От х:

Днес в x:

28 °C

Първа копка за доизграждането на канализацията в „Болярово“

Изображение 1 от 6

  Започна доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Стартът на строителните дейности бе даден със символична първа копка днес на кръстовището на улиците „Драва Соболч“ и „Ралица“.

  Общият размер на инвестицията е 1 669 961.53 лева с ДДС. По-голямата част – 1 304 170.84 лева са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, а остатъкът – 365 790.69 лева е съфинансиране от бюджета на община Хасково.

  Това е първият етап от проекта за доизграждане на канализацията в квартала. В него ще бъдат обхванати десетина улици с обща дължина над 3 км. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

  Стартът на строителните дейности днес даде кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той каза, че това е един проект, който многократно е влизал в различни министерства и са правени различни опити да се осъществи. „За наша радост дойде този ден, в който проектът ще се осъществи. 70 календарни дни е изпълнението на проекта от днешна дата“, заяви градоначалникът. Той благодари на служителите от общинската администрация, които са работили по проекта и ще продължават да работят до успешното му завършване. Пожела успех на строителя.

  На церемонията присъстваха тримата заместник-кметове на общината Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин, служители на община Хасково и кметският наместник на „Болярово“ Митко Митев.

  Местните жители изказаха задоволство от започналото строителство в квартала, в който живеят около 2000 души. В настоящия момент „Болярово“ е частично канализиран, значителна част от отпадните води в южната част на квартала се отвеждат в септични ями.

  „Много сме доволни от започналото строителство. Много кметове обещаваха, но като видяхме първата копка сме радостни, че започнаха. Дано да върви така и занапред“, каза Валентин Калинов.

  Доизграждането на канализацията ще се реализира на три етапа. За втори и трети етап няма осигурено финансиране.

  Анета Кутелова
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   11
   11111
   13 -5
   12:55, 26 май 2020
   21-век ...за първата фаза пари има...за втората и третата...ако ни изберете...ами Валери Симеонов и другите да не вземат по 11000лева на месец...пари ще има...
  • 2
   Гр
   Гражданина Х
   15 -25
   13:22, 26 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
   Ко
   Койчо
   22 -10
   14:14, 26 май 2020
   Смешен кмет как само му приляга каската само е за общ работник.
   • ☆☆
    ☆☆☆☆☆
    10 -3
    17:47, 26 май 2020
    Не на общ работник, на изпаднал германец прилича.
  • 4
   Ин
   интересно
   15 -4
   15:14, 26 май 2020
   Интересното е че още когато Беливанов се кандидатира за кмет ГЕРБ казаха че имат пари за първи етап 2000000 лв и им трябват още 2000000лв за втори етап при тях нямаше трети етап,но се скараха с Беливанов и застопориха нещета. А се сега уредиха фирмите но има нужда и от трети етап /парите не стигат/ Та какво точно са направили за гордост като всичките пари с които разполагат са наследени от преди 8 години процедурите са задействани и те от тогава, но ИЗПЪЛНЕНИЕТО започва сега! Втори етап другия мандат може би а третия а може до тогава и да се нуждае от четвърти етап то късно през този век!!!
  • 5
   Дя
   дядо Бойдю Боляровеца
   16 -2
   16:32, 26 май 2020
   Дядо Бойдю Боляровеца преди сто години казваше : " Свраката не каца на гърба на бивола за да го отърве от кърлежите , ами каца щото е гладна и се храни с кърлежи." Хич не и пука за бивола. Много умен човек беше дядо Бойдю от "Алибейкьой". На тези тулупи дето са се изтъпанчили на "кадрото", хич не им пука за жителите на Болярово. Толкова години ги пренебрегват, че вече им е втръснало. Само , че …………………….има едни парички за КРАДЕНЕ, пардон за УСВОЯВАНЕ, по не знам какви си програми и те трябва да се ГЕПЯТ, пак се извинявам ДА СЕ УСВОЯТ, щото на следващия мандат не се знае кой ще раздава картите на политическата маса , и онова дето му викат "обратното на острото" едва ли ще е на терена за да лапа. И така сега бързат, бързат, бързат, щото "дюнята ден със ден не си мяса". Та така скъпи съграждани, пък вие си мислете каквото искате
   • Гю
    Гюро бгп, х бр ъ. Флэрфр
    1 -11
    17:34, 26 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   8 -4
   17:57, 26 май 2020
   Станко, Станко, хич нищо ли ни вдяваш ба момче. Ни как си застанъл, ни ко си фа нал ф ръките. И каската дет е на главата ти също кат нощно гърне е.
   • И също кат парясница на курорт са оглява по снимките тоо наш Станко.
  • 7
   Ко
   Компакт
   3 0
   00:30, 27 май 2020
   Най обективен е коментара на Бойдю по нагоре имаше пари и преди изпокараха се с бай Добри и хоп мандалото спря, сега изведнъж стана чудото появиха се паричките, но само за първата стъпка .... Ами после какво прави господин кмете нещо да обясните или ще се криеме по канцелариите ...

  Хороскоп за 06.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
  06 юли 2020
  Последни новини