От х:

Днес в x:

Сесията на ОбС на Хасково от март се отлага за следващия месец

Сесията на Общинския съвет на Хасково, която трябваше да се проведе този петък, се отлага. Това съобщи председателят на местния парламент Таня Захариева. По традиция сесиите се провеждат в последния петък на месеца, но заради ситуацията с разпространението на коронавируса у нас, този петък няма да се събираме, уточни тя. 

„На всички ни е ясна каква е обстановката в момента. Трябва да сме предимно отговорни. А зала „Хасково”, в която провеждаме заседанията на Общинския съвет е ситуирана така, че няма как съветниците да са на разстояние повече от 60-70 см. един от друг. Хората, които се събираме на заседание сме много-41 съветници и още няколко души- служителите, които организират сесията и тези от компютърното обслужване, ставаме около 50 души. Не ми се иска да рискуваме здравето на нито един от тях, а и на техните семейства.”, коментира Захариева.

 Тя посочи, че е в непрекъсната връзка с колегите си от председателския съвет на сесийните групи. „В момента няма нещо, което да е толкова важно и неотложно за решаване в града. Така че ще изчакаме и сесията, която трябваше да  проведем на 27-ми март, ще се състои в някой от петъците на април. Всичко зависи от ситуацията. А ние подхождаме към нея отговорно. Да се молим нещата да започнат малко по малко да отшумяват и да има светъл лъч, а аз съм убедена в това”, посочи още председателката на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева.

 Тя съобщи, че още от миналата седмица много граждани и собственици на фирми й се обаждат с желание да направят парични дарения или да закупят дезинфектанти и маски, които също да дарят. Всички дарители тя насочва към Общинския кризисен щаб, който може да реши как най-рационално да разпредели даренията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    По
    Порчо
    18 -2
    14:16, 23 мар 2020
    Което ще рече, че можем и без тях!
    И без това, този съвет в момента служи, за да може кметът да си измие ръцете, както Пилат Понтийски! Иначе порциите и авантите отдавна са разпределени!
    • О,
      О, да!
      7 -2
      15:44, 23 мар 2020
      Естествено, щом общината може да върви на самотек в извънредно положение, защо да не може в обикновени условия без тях?
  • 2
    Въ
    Вълчо
    10 -2
    14:53, 23 мар 2020
    Ненужни подлоги.
  • 3
    Ха
    Ханко
    10 -1
    15:11, 23 мар 2020
    Сега си намериха официално основание да не работят. Не, че като заседават има полза. Освен това предлагам на уважавания от мене Общински съвет да се откаже от възнаграждения и да дари средствата за закупуване напр. на маски, ръкавици, дезинфектанти или за кислороден апарат в болницата.
  • 4
    Пи
    питащ
    6 -1
    16:07, 23 мар 2020
    Възнаграждение ще получат ли?
Последни новини