От х:

Днес в x:

9 °C

В Хасково събират доброволческа организация

Община Хасково обяви телефон за записване на доброволци, които да се включат в дейностите, предприети заради коронавируса.

“Нуждаем се от отговорни хора, които са готови да помагат във все по-усложняващата се ситуация във връзка с пандемията от коронавирус.”, се казва в обръщението от местната администрация.

На телефон 088 48 40 222  желаещите да се включат могат да заявят своята готовност за доброволческа работа. Те трябва да са пълнолетни граждани, до 60-годишна възраст, които ще преминат обучение да бъдат в полза на хората от община Хасково.

“Ценим всяка помощ! Бъди съпричастен! Стани доброволец!”, призовават от кметството.

По-рано през седмицата кметът Станислав Дечев посочи, че за доброволците ще има осигурени лични предпазни средства, отличителни жилетки и служебни карти.

Някои от тях ще бъдат включени в граждански патрули, други ще помагат за разносна на хранителни продукти и лекарства.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

 • 1
  Ви
  вип
  36 -15
  09:39, 25 мар 2020
  Тези от общината на заплата будалите без пари, за здраве или по точно да рискуват здравето си, хитри се оказаха
  • По
   Порчо
   32 -3
   10:58, 25 мар 2020
   Прав си! И без това административната работа е намаляла много, нека общинските чиновници да свършат нещо и те!
  • St
   St
   12 -7
   11:52, 25 мар 2020
   Много добре, да се наберат и доброволци за болницата и естествено да им се плати.
  • До
   до ST
   9 -1
   13:40, 25 мар 2020
   Какво да правят по болниците тия доброволци,след като няма нито един болен от така наречения коронавирус?
 • 2
  Ум
  умен
  36 -5
  09:56, 25 мар 2020
  хубаво е човек да стане доброволец в такива ситуации, но първо някои други хора да покажат пример за това, напр. съдиите/ които си стоят по къщите/, и др. чиновници..
 • 3
  Ге
  Гербер
  24 -5
  10:06, 25 мар 2020
  Айде гербери сега да ви видя. Спомнете си плаката от времето на Сталин " А ти записа ли се доброволец".
  • Бл
   Благовест
   5 -6
   10:18, 25 мар 2020
   Този плакат е на "чичо ти Сам" символ на правителството на САЩ, където те сочи с пръст, гледа лошо и те пита "Плати ли си данъците". А за доброволците е за световните войни и войната във Виетнам.
  • Ро
   Родину тебя завьот.
   2 -1
   17:00, 25 мар 2020
   ЧИД , Благо Весте , но си забравил да напишеш - " А вие защо биете негрите?"
 • 4
  ВТ
  В тежки времена
  28 -2
  10:48, 25 мар 2020
  нормалните цестни хора стават доброволци. Като отминат тежките времена отгоре лека- полека изпълзяват едни паразити. Винаги е било така.
 • 5
  11
  111
  13 0
  11:07, 25 мар 2020
  Удовлетворено ли е огромното желание за доброволчество на зам. кмета Мария Вълчева?
 • 6
  Мп
  МП
  18 -6
  11:21, 25 мар 2020
  Не дай Боже, да ви се наложи, ще ви видя тогава дали няма да търсите помощ и няма да ви интересува кой с какви цветове е. Аз лично се записах от чиста човещина и нямам никакви политически пристрастия, защото за мен е важен Човекът. Мисля, че на нас хората ни е дадено приимуществото да чустваме любов и уважение към другите и ако това е начина аз да покажа моята, то тогава бих го направила с удоволствие.
  • До
   До МП
   5 -1
   17:03, 25 мар 2020
   Направо ме разплака. Доброволци са били опълченците на Шипка , а сега …………………….ще цитирам П.Славейков - " Не сме народ , а мърша , туй ще кажа и ще свърша"
 • 7
  @
  @
  10 -7
  11:51, 25 мар 2020
  Граждански патрули от доносници.
 • 8
  Мл
  младеж
  19 0
  13:16, 25 мар 2020
  Хайде сега първо младежкото ГЕРБ да се запишат, които са първи по снимките на всяка акция. Всички ги знаем!
  • До
   До младеж
   1 -5
   15:30, 25 мар 2020
   Не само от ГЕРБ, нека и от другите партии да се вк... Виж коментара
 • 9
  Бу
  бубето
  2 -15
  13:20, 25 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 80
   80% ДЕБИЛИ
   10 -1
   14:41, 25 мар 2020
   Кроасанче (наричам те така защото е с по-модерно звучене от кифла)чети да го ева пише до 60 години.А и гледам ,че коментиращите много добре са предложили вярното решение,раздутата държавна и местна администрация.Предлагам кмета да спре да търси доброволци и да разреди малко популацията в общината и без това една от предпазните мерки е хората да са на разстояние поне 2 метра.
  • До
   до бубето
   3 -1
   17:06, 25 мар 2020
   Бубе щях да стана , ама допускат само до 60 години пък аз съм на 70. Иначе ша та цункам докато да припаднеш.
 • 10
  Жи
  Живко Колев
  9 -3
  13:50, 25 мар 2020
  И какво ще ми правят тия патрули от сульо и пульо?разни търсещи внимание пичлигарчета.Ще се карат на бабите,че закъснели да се приберът в уречения час с 5 минути.Както баба ми вчера например.Плашат я с глоба,закъсняла 5 минути.Жена на 78г.Или ще ми се перчат по улиците,дай лична карта,ала бала.Най много да изядат шамарите.Само се създава излишно напрежение сред гражданите в един град,в който няма никакъв вирус,нито бум на заболели от КАКВАТО И ДА Е БОЛЕСТ.Може би най-вече от рак.
  • Не
   не дърпай дявола
   2 0
   17:09, 25 мар 2020
   Не дърпай дявола Живко, въпрос на време е да изгърми и Хасково , не забравяй , че ежедневно влизат десетки хора от заразени области и са потенциални заразители на все още здравото Хасково.
 • 11
  Ра
  Рали
  10 -2
  14:23, 25 мар 2020
  ому е нужно в България да се разпространяват неверни новини и слухове за заразено английско 9 годишно дете и семейството му в Банско, което в последствие е довело до обявяването на карантина и затварянето на бизнеси?!

  Оказа се, че бащата на детето, тяхното семейство и приятели са изследвани в България и резултатите от теста са негативни. Но междувременно властите в България са разпространили невярната информация, че резултатите са позитивни, организиран е транспорт на тези англичани до летището с всички съпътстващи кордони, полиция и т.н облечени в белите предпазни костюми и са третирани като заразни. След изискване от английското посолство да се видят документите от изследванията, българските власти първоначално са отказали, но в последствие са предоставили резултатите от тестовете на 5 -те души- всички негативни.

  Е, защо тогава се лъже на държавно ниво в България?! Кой е отговорен за разпространението на невярна информация и последвалата наложена карантина и затварянето на бизнеси?! Каква е ползата и кой плаща разходите свързани с ескорта на здрави хора до летището?!

  И това не е „конспиративна“ теория!!! Лично видях документа от изследванията на тези 5 души, публикуван от бащата на набеденото за заразено с Коронавирус дете.

  Не спирам да се питам, колко още лъжи се разпространяват от българските политици за реални и нереални случаи на заразени хора в България и кой стои зад всичко това.
  • Де
   Деси
   9 -1
   15:13, 25 мар 2020
   За жалост това се прави с цел замазване на очите на Европа, за да се приберат едни пари от Брюксел. Как нямахме случаи, преди основаването на този фонд? И как доказаха, че жена с 3 инсулта,направила 4ти е починала от Ковид 19? Смешна и жалка история са, нашите "политици", които мислят само за **** си, начело с бате бойко (нарочно е с малка буква)!
 • 12
  Пр
  Прст нрд лсн с мнплр
  5 -2
  15:36, 25 мар 2020
  Извънредни мерки само за шашкане на народа.И разни разбирачи там ми се правят на изплашени.Ама виждате ли в Италия кво става,ама вижте кво става в Италия,ама в Италия така.....Предлагам цял живот така превантивно и на автомобили да не се качваме,защото видите ли,на ден умират стотици от катастрофи.И не се знае дали и на нас няма да се случи!
 • 13
  Бе
  Бей бостан
  8 -2
  15:49, 25 мар 2020
  Едно време и за чернобил събираха доброволци и който оживее орден и хиляда рубли . А На тия освен маски и ръкавици нищо? А нашенската чиновническа бюрокрация седи си по бюрата, пият кафе по цял ден с маски и чакат допълнителното вэзнаграждение от бойко по случай пандемията.

Още новини

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
22 окт 2020
Последни новини