От х:

Днес в x:

Преасфалтираха улица с нова канализация в „Болярово“

    Един от участъците с нова канализация за отпадни води в хасковския квартал „Болярово“ вече има нов асфалт. Това е улица „Бисер“, която е изцяло преасфалтирана в протежение на около 300 метра – от кръстовището с „Ралица“ до кръстовището с улица „Страцин“. По въпросната отсечка имаше пропаднали коли заради хлътване на пръстта.

    Преди обед днес на място имаше работници на хасковската фирма „Европът“, които полагаха новата пътна настилка и я заравняваха с валяк. Местен жител обаче алармира, че новата настилка е некачествена, посочвайки пукнатини. Той смята, че с течение на времето, съвсем скоро ще се получат по-големи цепки.

    От община Хасково заявиха, че преди приемането на обекта, ще бъде извършен оглед и при наличие на забележки, то те трябва да бъдат отстранени.

    Припомняме, че изграждането на канализацията започна 26 май 2020 година. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, част от което е „Еко традекс груп“, а строителният надзор беше възложен на ДЗЗД „Топ Айди Хасково“. Проектът за 1 669 961.53 лева с ДДС трябваше да бъде завършен за 70 календарни дни. Изпълнението обаче се забави заради множество възникнали аварии във водопроводната мрежа, както и в отклоненията към къщите. В тази връзка през лятото проектът беше спрян временно.

    В него бяха заложени десетина улици за канализиране с обща дължина около 3 км. Беше предвидено възстановяване на съществуващата пътна настилка.

    Към момента по трасето вече всички тръби са положени и трамбовани. През миналата седмица на места е положен трошен камък, а една от отсечките беше преасфалтирана.

    Преди дни от община Хасково заявиха, че по участъците с нова канализация трябва да се подмени водопровода за питейна вода и едва тогава да се предвиди цялостно преасфалтиране.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ян
      Янков
      13 -3
      16:13, 21 дек 2020
      Леле майко!!!
      Ако за това някой плати и един лев,значи или е най-големият глупак, или е супер корумпиран държавен служител!
      Няма бордюр, няма тротоари,гледката е като след бомбандировка, а не след "асвалтиране".
      Ейй, не се ли наядохте бе ???
    • 2
      От
      От Болярово
      5 0
      17:31, 21 дек 2020
      Никакво трамбоване не сме видяли, само така казват. Кога ще оправите Драва Соболч??? 2 седмици стои затворена, защото имаше пропадане ОТНОВО и така си стоеше.
    • 3
      Gh
      Ghost Navigator
      7 -5
      18:53, 21 дек 2020
      Откъсани Боляровци.30 години никой не ви погледна.И боляровеца е врачка и предсказа,че щяло да има цепки,до вчера газихте в калта..,..Угодия няма.
    • 4
      Ма
      мастикаджия
      5 -1
      20:01, 21 дек 2020
      Искам да го снимате след една година.Ама няма да се сетите.По некадърно нещо не съм виждал.Горките боляровци.ГЕРБерското крадене е в пълна сила.
    • 5
      Извинявам се за некачествения ремонт ,
      ама
      шефа Боцко Чекмеджето се обади да ръсим кафяв шекер преди Коледа
    • 6
      Из
      изненадата
      1 0
      00:11, 22 дек 2020
      ГЕРБ там загубиха и малкото избиратели които имаха,да е жив и здрав Лилянов поне лапна някои лев от поръчката....
    Последни новини