От х:

Днес в x:

Хасковлии: Продължава застрояването на „Ямача“ в частни имоти в гората

  Парк „Ямача“ в Хасково намалява вследствие на строителна дейност, сигнализира читател на Haskovo.net. Става дума за частен имот в гората, собственикът на който е възложил ограждане. Дейностите обаче направиха впечатление на хасковлии, преминаващи по пътеки в гората. 

  През тази седмица на място имаше работници, които полагаха основи за ограда. Те обаче отказаха да съобщят името на инвеститора.

  По закон зидът може да е до 60 см, тъй като над тази височина се изисква разрешително за строеж, каквото в случая няма издадено от Община Хасково, казаха от местната администрация.

  Имотът се намира вдясно от помощните игрища до стадион „Хасково“. От кметството са извършили проверка на място и на този етап няма установени нарушения.

  За предстоящото строителство писахме още през 2020 г., като публикацията може да видите тук. Стана ясно, че ще продължава да се строи, включително и тренировъчните футболни игрища, които са частна собственост. Още тогава граждани организираха протести, а от ръководството на Община Хасково предприеха преговори за откупуване на игрищата с цел да станат общинска собственост, които продължават.

  На 11.06.2007 г. по времето на тогавашния кмет, когато е била издадена заповед за одобряване на план за регулация и план за застрояване и обособяване на два големи квартала. Имотите в тях са разпродадени и са частна собственост. Изтекла е давността за обжалване на тази заповед. През 2020 г. два от парцелите на „Ямача“ са включени в активите на парка и по този начин са защитени.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ко
   коментирайте де
   35 -3
   15:07, 30 мар 2024
   Георги Иванов ги дава за без пари на небезизвестния Кънчо ... коментирайте де
   • Ше
    Шебек
    16 -1
    19:46, 30 мар 2024
    Покрай него още колко 🐒 има на клона
   • Дали са за без пари или срещу пари фактите са такива в момента,че това са частни имоти.Кънчо-Мънчо,Гошо-Мошо това е положението имотите са частни по закон и ако искат собствениците на имотите-си могат и зоопарк да си направят на тях.Каквото и да се направи временно може и да се спрат строителните дейности,има само един начин да се спрат строежите на Ямача и това е изкупуването на всички частни имотите който все още не са застроени,обаче проблема може-би е там,че община Хасково не може да си позволи такъв голям разход.Защото определено изкупуването на тези имоти няма да е за без пари,както може-би са придобити някога назад във времето.Е разбира се ако сегашните собственици се съгласят да продават.Иначе рано или късно пак които каквото е решил да прави на имота си пак ще го направи.
  • 2
   Пе
   Петров
   13 -1
   08:15, 31 мар 2024
   Имаше много хора които защитаваха Г.Иванов и продължаваха да гласуват за него като много кадърен, много можещ,Кой знае още колко далавери е направил за които не се знае.Господ да помага.Кой ял-ял, кой пил-пил.
  • 3
   Го
   Гошо кметчето
   8 -1
   10:15, 31 мар 2024
   Правим каквото си искаме. Продаваме общински имоти без пари, или поне не официално. Взимаме малко пари под масата. Нали затова бях кмет.
   И паркинга пред общината е синя зона ама има бариера ;). Защо ли. Защото правим каквото искам. И гърбавите от мен гледат.
  • 4
   И
   И
   9 -3
   08:54, 1 апр 2024
   От герб нищо добро , но кой ли ще го разбере ...
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини