От х:

Днес в x:

Откриха починала вкъщи здравна работничка с коронавирус и малкото ѝ дете до тялото

Медик в Джорджия е починал в края на миналата седмица от Covid-19, съобщават американски медии.  Полицията съобщи, че 42-годишната жена е била лаборант в мамографията в болница Пиемонт Нюнан, окръг Коуета. Тя е открита мъртва в дома си в окръг Коуета при рутинен обход за проверка на състоянието.

Според полицията жената е била мъртва от 12 до 16 часа, когато са открили тялото ѝ, до него било детето на починалата. То е на 4 - 5 години и през цялото време е било у дома с починалата.

От болницата, където жената е работела, са се свързали с всички служители и пациенти, които може да са били в контакт с починалата. Тя не е работела в зона, където се лекуват пациенти с Covid-19 или такива, за които се предполага, че може да са заразени с коронавируса.

"Въпреки съобщенията в медиите, разбрахме от отговорните за определяне на причината за смъртта, че тя все още е неопределена.

Въпреки това, тъй като ни казаха, че първият тест за Covid-19, извършен след смъртта й, е положителен [...], като предпазна мярка, ние се свързахме със служителите и пациентите, които може да са имали контакт с този служител в дните, преди последния ѝ работен ден. Пиемонт предоставя на тези хора подробна информация за самонаблюдение и ще предложи тестване за Covid-19 на тези, които искат. [...] Нашите мисли и молитви са със семейството на колежката ни през този труден момент.", пишат от болницата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини