От х:

Днес в x:

15 °C

43 дела за земи по параграф 4 в Районен съд – Хасково за половин година

43 дела за земи по параграф 4 от ЗСПЗЗ са заведени в Районния съд в Хасково от началото на годината до 15.07.2020 г. Справката бе предоставена от Темида в отговор на запитване на Haskovo.net.

За същия период няма приключили производства, но 6 са прекратени. Към 15.07.2020 г. е имало 44 висящи дела, от които 38 са били насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание.

През цялата 2019 г. в Районния съд в Хасково са постъпили едва 15 производства, в които се претендира собственост върху земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. През миналата година в първоинстанционния съд няма решени дела, но 5 са прекратени.

Припомняме, че през септември 2019 г. от Областна администрация обявиха, че е приключила работата на Комисията по Параграф 4 от ЗСПЗЗ и е готов помощния план, при което 1118 ползватели и 209 собственици на земи могат да си търсят правата върху имоти, отнети в средата на миналия век.

Един от спорните имоти е в „Кенана“, закупен от хасковлия, който преди три месеца разбрал, че имотът не е негов. Според геодезисти и юристи проблемът със земите по параграф 4 тепърва ще набира темпове. Засегнати от казуса смятат, че държавата трябва да се намеси и да обезщети някогашните собственици, от които са били отнети площи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ба
  БайСтаври
  14 -3
  12:24, 21 юли 2020
  Е вала Станчо умно момче си.Ашколсун.
 • 2
  Па
  Параграф 4
  3 -1
  13:31, 21 юли 2020
  Знам със сигурност за спечелено дело срещу наследници, който имот по изложените скици излиза в синьо. Най-вероятно новия собственик ще получи известие от кмета, но в действителност имота е чист.
 • 3
  Като няма суджук ,
  набиваме адвокатски хонорари
  ....
  Кмета Ни Тъпото посочва правилната адвокатска кантора и се почва един ххх с хората :))
 • 4
  Аг
  Агенция
  5 0
  17:56, 21 юли 2020
  Цените на Кенана падат главоломно .Няма кой да купи и да търси там имот вече!!!!
  • Кв
   Кво ми пука ?
   7 -1
   18:01, 21 юли 2020
   Аз имам имот на паркинга на Технополис :))
 • 5
  Vx
  vx
  3 -1
  18:54, 21 юли 2020
  Протести
 • 6
  Di
  dir
  2 0
  07:29, 22 юли 2020
  Кмета Дечев е тъпанар
 • 7
  Бр
  Браво
  0 0
  11:34, 27 юли 2020
  Браво! Цялата работа е за да се облагодетелстват някои хора. Много от посочените имоти ще се окажат неправомерно вписани, но собствениците ще плащат сега за адвокати и "вещи" лица - геодезисти.
 • 8
  Ми
  Ми уий
  0 0
  18:08, 28 юли 2020
  Станчо тъпо си момче !!! Защо се захващаш с нещо с което неможеш да се справиш ? И защо държавата да се намесва с твойте лай*а ? Тъпо си Станчооо .... И какво правим ако се появят собственици на имотите от преди 400 години ???

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини