От х:

Днес в x:

16 °C

Съдебно решение по едно от десетките дела за земи по параграф 4 в Хасково

76 административни дела за земи по параграф 4 са образувани в Районен съд – Хасково от началото на 2020 година до момента. Това съобщи председателят на съда Пламен Георгиев след запитване на Haskovo.net.

Към настоящия момент 14 от производствата са прекратени на различни основания, сред които поради оттегляне на жалбата, поради неотстранени в срок констатирани недостатъци, поради това, че вече е имало образувано дело със същата страна.

Има само едно решено дело - от 18.01.2021 г. Останалите дела са висящи в Районен съд - Хасково.

Приключилото дело касае имот в местността „Халилово”, за който е имало издадена заповед за възстановяване правото на собственост от 03.02.2020 г. от кмета на община Хасково във основа на План за новообразуваните имоти. Тя е била обжалвана пред Районния съд в Хасково.  

С решението жалбата е отхвърлена. То не е влязло в сила и подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково като касационна инстанция.

В решението на първа инстанция е посочено, че предметът на настоящото дело е обжалваната заповед. Всички възражения на жалбоподателя по същество могат да бъдат отправени в гражданския съд по общия исков ред. 

Припомняме, че от община Хасково са издали 145 заповеди за възстановяване на земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Става дума за имоти във вилните зони, които в средата на миналия век са били отнети от собствениците им. Към настоящия момент те принадлежат на други хора. През годините някои от имотите са били препродадени многократно, някои са разделени на части и приобщени към други парцели, има построени къщи. Според ЗСПЗЗ някогашните собственици могат да си възстановят земите и в тази връзка са образуваните десетки дела в хасковския съд.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ан
  Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
  9 -5
  13:06, 23 яну 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ан
   Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
   1 -2
   17:21, 23 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ка
  Каун
  24 -5
  13:58, 23 яну 2021
  Кмете, нова национализация и преразпределение на имоти ли ще правиш?
  Амбициозният глупак е по-опасен от неутронна бомба!
  • Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   9 -3
   15:32, 23 яну 2021
   Пък и га пращи от акъл кат л**** от витамини....
 • 3
  Об
  Обратното на острото
  22 -4
  15:35, 23 яну 2021
  Кмете, кандидатирай се за депутат на предстоящите избори и изчезвай към София, друго спасение за тебе не виждам след всички каши и поразии, които направи за отрицателно време в общината.
 • 4
  Това че бивши партийни величия са ползвали земи в... Виж коментара
  • Бр
   Браво !!!
   1 0
   14:12, 28 апр 2021
   Кой да вникне в същността на проблема , когато е още аналогов и не е запознат с мръсотиите на БКП , спрямо хората.Също като **** ******* днес , така и бившите БКП лидери с партийни постановления са оземлявали свои верни другари съвсем незаконно.Когато тази неправда бе премахната, огладнелия и освирепял българин го удари на социализъм.

Хороскоп за 09.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
09 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
09 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
09 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
09 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
09 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
09 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
09 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
09 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
09 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
09 май 2021
Последни новини