От х:

Днес в x:

10 °C

43 дела за земи по параграф 4 в Районен съд – Хасково за половин година

43 дела за земи по параграф 4 от ЗСПЗЗ са заведени в Районния съд в Хасково от началото на годината до 15.07.2020 г. Справката бе предоставена от Темида в отговор на запитване на Haskovo.net.

За същия период няма приключили производства, но 6 са прекратени. Към 15.07.2020 г. е имало 44 висящи дела, от които 38 са били насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание.

През цялата 2019 г. в Районния съд в Хасково са постъпили едва 15 производства, в които се претендира собственост върху земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. През миналата година в първоинстанционния съд няма решени дела, но 5 са прекратени.

Припомняме, че през септември 2019 г. от Областна администрация обявиха, че е приключила работата на Комисията по Параграф 4 от ЗСПЗЗ и е готов помощния план, при което 1118 ползватели и 209 собственици на земи могат да си търсят правата върху имоти, отнети в средата на миналия век.

Един от спорните имоти е в „Кенана“, закупен от хасковлия, който преди три месеца разбрал, че имотът не е негов. Според геодезисти и юристи проблемът със земите по параграф 4 тепърва ще набира темпове. Засегнати от казуса смятат, че държавата трябва да се намеси и да обезщети някогашните собственици, от които са били отнети площи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ба
  БайСтаври
  14 -3
  12:24, 21 юли 2020
  Е вала Станчо умно момче си.Ашколсун.
 • 2
  Па
  Параграф 4
  3 -1
  13:31, 21 юли 2020
  Знам със сигурност за спечелено дело срещу наследници, който имот по изложените скици излиза в синьо. Най-вероятно новия собственик ще получи известие от кмета, но в действителност имота е чист.
 • 3
  Като няма суджук ,
  набиваме адвокатски хонорари
  ....
  Кмета Ни Тъпото посочва правилната адвокатска кантора и се почва един ххх с хората :))
 • 4
  Аг
  Агенция
  5 0
  17:56, 21 юли 2020
  Цените на Кенана падат главоломно .Няма кой да купи и да търси там имот вече!!!!
  • Кв
   Кво ми пука ?
   7 -1
   18:01, 21 юли 2020
   Аз имам имот на паркинга на Технополис :))
 • 5
  Vx
  vx
  3 -1
  18:54, 21 юли 2020
  Протести
 • 6
  Di
  dir
  2 0
  07:29, 22 юли 2020
  Кмета Дечев е тъпанар
 • 7
  Бр
  Браво
  0 0
  11:34, 27 юли 2020
  Браво! Цялата работа е за да се облагодетелстват някои хора. Много от посочените имоти ще се окажат неправомерно вписани, но собствениците ще плащат сега за адвокати и "вещи" лица - геодезисти.
 • 8
  Ми
  Ми уий
  0 0
  18:08, 28 юли 2020
  Станчо тъпо си момче !!! Защо се захващаш с нещо с което неможеш да се справиш ? И защо държавата да се намесва с твойте лай*а ? Тъпо си Станчооо .... И какво правим ако се появят собственици на имотите от преди 400 години ???

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини