От х:

Днес в x:

2 °C

Преасфалтираха улица с нова канализация в „Болярово“

  Един от участъците с нова канализация за отпадни води в хасковския квартал „Болярово“ вече има нов асфалт. Това е улица „Бисер“, която е изцяло преасфалтирана в протежение на около 300 метра – от кръстовището с „Ралица“ до кръстовището с улица „Страцин“. По въпросната отсечка имаше пропаднали коли заради хлътване на пръстта.

  Преди обед днес на място имаше работници на хасковската фирма „Европът“, които полагаха новата пътна настилка и я заравняваха с валяк. Местен жител обаче алармира, че новата настилка е некачествена, посочвайки пукнатини. Той смята, че с течение на времето, съвсем скоро ще се получат по-големи цепки.

  От община Хасково заявиха, че преди приемането на обекта, ще бъде извършен оглед и при наличие на забележки, то те трябва да бъдат отстранени.

  Припомняме, че изграждането на канализацията започна 26 май 2020 година. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, част от което е „Еко традекс груп“, а строителният надзор беше възложен на ДЗЗД „Топ Айди Хасково“. Проектът за 1 669 961.53 лева с ДДС трябваше да бъде завършен за 70 календарни дни. Изпълнението обаче се забави заради множество възникнали аварии във водопроводната мрежа, както и в отклоненията към къщите. В тази връзка през лятото проектът беше спрян временно.

  В него бяха заложени десетина улици за канализиране с обща дължина около 3 км. Беше предвидено възстановяване на съществуващата пътна настилка.

  Към момента по трасето вече всички тръби са положени и трамбовани. През миналата седмица на места е положен трошен камък, а една от отсечките беше преасфалтирана.

  Преди дни от община Хасково заявиха, че по участъците с нова канализация трябва да се подмени водопровода за питейна вода и едва тогава да се предвиди цялостно преасфалтиране.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ян
   Янков
   12 -3
   16:13, 21 дек 2020
   Леле майко!!!
   Ако за това някой плати и един лев,значи или е най-големият глупак, или е супер корумпиран държавен служител!
   Няма бордюр, няма тротоари,гледката е като след бомбандировка, а не след "асвалтиране".
   Ейй, не се ли наядохте бе ???
  • 2
   От
   От Болярово
   5 0
   17:31, 21 дек 2020
   Никакво трамбоване не сме видяли, само така казват. Кога ще оправите Драва Соболч??? 2 седмици стои затворена, защото имаше пропадане ОТНОВО и така си стоеше.
  • 3
   Gh
   Ghost Navigator
   7 -5
   18:53, 21 дек 2020
   Откъсани Боляровци.30 години никой не ви погледна.И боляровеца е врачка и предсказа,че щяло да има цепки,до вчера газихте в калта..,..Угодия няма.
  • 4
   Ма
   мастикаджия
   5 -1
   20:01, 21 дек 2020
   Искам да го снимате след една година.Ама няма да се сетите.По некадърно нещо не съм виждал.Горките боляровци.ГЕРБерското крадене е в пълна сила.
  • 5
   Извинявам се за некачествения ремонт ,
   ама
   шефа Боцко Чекмеджето се обади да ръсим кафяв шекер преди Коледа
  • 6
   Из
   изненадата
   1 0
   00:11, 22 дек 2020
   ГЕРБ там загубиха и малкото избиратели които имаха,да е жив и здрав Лилянов поне лапна някои лев от поръчката....

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини