От х:

Днес в x:

17 °C

Сесията на ОбС на Хасково от март се отлага за следващия месец

Сесията на Общинския съвет на Хасково, която трябваше да се проведе този петък, се отлага. Това съобщи председателят на местния парламент Таня Захариева. По традиция сесиите се провеждат в последния петък на месеца, но заради ситуацията с разпространението на коронавируса у нас, този петък няма да се събираме, уточни тя. 

„На всички ни е ясна каква е обстановката в момента. Трябва да сме предимно отговорни. А зала „Хасково”, в която провеждаме заседанията на Общинския съвет е ситуирана така, че няма как съветниците да са на разстояние повече от 60-70 см. един от друг. Хората, които се събираме на заседание сме много-41 съветници и още няколко души- служителите, които организират сесията и тези от компютърното обслужване, ставаме около 50 души. Не ми се иска да рискуваме здравето на нито един от тях, а и на техните семейства.”, коментира Захариева.

 Тя посочи, че е в непрекъсната връзка с колегите си от председателския съвет на сесийните групи. „В момента няма нещо, което да е толкова важно и неотложно за решаване в града. Така че ще изчакаме и сесията, която трябваше да  проведем на 27-ми март, ще се състои в някой от петъците на април. Всичко зависи от ситуацията. А ние подхождаме към нея отговорно. Да се молим нещата да започнат малко по малко да отшумяват и да има светъл лъч, а аз съм убедена в това”, посочи още председателката на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева.

 Тя съобщи, че още от миналата седмица много граждани и собственици на фирми й се обаждат с желание да направят парични дарения или да закупят дезинфектанти и маски, които също да дарят. Всички дарители тя насочва към Общинския кризисен щаб, който може да реши как най-рационално да разпредели даренията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  По
  Порчо
  18 -2
  14:16, 23 мар 2020
  Което ще рече, че можем и без тях!
  И без това, този съвет в момента служи, за да може кметът да си измие ръцете, както Пилат Понтийски! Иначе порциите и авантите отдавна са разпределени!
  • О,
   О, да!
   7 -2
   15:44, 23 мар 2020
   Естествено, щом общината може да върви на самотек в извънредно положение, защо да не може в обикновени условия без тях?
 • 2
  Въ
  Вълчо
  10 -2
  14:53, 23 мар 2020
  Ненужни подлоги.
 • 3
  Ха
  Ханко
  10 -1
  15:11, 23 мар 2020
  Сега си намериха официално основание да не работят. Не, че като заседават има полза. Освен това предлагам на уважавания от мене Общински съвет да се откаже от възнаграждения и да дари средствата за закупуване напр. на маски, ръкавици, дезинфектанти или за кислороден апарат в болницата.
 • 4
  Пи
  питащ
  6 -1
  16:07, 23 мар 2020
  Възнаграждение ще получат ли?

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
12 юли 2020
Последни новини