От х:

Днес в x:

Хасковлия от 3 г. няма път и достъп до къщата си, влиза през съседи

    За куриозна ситуация във вилна зона „Кенана“, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Рефайдин Емин живеел от 30 години в къща на улица „Дъбница“ 12, в района над квартал „Бадема“. Преди 3 години обаче се наложило да се изнесе, тъй като пътят към имота му бил блокиран законно. В имота пред дворната му врата съседите правомерно си вдигнали ограда. Така мъжът и семейството му не могат да стигнат до къщата си, около която има и други жилища и дворни места. Към този момент той трябва да изчака съседите отпред да отключат своята врата, за да влезе в къщата си. Друг достъп няма – нито с кола, нито пеш.

    „Влизам вкъщи, ако благоволи комшията да ме пусне“, възмущава се Рефайдин.

    Преди години е бил проектиран път, който реално го няма. Рефайдин се моли да не се случват инциденти там и по-конкретно пожар, какъвто наскоро имаше в близка къща на улица „Незабравка“, защото пожарната няма да може да стигне до дома му и всичко ще изгори.

    По случая отправихме запитване към Община Хасково, откъдето отговориха, че не е приложена уличната регулация, тъй като има проблем с отчуждителната процедура. Предвидено е новият път да минава през близки имоти. Два от тях са новообразувани по Параграф 4. По скица единият е 535 кв. м., а реално цялата му площ е 550 кв. м. Разликата от 15 кв. м. трябва да бъде закупена от собственика, за да се продължи отчуждителната процедура на части от имотите за прокарване на път. Към този момент собственикът на въпросния имот категорично отказва да закупи разликата в квадратите на собствения си имот. Предвид това процедурата по отчуждаване няма как да бъде завършена, информираха от общинската администрация.

    В крайна сметка не е ясно дали и кога евентуално Рефайдин ще получи път и нормален достъп до къщата си. Това се отнася и за още 8-9 дворни места наоколо. Мъжът заяви, че той и комшиите от блокираните имоти са подали няколко жалби до Община Хасково за решаване на проблема. Реален резултат обаче няма.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Тр
      трябва да съди общината
      80 -5
      18:06, 30 авг 2023
      Какво си измиват ръцете от Общината, нали ако са с акъла си там не е трябвало да има проблем.Как така ще си вдигнат новите собственици оградата кой им е разрешеил това, нали от общината?Къде са гледали от Общината?Как сега ще накарат новите собственици с новата ограда да си разрушат оградата за да има път там? Каква е тая държава?Как може да няма осъдени чиновници за подобни неща? Как ще се оправим бе хора ако това продължава? На тия чиновници им плащаме ние заплатите, а ги назначават с връзки и трябва да са удобни хора ............. ееее, няма оправия.Няма нормални съдилища, няма осъдени за корупция или осъдени чиновници за такива нарушения.Как се живее в тая дивашка държава?
      • 12
        12
        23 -4
        22:40, 30 авг 2023
        Точно заради такива абсурди и простотий смятам да мигрирам в чужбина ...
    • 2
      📺🌷
      📺🌷
      21 -4
      01:10, 31 авг 2023
      Отново да гласува за депесето и след изборите даже ще му асфалтират пътя😀
    • 3
      Fg
      fghn
      9 0
      09:18, 31 авг 2023
      Обещаното, не е като даденото ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини