От х:

Днес в x:

5 °C

Съдебно решение по едно от десетките дела за земи по параграф 4 в Хасково

76 административни дела за земи по параграф 4 са образувани в Районен съд – Хасково от началото на 2020 година до момента. Това съобщи председателят на съда Пламен Георгиев след запитване на Haskovo.net.

Към настоящия момент 14 от производствата са прекратени на различни основания, сред които поради оттегляне на жалбата, поради неотстранени в срок констатирани недостатъци, поради това, че вече е имало образувано дело със същата страна.

Има само едно решено дело - от 18.01.2021 г. Останалите дела са висящи в Районен съд - Хасково.

Приключилото дело касае имот в местността „Халилово”, за който е имало издадена заповед за възстановяване правото на собственост от 03.02.2020 г. от кмета на община Хасково във основа на План за новообразуваните имоти. Тя е била обжалвана пред Районния съд в Хасково.  

С решението жалбата е отхвърлена. То не е влязло в сила и подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково като касационна инстанция.

В решението на първа инстанция е посочено, че предметът на настоящото дело е обжалваната заповед. Всички възражения на жалбоподателя по същество могат да бъдат отправени в гражданския съд по общия исков ред. 

Припомняме, че от община Хасково са издали 145 заповеди за възстановяване на земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Става дума за имоти във вилните зони, които в средата на миналия век са били отнети от собствениците им. Към настоящия момент те принадлежат на други хора. През годините някои от имотите са били препродадени многократно, някои са разделени на части и приобщени към други парцели, има построени къщи. Според ЗСПЗЗ някогашните собственици могат да си възстановят земите и в тази връзка са образуваните десетки дела в хасковския съд.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ан
  Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
  9 -5
  13:06, 23 яну 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ан
   Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
   1 -2
   17:21, 23 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ка
  Каун
  24 -5
  13:58, 23 яну 2021
  Кмете, нова национализация и преразпределение на имоти ли ще правиш?
  Амбициозният глупак е по-опасен от неутронна бомба!
  • Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   9 -3
   15:32, 23 яну 2021
   Пък и га пращи от акъл кат л**** от витамини....
 • 3
  Об
  Обратното на острото
  22 -4
  15:35, 23 яну 2021
  Кмете, кандидатирай се за депутат на предстоящите избори и изчезвай към София, друго спасение за тебе не виждам след всички каши и поразии, които направи за отрицателно време в общината.
 • 4
  Това че бивши партийни величия са ползвали земи в... Виж коментара

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини