От х:

Днес в x:

Търсят финансиране за Зоологическата градина в Хасково през Европрограма

Намерение за подобрения в Зоологическата градина в Хасково афишират от местната управа. Кметът на Хасково е обяснил процедурата, по която Общината може да получи безвъзмездно финансинране, в докладна записка. Предложението му ще бъде разгледано от Общинския съвет на предстоящата на 11 август сесия.

Предложението е Община Хасково да използва възможността и да кандидатства по планираното от Министерството на околната среда и водите финансиране на общински зоологически градини чрез програма „Околна среда" на ЕС.

Целта е да се финансира реконструкция в зоопарковете с цел развитие на биоразнообразието в тях, като приоритет е опазването на тяхна територия на застрашени местни видове. Другата важна насока, при разработването на проекта, с който ще се кандидатства, е образователната роля, която трябва да имат зоопарковете.

Средствата, които ще се предоставят, са в размер до 200 000 лв. с ДДС. Одобрените проекти трябва да бъдат изпълнени в рамките на една година. Ако общинските съветници гласуват предложението, то те ще дадат „зелена светлина“ за кандидатстването на община Хасково по процедура и на кмета да извърши всички необходими правни и фактически действия по нея.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ас
    Аскоо
    1 -1
    10:10, 3 авг 2023
    Няма лошо от чужда инвестиция, но защо няма такса вход в зоопарка? Дори и символично да е би осигурил доход. Повечето такива обекти в страната са с входна такса и това не спира посетителите
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини