От х:

Днес в x:

25 °C

Отварят хасковския зоопарк за посетители

Изображение 1 от 2

  Зоопаркът на „Кенана“ в Хасково подновява работата си от 15-ти май, съобщиха от Общинската администрация.
  На територията на зоологичската градина обаче посетителите ще могат да влизат при определенимерки, свързани с ограниченията около здравната криза.

  Една от тях е въведеният еднопосочен режим на движение на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи, за да не се допуска струпването на потоци от хора. За тази цел алеите са маркирани. 

  Всичко е подготвено, дезинфекцирана е територията на парка, обави шефът на зоокъта Валентин Ахтаров. Днес следобед територията ще  бъде инспектирана от началника на Общинското предприятие "Екопрогрес", под чиято шапка е зоопаркът, Шерьо Янев.

  Посетителите ще могат да се движат край клетките на животните, но не и да сядат на пейките пред тях, остава забраната и за ползването на детските площадки и съоръжения за игра. 

  Забрана има и за внасянето на храна и храненето на животните.

  От ръководството препоръчват посетителите да си носят ръкавици, маски и препарати за лична дезинфекция.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ха
   ХасковоНет и Цензурата
   5 -2
   17:41, 14 май 2020
   Колко входа и колко изходи ще осигурят от Зоопарка и Общината. Години наред се сигнализира че има само един вход който е и изход. При сегашното положение питам КОЛКО отдели един от друг Вход и Изход ще се осигури за посетителите, които искат да видят само Зоопарка и нейните обитатели, а не сергиите на алеиите и заведенията по парка?
   г-н "Кмете" каква организация ще направите?
   Хасково нет- БЕЗ Цензура!!!
   • Им
    има има
    3 -1
    10:04, 15 май 2020
    три входа има зоопарка
  • 2
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   2 -5
   17:51, 14 май 2020
   Аз имам Зоопарк без Зоопарк
   .... Белоопашатите Елени пасат ниските пъпки на яворите - понеже са сладки - всяка вечер .
   ....
   А какъв е тоя зоопарк щом няма трева в кошарата на елените ?
   ....
   И последно - Кой ще пази животните , да не се заразят от някой хайванин ?
  • 3
   Отколкото Кметя Станчо Тъпото
   .....
   Наливал плоча за Къща на Ямача
   • Ке
    Кенанския лъв
    7 0
    19:11, 14 май 2020
    Как ще ги намериш като се крият да не ги докопам и схрускам като карначета!!!
  • 4
   11
   11111
   11 0
   18:18, 14 май 2020
   жителите на зоопарка с нетърпение очакват да видят популацията от града.... и тръпнат някой да не извади документ за собственост че да си направи къщичка в гората...
  • 5
   Го
   Гошката булгура
   9 -1
   19:18, 14 май 2020
   Кмета е разпоредил животните да бъдат задалжително с МАСКИ
  • 6
   Хи
   хихихи
   2 -2
   08:46, 15 май 2020
   Не лошо да направят една клетка за Беливанов. Хората да могат да видят истински кмет.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини