От х:

Днес в x:

Търсят се доброволци за създаване на спасителен отряд в Хасково

    Търсят се хора, които да се включат в Доброволно спасително формирование в Хасково. Инициативата е на местния „Клуб за бъдеще“.

    До момента има създадени общо 9 доброволчески формирования в цялата страна. Идеята е те да реагират в случай на различни бедствия. Сега доброволно формирование се основава и в Хасково.

    „През изминалата година основателят на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков създаде и Спасителните отряди за бъдеще. Те представляват доброволни формирования и всеки желаещ може да се включи. Той ще бъде обучен как да реагира при наводнения, земетресения, пожари и всякакви други застрашаващи живота му положения. „ обяснява Адриана Щонова от „Клуб за бъдеще“ - Хасково.

    Всеки желаещ може да се включи в бъдещият доброволчески отряд и така да придобие познанията да помага не само на семейството си, но и на всички граждани на Община Хасково. За дейността не се получава заплащане. Няколко са изискванията към кандидатите: Да са в добро физическо и психическо състояние, да не се водят на отчет, да не са осъждани. Желателно е да имат добра физическа подготовка, да могат да работят, евентуално с верижен трион, евентуално да имат дрон. Може да са медицински работници - лекари, фелдшери и сестри, посочи Петранка Кузманова от организацията.

    Всички записани ще преминат обучение през в ОД „Пожарна безопасност и защита на населението“. То ще бъде общо 80 часа и ще е разделено на 2 модула – пожарогасене и аварийно-спасителна дейност. 

    Допълнителна информация може да откриете на на Фейсбук страницата на „Клуб за Бъдеще“ - Хасково. Документи за записване може да подавате на имейл: kbhaskovo@gmail.com

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини