От х:

Днес в x:

28 °C

Първа копка за доизграждането на канализацията в „Болярово“

Изображение 1 от 6

  Започна доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Стартът на строителните дейности бе даден със символична първа копка днес на кръстовището на улиците „Драва Соболч“ и „Ралица“.

  Общият размер на инвестицията е 1 669 961.53 лева с ДДС. По-голямата част – 1 304 170.84 лева са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, а остатъкът – 365 790.69 лева е съфинансиране от бюджета на община Хасково.

  Това е първият етап от проекта за доизграждане на канализацията в квартала. В него ще бъдат обхванати десетина улици с обща дължина над 3 км. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

  Стартът на строителните дейности днес даде кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той каза, че това е един проект, който многократно е влизал в различни министерства и са правени различни опити да се осъществи. „За наша радост дойде този ден, в който проектът ще се осъществи. 70 календарни дни е изпълнението на проекта от днешна дата“, заяви градоначалникът. Той благодари на служителите от общинската администрация, които са работили по проекта и ще продължават да работят до успешното му завършване. Пожела успех на строителя.

  На церемонията присъстваха тримата заместник-кметове на общината Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин, служители на община Хасково и кметският наместник на „Болярово“ Митко Митев.

  Местните жители изказаха задоволство от започналото строителство в квартала, в който живеят около 2000 души. В настоящия момент „Болярово“ е частично канализиран, значителна част от отпадните води в южната част на квартала се отвеждат в септични ями.

  „Много сме доволни от започналото строителство. Много кметове обещаваха, но като видяхме първата копка сме радостни, че започнаха. Дано да върви така и занапред“, каза Валентин Калинов.

  Доизграждането на канализацията ще се реализира на три етапа. За втори и трети етап няма осигурено финансиране.

  Анета Кутелова
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   11
   11111
   13 -5
   12:55, 26 май 2020
   21-век ...за първата фаза пари има...за втората и третата...ако ни изберете...ами Валери Симеонов и другите да не вземат по 11000лева на месец...пари ще има...
  • 2
   Гр
   Гражданина Х
   15 -26
   13:22, 26 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
   Ко
   Койчо
   22 -10
   14:14, 26 май 2020
   Смешен кмет как само му приляга каската само е за общ работник.
   • ☆☆
    ☆☆☆☆☆
    10 -3
    17:47, 26 май 2020
    Не на общ работник, на изпаднал германец прилича.
  • 4
   Ин
   интересно
   15 -4
   15:14, 26 май 2020
   Интересното е че още когато Беливанов се кандидатира за кмет ГЕРБ казаха че имат пари за първи етап 2000000 лв и им трябват още 2000000лв за втори етап при тях нямаше трети етап,но се скараха с Беливанов и застопориха нещета. А се сега уредиха фирмите но има нужда и от трети етап /парите не стигат/ Та какво точно са направили за гордост като всичките пари с които разполагат са наследени от преди 8 години процедурите са задействани и те от тогава, но ИЗПЪЛНЕНИЕТО започва сега! Втори етап другия мандат може би а третия а може до тогава и да се нуждае от четвърти етап то късно през този век!!!
  • 5
   Дя
   дядо Бойдю Боляровеца
   16 -2
   16:32, 26 май 2020
   Дядо Бойдю Боляровеца преди сто години казваше : " Свраката не каца на гърба на бивола за да го отърве от кърлежите , ами каца щото е гладна и се храни с кърлежи." Хич не и пука за бивола. Много умен човек беше дядо Бойдю от "Алибейкьой". На тези тулупи дето са се изтъпанчили на "кадрото", хич не им пука за жителите на Болярово. Толкова години ги пренебрегват, че вече им е втръснало. Само , че …………………….има едни парички за КРАДЕНЕ, пардон за УСВОЯВАНЕ, по не знам какви си програми и те трябва да се ГЕПЯТ, пак се извинявам ДА СЕ УСВОЯТ, щото на следващия мандат не се знае кой ще раздава картите на политическата маса , и онова дето му викат "обратното на острото" едва ли ще е на терена за да лапа. И така сега бързат, бързат, бързат, щото "дюнята ден със ден не си мяса". Та така скъпи съграждани, пък вие си мислете каквото искате
   • Гю
    Гюро бгп, х бр ъ. Флэрфр
    1 -12
    17:34, 26 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   9 -4
   17:57, 26 май 2020
   Станко, Станко, хич нищо ли ни вдяваш ба момче. Ни как си застанъл, ни ко си фа нал ф ръките. И каската дет е на главата ти също кат нощно гърне е.
   • И също кат парясница на курорт са оглява по снимките тоо наш Станко.
  • 7
   Ко
   Компакт
   3 0
   00:30, 27 май 2020
   Най обективен е коментара на Бойдю по нагоре имаше пари и преди изпокараха се с бай Добри и хоп мандалото спря, сега изведнъж стана чудото появиха се паричките, но само за първата стъпка .... Ами после какво прави господин кмете нещо да обясните или ще се криеме по канцелариите ...

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  23 сеп 2020
  Последни новини