственика по пазарна цена и да възстанови спортния комплекс!
    • Чо
      Чобанина
      30 0
      15:09, 4 юни 2020
      Лисане, приятелю градски, ОТ КАКЪВ ЗОР на пазарна цена. Те я купили с компенсаторки, ние да им пълним гушите. Ай сиктир. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ !!!
    • Ха
      Хасковлия
      11 0
      20:02, 4 юни 2020
      Да им се плати с компенсаторките, с които навремето са платили
  • 12
    Ли
    Лисан
    26 -5
    14:48, 4 юни 2020
    А Ицето Василев да се почерпи за добре извършената сделка.Затова днес СДС е един файтон хора.
    • Чо
      Чобанина
      31 0
      15:20, 4 юни 2020
      Мизерника седераст василеф по добре да не се мярка в Хасково , а да си седи в луксозния бардак на минерални бани, построен с крадени пари и рушвети
  • 13
    Ор
    Орфей
    25 -1
    16:12, 4 юни 2020
    Сега е ред на Г.Иванов след Банев,В.Арабаджиев и другите чакали който си признаха и майчиното мляко.Затова Иванов вдичко разпродава кой квото даде щото ще му ги конфискуват много скоро...
    • За
      Загуба
      1 -23
      16:16, 4 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ча
      Чакала
      20 0
      16:35, 4 юни 2020
      Скрий се бе загубения, не ти ли омръзна бе папагал. Ела в 18 зад стадиона да си повториш глупостите пред хората. Стиска ли ти бе мишко миризлива
  • 14
    Ne
    nelicha - нелича
    26 -1
    16:17, 4 юни 2020
    Извинявайте скъпи мои съграждани , но това е било наша собственост . На гражданите на град Хасвово . Това, че никой не се е допитал до нас , какво да се случи с нашата собственност е най голямото престъпление на прехода . Всички зделки осъществени без съгласието на гражданите на град Хасково са престъпление .
  • 15
    Цц
    ЦЦ
    14 0
    17:45, 4 юни 2020
    Няма един осъден , няма един вкаран в затвора да лежи ,*** ти и държавата .
  • 16
    Тк
    Ткзс
    5 -6
    19:39, 4 юни 2020
    Душата ми се пълни като прочета Тази земя е била наша на народа. Кое е наше бе леш, всяко нещо което няма собственик е обречено на разграбване. Даже и този случай го доказва. Тъпи кочунистически кратуни. Не виждат проблема искат да има нещо общо за да крадат. Защото и тези които посочвате като виновници за тази кражба и не да мръсни червени издънки.
    • Ха
      ХАНКО БРАТ
      6 0
      11:07, 5 юни 2020
      Пишеш точно като ц и г а н и н работещ в бивше ТКЗС и трудно ти се разбира. Защо ли ми се струва че продажбата- кражба е станала по време на демокрацията? Да си припомним и закона "Лучников" който позволява да предявиш собственост върху земи само с нотариално заверени показания на двама свидетели,така заграбиха повечето земи по българското бетонно фекаломорие.
  • 17
    Gf
    Gfj
    9 0
    19:57, 4 юни 2020
    А от аскуфската прокуратура се чува оглушителна тишина....
  • 18
    Им
    Имащ
    2 0
    20:09, 4 юни 2020
    https://photos.app.goo.gl/YcdAP3JvVqfSQDPx8. Ето кой разрешава застрояване
  • 19
    12
    123
    3 -5
    03:57, 5 юни 2020
    Кои сте вие че земята е била ваша? Добре че го урбанизираха това място да стане един хубав квартал.Достатъчно място има да се разхождате или тичате.Като беше обръсъл змиярник по хубав ли беше? И никой не влизаше в храсталаците.
  • 20
    Ха
    Хасковлия
    4 0
    08:42, 5 юни 2020
    Тъпунгер123, разбира се, че Ямача, целият хълм е на хасковлии, демек наша гражданска собственост. Върви да свириш на седераста василев, узунджовския манаф иваноф и маймуната

Още новини

Последни новини