От х:

Днес в x:

Две села са без вода в жегата, ВиК – Хасково отстранява аварии

За ново безводие в харманлийските села Изворово и Дрипчево сигнализираха местни жители.

С проблема в Изворово беше запознат кметът на селото Георги Георгиев. Той заяви, че е в отпуска, но местни хора му казали, че от около два-три дни пак нямат вода. Каза, че наскоро се срещнал с управителя на ВиК – Хасково и той му обяснил, че трябва да се почистят кладенците за нормализиране на водоподаването.

Заради периодичното безводие в региона беше организиран протест преди десетина дни. За да изразят недоволството си излязоха хора от двете села, но и от съседните Черепово и Браница.

Бистра Безследная от Черепово заяви, че проблемът с безводието е от около 15 години насам, предимно през лятото, но и в някои случаи през другите сезони на годината. Тя заяви, че е подала жалба до Комисията за енергийно и водно регулиране, ВиК – Хасково, ВиК – Свиленград, Комисията за защита на потребителите. Сега събира подписка, която до този момент е подкрепена от около 130 души от четирите села. По думите й, дългогодишният проблем с водоснабдяването е една от причините за обезлюдяването на четирите населени места. Даде за пример свои близки, които искали да купят имот в Черепово в съседство на нейния, но се отказали, заради проблемите с водата.

Потърсен за коментар управителят на ВиК – Хасково инж. Божидар Желязков заяви, че е направено почистване на кладенци, захранващи четирите села и от около седмица насам няма проблем с водата. Имало известно повишение на дебита. Извънредно нямало вода в Изворово заради авария, която днес се отстранява и до края на работния ден водоподаването ще бъде възстановено. Проблем имало и в Дрипчево заради друга авария в напорния водопровод, която евентуално утре ще се търси и отстранява. Инж. Желязков увери, че в Черепово и Браница има вода. Поясни, че въпросният стар водопровод идва от село Момково и захранва 19 села в общините Харманли, Любимец, Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    No
    Nostradamus
    9 -3
    20:49, 2 авг 2023
    Стар нов водопровод, зиме лете, ако ще и на Луната, хората си плащат имат право на прясна вода. Достатъчно оправдания, господа от ВиК! Знаем, че за нищо не ставате, поне кажете едно сърдечно "Извинете". А, и спрете да крадете! Може и да спестите някой лев.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини