От х:

Днес в x:

2 месеца без ТБО за обектите, неработили в извънредното положение

    Юридическите субекти, които затвориха и не работиха заради наложените мерки от извънредното положение покрай коронавирусната инфекция, няма да дължат такса за битовите отпадъци в този период. Така от таксата за смет се освобождават за изминалите 2 месеца заведенията, училищата, читалища, музеи и галерии, театъра. Това реши на първото си заседание днес след двумесечна пауза Общинският съвет на Хасково.
    Имаше предложение решението да бъде взето за срока на извънредното положение плюс за още 60 дни след него, за да могат затворилите да посрещнат икономическите си нужди, но след дебати то отпадна. В гласуването не участваха съветници, които имат,  обвързани с роднински или като съдружници, със съдържатели на нощни клубове, заведения за хранене или ресторанти. Такива имаше от всички съветнически групи.
    На шестото  поред заседание от мандата си съветниците подкрепиха и освобождаването от общински наеми ползвателите на такива обекти, без тези  на общинските жилища.
    Това ще стане с анекси към договорите, обясни кметът Станислав Дечев. Онези, които вече са си платили наемите, сумите за двата  месеца на извънредното положение, ще им бъдат приспаднати от следващите вноски.
    Местният парламент гласува и отпусканетона допълнителни 50 хил.лв. под формата на субсидия на "Тролейбусен транспорт" ООД. Те са за покриване на текущите сметки на дружеството, което е в една от най-засегнатите сфери заради здравната криза-транспортната. През последните два месеца в него например нямаше постъпления от "Синята зона", която беше освободена от такса  за паркиране,  Бяха редуцирани и курсовете на тролеите, а пътникопотокът- силно намалял. 
    Мина и предложението във внесената докладна от кмета Станислав Дечев за удължаването на срока за записване и отписване на децата от детските градини и в подготвителните училищни групи от 31 май на  30-ти юни.
    Заседанието на ОБС на Хасково днес мина при строги мерки за дезинфекция и отстояние на съветниците. След всяко иказване, трибуната и микрофона бяха дезинфекцирани. 
    На сесията присъстваха 39 от съветниците. Тя започна с химна на Хасково. 
    Журналистите бяха допуснати на  заседанието, но също с маски и след дезинфекция. 
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      24 -4
      10:32, 15 май 2020
      Сите велможи от нази гоени! За вас само сопа, тя ще ви оправи.
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      14 -2
      13:34, 15 май 2020
      Ако днес не са обсъждали за намиране на решение за запазването на помощните футболни игрища на Ямача и заграбената от гражданите гора от парка призовавам всичко читаво в града на протест! Другата седмица да се организираме и действие!
      • Ка
        каунь
        11 -1
        14:01, 15 май 2020
        Този Ямач е продаден още преди три мандата и едва ли някой ще Ни чуе! Трябва таягя а не протест!
    • 3
      Co
      Coronavirus
      12 0
      14:16, 15 май 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Г-
      Г- н Михайлов
      3 0
      21:18, 15 май 2020
      Дечев, пу....ко такава! А за хората останали без работа и карантираните, болните, може ли да събереш съвета пак и да се гласува безплатни месеци за неплащане на боклук? Ей такъв като вас Мародерите!
    • 5
      Co
      Coronavirus
      4 0
      23:15, 15 май 2020
      Уважаеми Haskovo.net,
      Откога полов член в контекста на неправилното носене на маски се счита за обидно,расистко или нецензурно съдържание?
      Ако обичате филтрирайте си речника и се запитайте защо сме на 111 място по свобода на словото,правейки това запитване,докато обслужвате интереси на конкретен окръг от хора.
      Поздрави,
      Младок.

    Още новини

    Последни новини