От х:

Днес в x:

26 °C

2 месеца без ТБО за обектите, неработили в извънредното положение

  Юридическите субекти, които затвориха и не работиха заради наложените мерки от извънредното положение покрай коронавирусната инфекция, няма да дължат такса за битовите отпадъци в този период. Така от таксата за смет се освобождават за изминалите 2 месеца заведенията, училищата, читалища, музеи и галерии, театъра. Това реши на първото си заседание днес след двумесечна пауза Общинският съвет на Хасково.
  Имаше предложение решението да бъде взето за срока на извънредното положение плюс за още 60 дни след него, за да могат затворилите да посрещнат икономическите си нужди, но след дебати то отпадна. В гласуването не участваха съветници, които имат,  обвързани с роднински или като съдружници, със съдържатели на нощни клубове, заведения за хранене или ресторанти. Такива имаше от всички съветнически групи.
  На шестото  поред заседание от мандата си съветниците подкрепиха и освобождаването от общински наеми ползвателите на такива обекти, без тези  на общинските жилища.
  Това ще стане с анекси към договорите, обясни кметът Станислав Дечев. Онези, които вече са си платили наемите, сумите за двата  месеца на извънредното положение, ще им бъдат приспаднати от следващите вноски.
  Местният парламент гласува и отпусканетона допълнителни 50 хил.лв. под формата на субсидия на "Тролейбусен транспорт" ООД. Те са за покриване на текущите сметки на дружеството, което е в една от най-засегнатите сфери заради здравната криза-транспортната. През последните два месеца в него например нямаше постъпления от "Синята зона", която беше освободена от такса  за паркиране,  Бяха редуцирани и курсовете на тролеите, а пътникопотокът- силно намалял. 
  Мина и предложението във внесената докладна от кмета Станислав Дечев за удължаването на срока за записване и отписване на децата от детските градини и в подготвителните училищни групи от 31 май на  30-ти юни.
  Заседанието на ОБС на Хасково днес мина при строги мерки за дезинфекция и отстояние на съветниците. След всяко иказване, трибуната и микрофона бяха дезинфекцирани. 
  На сесията присъстваха 39 от съветниците. Тя започна с химна на Хасково. 
  Журналистите бяха допуснати на  заседанието, но също с маски и след дезинфекция. 
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   24 -4
   10:32, 15 май 2020
   Сите велможи от нази гоени! За вас само сопа, тя ще ви оправи.
  • 2
   Ян
   Янко Митев
   14 -2
   13:34, 15 май 2020
   Ако днес не са обсъждали за намиране на решение за запазването на помощните футболни игрища на Ямача и заграбената от гражданите гора от парка призовавам всичко читаво в града на протест! Другата седмица да се организираме и действие!
   • Ка
    каунь
    11 -1
    14:01, 15 май 2020
    Този Ямач е продаден още преди три мандата и едва ли някой ще Ни чуе! Трябва таягя а не протест!
  • 3
   Co
   Coronavirus
   12 0
   14:16, 15 май 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Г-
   Г- н Михайлов
   3 0
   21:18, 15 май 2020
   Дечев, пу....ко такава! А за хората останали без работа и карантираните, болните, може ли да събереш съвета пак и да се гласува безплатни месеци за неплащане на боклук? Ей такъв като вас Мародерите!
  • 5
   Co
   Coronavirus
   4 0
   23:15, 15 май 2020
   Уважаеми Haskovo.net,
   Откога полов член в контекста на неправилното носене на маски се счита за обидно,расистко или нецензурно съдържание?
   Ако обичате филтрирайте си речника и се запитайте защо сме на 111 място по свобода на словото,правейки това запитване,докато обслужвате интереси на конкретен окръг от хора.
   Поздрави,
   Младок.

  Хороскоп за 06.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
  06 авг 2020
  Последни новини