От х:

Днес в x:

Нови пропадания по канализацията в „Болярово“

    Нови пропадания се получиха по новоизградената канализация в хасковския квартал Болярово, сигнализираха местни жители. Те обясниха, че след проливния дъжд в сряда на две места са се получили хлътвания по улица „Петър Янев“.

    Дупки имаше пред жилището на Златка Николова, заради които семейството не можеше да си прибере колата в двора и се налагало да я оставят на метри от къщата си.

    По-голямата дупка пък се беше образувала в отбивка, отвеждаща към къщата на Йълмаз Мурад. Мъжът заяви, че заради хлътването той и другите членове на семейството му не могат да стигнат с автомобил до къщата си.

    Мурад и съседката му заявиха, че преди десетина дни е имало друго пропадане, което е било отстранено от фирмата-изпълнител. Местните жители настояват да се вземат мерки с цел да се избегнат бъдещи хлътвания. Припомниха, че за около година заради пропадания по запълнените изкопи на канализацията бяха повредени няколко автомобила.

    От община Хасково, която е възложител на проекта за прокарване на канализация, обясниха, че заместник-кметът Динко Тенев е разговарял с представител на фирмата-изпълнител, който е уверил, че ще продължат да отстраняват на момента всяко пропадане. Било договорено изпълнителят добре да си провери качеството на обекта. От администрацията уточниха, че конкретното хлътване ще бъде отстранено още днес следобед.

    От кметството уточниха, че първият етап на новата канализация е въведен в експлоатация през пролетта на тази година. Изграждането й започна през май 2020 година. Гаранцията на обекта е 5 годни.

    От кметството изразиха становище, че според специалистите от строителната дирекция, хлътванията се получават в резултат на течове от скрити аварии или проблеми по водопроводната мрежа на ВиК, която не е подменена по трасето с нова канализация. От общината се надяват, че докато изтече срокът на гаранцията, ще бъде подменен и водопроводът, за да се избегнат бъдещи проблеми.

    На този етап няма осигурено финансиране за втория и третия етап за доизграждане на канализацията в хасковския квартал.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ви
      ВИК революция
      17 -1
      18:22, 13 авг 2021
      Драги Боляровци, набийте изпълнителя на проекта и да видите как ще направи ремонт на ремонта с откраднатите пари по проекта. Така всичко ще се инвестира отново в проекта и ще знаят за в бъдеще други изпълнители как да работят качествено в Болярово.
      • Въ
        Вълка
        12 0
        18:27, 13 авг 2021
        ... или да го вържат изпълнителя за едно дърво в гората за няколко дена и да видяд как бързо ще оправи дупките!!
    • 2
      Ня
      Някой
      2 -2
      08:44, 14 авг 2021
      Митак, стига си се напъвал за това "Болярово". Така ли не разбра че никакъв х.й не стават жителите на този квартал. Е, не се обиждай защото и ти живееш там.
      • Гр
        гражданин/селянин
        1 -1
        12:22, 15 авг 2021
        То и ти май за никакъв х.й не ставаш, освен да драскаш простотии
    • 3
      И
      И
      3 -1
      12:14, 14 авг 2021
      На Цяло Хасково улиците пропадат...
    Последни новини