От х:

Днес в x:

21 °C

2 месеца без ТБО за обектите, неработили в извънредното положение

  Юридическите субекти, които затвориха и не работиха заради наложените мерки от извънредното положение покрай коронавирусната инфекция, няма да дължат такса за битовите отпадъци в този период. Така от таксата за смет се освобождават за изминалите 2 месеца заведенията, училищата, читалища, музеи и галерии, театъра. Това реши на първото си заседание днес след двумесечна пауза Общинският съвет на Хасково.
  Имаше предложение решението да бъде взето за срока на извънредното положение плюс за още 60 дни след него, за да могат затворилите да посрещнат икономическите си нужди, но след дебати то отпадна. В гласуването не участваха съветници, които имат,  обвързани с роднински или като съдружници, със съдържатели на нощни клубове, заведения за хранене или ресторанти. Такива имаше от всички съветнически групи.
  На шестото  поред заседание от мандата си съветниците подкрепиха и освобождаването от общински наеми ползвателите на такива обекти, без тези  на общинските жилища.
  Това ще стане с анекси към договорите, обясни кметът Станислав Дечев. Онези, които вече са си платили наемите, сумите за двата  месеца на извънредното положение, ще им бъдат приспаднати от следващите вноски.
  Местният парламент гласува и отпусканетона допълнителни 50 хил.лв. под формата на субсидия на "Тролейбусен транспорт" ООД. Те са за покриване на текущите сметки на дружеството, което е в една от най-засегнатите сфери заради здравната криза-транспортната. През последните два месеца в него например нямаше постъпления от "Синята зона", която беше освободена от такса  за паркиране,  Бяха редуцирани и курсовете на тролеите, а пътникопотокът- силно намалял. 
  Мина и предложението във внесената докладна от кмета Станислав Дечев за удължаването на срока за записване и отписване на децата от детските градини и в подготвителните училищни групи от 31 май на  30-ти юни.
  Заседанието на ОБС на Хасково днес мина при строги мерки за дезинфекция и отстояние на съветниците. След всяко иказване, трибуната и микрофона бяха дезинфекцирани. 
  На сесията присъстваха 39 от съветниците. Тя започна с химна на Хасково. 
  Журналистите бяха допуснати на  заседанието, но също с маски и след дезинфекция. 
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   24 -4
   10:32, 15 май 2020
   Сите велможи от нази гоени! За вас само сопа, тя ще ви оправи.
  • 2
   Ян
   Янко Митев
   14 -2
   13:34, 15 май 2020
   Ако днес не са обсъждали за намиране на решение за запазването на помощните футболни игрища на Ямача и заграбената от гражданите гора от парка призовавам всичко читаво в града на протест! Другата седмица да се организираме и действие!
   • Ка
    каунь
    11 -1
    14:01, 15 май 2020
    Този Ямач е продаден още преди три мандата и едва ли някой ще Ни чуе! Трябва таягя а не протест!
  • 3
   Co
   Coronavirus
   12 0
   14:16, 15 май 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Г-
   Г- н Михайлов
   3 0
   21:18, 15 май 2020
   Дечев, пу....ко такава! А за хората останали без работа и карантираните, болните, може ли да събереш съвета пак и да се гласува безплатни месеци за неплащане на боклук? Ей такъв като вас Мародерите!
  • 5
   Co
   Coronavirus
   4 0
   23:15, 15 май 2020
   Уважаеми Haskovo.net,
   Откога полов член в контекста на неправилното носене на маски се счита за обидно,расистко или нецензурно съдържание?
   Ако обичате филтрирайте си речника и се запитайте защо сме на 111 място по свобода на словото,правейки това запитване,докато обслужвате интереси на конкретен окръг от хора.
   Поздрави,
   Младок.

  Хороскоп за 29.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
  29 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
  29 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
  29 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
  29 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
  29 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
  29 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
  29 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
  29 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
  29 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
  29 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  29 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
  29 май 2020
  Последни новини