От х:

Днес в x:

5 °C

18 хил. ментета за Унгария, спрени в полски камион

Над 18 000 текстилни изделия и аксесоари с логото на световноизвестни марки са спрени на ГКПП „Капитан Андреево“. Опитът за пренасяне на контрабандата през българска територия е предотвратен от митническите служители на Териториална дирекция "Южна морска" и на Главна дирекция "Митническо разследване и разузнаване", уточниха от Агенция „Митници“

Незаконната стока била открита в камион с полска регистрация, който пътувал от Турция през България към Унгария.

Нередностите около пренасяния товар -текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки, са засечени около полунощ на 13-ти октомври.

Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки.

За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, който е поляк за административно нарушение по Закона за митниците.

В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още и над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари, като една част са били недекларирани, а друг са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35000, Съобщават от „Митниците“.

HASKOVO.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини