От х:

Днес в x:

9 °C

2 месеца без ТБО за обектите, неработили в извънредното положение

  Юридическите субекти, които затвориха и не работиха заради наложените мерки от извънредното положение покрай коронавирусната инфекция, няма да дължат такса за битовите отпадъци в този период. Така от таксата за смет се освобождават за изминалите 2 месеца заведенията, училищата, читалища, музеи и галерии, театъра. Това реши на първото си заседание днес след двумесечна пауза Общинският съвет на Хасково.
  Имаше предложение решението да бъде взето за срока на извънредното положение плюс за още 60 дни след него, за да могат затворилите да посрещнат икономическите си нужди, но след дебати то отпадна. В гласуването не участваха съветници, които имат,  обвързани с роднински или като съдружници, със съдържатели на нощни клубове, заведения за хранене или ресторанти. Такива имаше от всички съветнически групи.
  На шестото  поред заседание от мандата си съветниците подкрепиха и освобождаването от общински наеми ползвателите на такива обекти, без тези  на общинските жилища.
  Това ще стане с анекси към договорите, обясни кметът Станислав Дечев. Онези, които вече са си платили наемите, сумите за двата  месеца на извънредното положение, ще им бъдат приспаднати от следващите вноски.
  Местният парламент гласува и отпусканетона допълнителни 50 хил.лв. под формата на субсидия на "Тролейбусен транспорт" ООД. Те са за покриване на текущите сметки на дружеството, което е в една от най-засегнатите сфери заради здравната криза-транспортната. През последните два месеца в него например нямаше постъпления от "Синята зона", която беше освободена от такса  за паркиране,  Бяха редуцирани и курсовете на тролеите, а пътникопотокът- силно намалял. 
  Мина и предложението във внесената докладна от кмета Станислав Дечев за удължаването на срока за записване и отписване на децата от детските градини и в подготвителните училищни групи от 31 май на  30-ти юни.
  Заседанието на ОБС на Хасково днес мина при строги мерки за дезинфекция и отстояние на съветниците. След всяко иказване, трибуната и микрофона бяха дезинфекцирани. 
  На сесията присъстваха 39 от съветниците. Тя започна с химна на Хасково. 
  Журналистите бяха допуснати на  заседанието, но също с маски и след дезинфекция. 
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   24 -4
   10:32, 15 май 2020
   Сите велможи от нази гоени! За вас само сопа, тя ще ви оправи.
  • 2
   Ян
   Янко Митев
   14 -2
   13:34, 15 май 2020
   Ако днес не са обсъждали за намиране на решение за запазването на помощните футболни игрища на Ямача и заграбената от гражданите гора от парка призовавам всичко читаво в града на протест! Другата седмица да се организираме и действие!
   • Ка
    каунь
    11 -1
    14:01, 15 май 2020
    Този Ямач е продаден още преди три мандата и едва ли някой ще Ни чуе! Трябва таягя а не протест!
  • 3
   Co
   Coronavirus
   12 0
   14:16, 15 май 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Г-
   Г- н Михайлов
   3 0
   21:18, 15 май 2020
   Дечев, пу....ко такава! А за хората останали без работа и карантираните, болните, може ли да събереш съвета пак и да се гласува безплатни месеци за неплащане на боклук? Ей такъв като вас Мародерите!
  • 5
   Co
   Coronavirus
   4 0
   23:15, 15 май 2020
   Уважаеми Haskovo.net,
   Откога полов член в контекста на неправилното носене на маски се счита за обидно,расистко или нецензурно съдържание?
   Ако обичате филтрирайте си речника и се запитайте защо сме на 111 място по свобода на словото,правейки това запитване,докато обслужвате интереси на конкретен окръг от хора.
   Поздрави,
   Младок.

  Хороскоп за 05.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
  05 мар 2021
  Последни новини