От х:

Днес в x:

12 °C

2 месеца без ТБО за обектите, неработили в извънредното положение

  Юридическите субекти, които затвориха и не работиха заради наложените мерки от извънредното положение покрай коронавирусната инфекция, няма да дължат такса за битовите отпадъци в този период. Така от таксата за смет се освобождават за изминалите 2 месеца заведенията, училищата, читалища, музеи и галерии, театъра. Това реши на първото си заседание днес след двумесечна пауза Общинският съвет на Хасково.
  Имаше предложение решението да бъде взето за срока на извънредното положение плюс за още 60 дни след него, за да могат затворилите да посрещнат икономическите си нужди, но след дебати то отпадна. В гласуването не участваха съветници, които имат,  обвързани с роднински или като съдружници, със съдържатели на нощни клубове, заведения за хранене или ресторанти. Такива имаше от всички съветнически групи.
  На шестото  поред заседание от мандата си съветниците подкрепиха и освобождаването от общински наеми ползвателите на такива обекти, без тези  на общинските жилища.
  Това ще стане с анекси към договорите, обясни кметът Станислав Дечев. Онези, които вече са си платили наемите, сумите за двата  месеца на извънредното положение, ще им бъдат приспаднати от следващите вноски.
  Местният парламент гласува и отпусканетона допълнителни 50 хил.лв. под формата на субсидия на "Тролейбусен транспорт" ООД. Те са за покриване на текущите сметки на дружеството, което е в една от най-засегнатите сфери заради здравната криза-транспортната. През последните два месеца в него например нямаше постъпления от "Синята зона", която беше освободена от такса  за паркиране,  Бяха редуцирани и курсовете на тролеите, а пътникопотокът- силно намалял. 
  Мина и предложението във внесената докладна от кмета Станислав Дечев за удължаването на срока за записване и отписване на децата от детските градини и в подготвителните училищни групи от 31 май на  30-ти юни.
  Заседанието на ОБС на Хасково днес мина при строги мерки за дезинфекция и отстояние на съветниците. След всяко иказване, трибуната и микрофона бяха дезинфекцирани. 
  На сесията присъстваха 39 от съветниците. Тя започна с химна на Хасково. 
  Журналистите бяха допуснати на  заседанието, но също с маски и след дезинфекция. 
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   24 -4
   10:32, 15 май 2020
   Сите велможи от нази гоени! За вас само сопа, тя ще ви оправи.
  • 2
   Ян
   Янко Митев
   14 -2
   13:34, 15 май 2020
   Ако днес не са обсъждали за намиране на решение за запазването на помощните футболни игрища на Ямача и заграбената от гражданите гора от парка призовавам всичко читаво в града на протест! Другата седмица да се организираме и действие!
   • Ка
    каунь
    11 -1
    14:01, 15 май 2020
    Този Ямач е продаден още преди три мандата и едва ли някой ще Ни чуе! Трябва таягя а не протест!
  • 3
   Co
   Coronavirus
   12 0
   14:16, 15 май 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Г-
   Г- н Михайлов
   3 0
   21:18, 15 май 2020
   Дечев, пу....ко такава! А за хората останали без работа и карантираните, болните, може ли да събереш съвета пак и да се гласува безплатни месеци за неплащане на боклук? Ей такъв като вас Мародерите!
  • 5
   Co
   Coronavirus
   4 0
   23:15, 15 май 2020
   Уважаеми Haskovo.net,
   Откога полов член в контекста на неправилното носене на маски се счита за обидно,расистко или нецензурно съдържание?
   Ако обичате филтрирайте си речника и се запитайте защо сме на 111 място по свобода на словото,правейки това запитване,докато обслужвате интереси на конкретен окръг от хора.
   Поздрави,
   Младок.

  Хороскоп за 21.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  21 окт 2020
  Последни новини