От х:

Днес в x:

4 °C

Сесията на ОбС на Хасково от март се отлага за следващия месец

Сесията на Общинския съвет на Хасково, която трябваше да се проведе този петък, се отлага. Това съобщи председателят на местния парламент Таня Захариева. По традиция сесиите се провеждат в последния петък на месеца, но заради ситуацията с разпространението на коронавируса у нас, този петък няма да се събираме, уточни тя. 

„На всички ни е ясна каква е обстановката в момента. Трябва да сме предимно отговорни. А зала „Хасково”, в която провеждаме заседанията на Общинския съвет е ситуирана така, че няма как съветниците да са на разстояние повече от 60-70 см. един от друг. Хората, които се събираме на заседание сме много-41 съветници и още няколко души- служителите, които организират сесията и тези от компютърното обслужване, ставаме около 50 души. Не ми се иска да рискуваме здравето на нито един от тях, а и на техните семейства.”, коментира Захариева.

 Тя посочи, че е в непрекъсната връзка с колегите си от председателския съвет на сесийните групи. „В момента няма нещо, което да е толкова важно и неотложно за решаване в града. Така че ще изчакаме и сесията, която трябваше да  проведем на 27-ми март, ще се състои в някой от петъците на април. Всичко зависи от ситуацията. А ние подхождаме към нея отговорно. Да се молим нещата да започнат малко по малко да отшумяват и да има светъл лъч, а аз съм убедена в това”, посочи още председателката на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева.

 Тя съобщи, че още от миналата седмица много граждани и собственици на фирми й се обаждат с желание да направят парични дарения или да закупят дезинфектанти и маски, които също да дарят. Всички дарители тя насочва към Общинския кризисен щаб, който може да реши как най-рационално да разпредели даренията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  По
  Порчо
  18 -2
  14:16, 23 мар 2020
  Което ще рече, че можем и без тях!
  И без това, този съвет в момента служи, за да може кметът да си измие ръцете, както Пилат Понтийски! Иначе порциите и авантите отдавна са разпределени!
  • О,
   О, да!
   7 -2
   15:44, 23 мар 2020
   Естествено, щом общината може да върви на самотек в извънредно положение, защо да не може в обикновени условия без тях?
 • 2
  Въ
  Вълчо
  10 -2
  14:53, 23 мар 2020
  Ненужни подлоги.
 • 3
  Ха
  Ханко
  10 -1
  15:11, 23 мар 2020
  Сега си намериха официално основание да не работят. Не, че като заседават има полза. Освен това предлагам на уважавания от мене Общински съвет да се откаже от възнаграждения и да дари средствата за закупуване напр. на маски, ръкавици, дезинфектанти или за кислороден апарат в болницата.
 • 4
  Пи
  питащ
  6 -1
  16:07, 23 мар 2020
  Възнаграждение ще получат ли?

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
02 апр 2020
Последни новини