От х:

Днес в x:

Официално без футбол в Англия поне до 30 април

Футбол в Англия няма да има поне до 30 април, обявиха в съвместно изявление ръководствата на Премиър лийг, Английската футболна лига (EFL) и Асоциацията на професионалните футболисти (PFA).

Първенствата ще се подновят тогава, когато е безопасно, пише още в декларацията, публикувана на сайта premierleague.com.

През следващата седмица предстоят срещи на клубовете, като се очаква да се обсъдят мерките заради огромните финансови загуби. От ФИФА призоваха всички играчи да се съгласят на намаляване на заплатите с поне 50 процента, за да помогнат на клубовете в този период.

В Германия вече няколко клуба обявиха, че са постигнали съгласие по темата с играчите. У нас от Левски също стартираха преговори, но всичко ще зависи от добрата воля на футболистите, чийто интереси са защитени с договор.

В Англия се обсъжда вариант за завършване на сезона след 1 юни при празни трибуни. Новият сезон пък трябва да започне на 8 август. Всичко зависи от обстоятелствата или както написа ВВС днес "Единственото сигурно е, че няма нищо сигурно".

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини