От х:

Днес в x:

26 °C

Отварят хасковския зоопарк за посетители

Изображение 1 от 2

  Зоопаркът на „Кенана“ в Хасково подновява работата си от 15-ти май, съобщиха от Общинската администрация.
  На територията на зоологичската градина обаче посетителите ще могат да влизат при определенимерки, свързани с ограниченията около здравната криза.

  Една от тях е въведеният еднопосочен режим на движение на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи, за да не се допуска струпването на потоци от хора. За тази цел алеите са маркирани. 

  Всичко е подготвено, дезинфекцирана е територията на парка, обави шефът на зоокъта Валентин Ахтаров. Днес следобед територията ще  бъде инспектирана от началника на Общинското предприятие "Екопрогрес", под чиято шапка е зоопаркът, Шерьо Янев.

  Посетителите ще могат да се движат край клетките на животните, но не и да сядат на пейките пред тях, остава забраната и за ползването на детските площадки и съоръжения за игра. 

  Забрана има и за внасянето на храна и храненето на животните.

  От ръководството препоръчват посетителите да си носят ръкавици, маски и препарати за лична дезинфекция.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ха
   ХасковоНет и Цензурата
   5 -2
   17:41, 14 май 2020
   Колко входа и колко изходи ще осигурят от Зоопарка и Общината. Години наред се сигнализира че има само един вход който е и изход. При сегашното положение питам КОЛКО отдели един от друг Вход и Изход ще се осигури за посетителите, които искат да видят само Зоопарка и нейните обитатели, а не сергиите на алеиите и заведенията по парка?
   г-н "Кмете" каква организация ще направите?
   Хасково нет- БЕЗ Цензура!!!
   • Им
    има има
    3 -1
    10:04, 15 май 2020
    три входа има зоопарка
  • 2
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   2 -5
   17:51, 14 май 2020
   Аз имам Зоопарк без Зоопарк
   .... Белоопашатите Елени пасат ниските пъпки на яворите - понеже са сладки - всяка вечер .
   ....
   А какъв е тоя зоопарк щом няма трева в кошарата на елените ?
   ....
   И последно - Кой ще пази животните , да не се заразят от някой хайванин ?
  • 3
   Отколкото Кметя Станчо Тъпото
   .....
   Наливал плоча за Къща на Ямача
   • Ке
    Кенанския лъв
    7 0
    19:11, 14 май 2020
    Как ще ги намериш като се крият да не ги докопам и схрускам като карначета!!!
  • 4
   11
   11111
   11 0
   18:18, 14 май 2020
   жителите на зоопарка с нетърпение очакват да видят популацията от града.... и тръпнат някой да не извади документ за собственост че да си направи къщичка в гората...
  • 5
   Го
   Гошката булгура
   9 -1
   19:18, 14 май 2020
   Кмета е разпоредил животните да бъдат задалжително с МАСКИ
  • 6
   Хи
   хихихи
   2 -2
   08:46, 15 май 2020
   Не лошо да направят една клетка за Беливанов. Хората да могат да видят истински кмет.

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини