От х:

Днес в x:

9 °C

Учениците в 23 училища в клас след изборите, останалите с мероприятия извън школата

Част от учениците ще влязат в клас в първия ден след провеждането на местния вот, реши Министерството на образованието и науката.

Учебните часове ще се проведат в тези от школата, в които няма секции. Въпреки това за останалите ученици идния понеделник също ще се води присъствен. По инициатива на училищата ще се провеждат различни мероприятия.

На 28-и октомври в Хасково влизат в клас учениците от 23 училища от всички 77 в областта. Част от тях са по селата, има и в градовете.

Книжовник, Големанци, Динево, Конуш, Узунджово, Малево и Войводово са селата в Хасковска община, където учениците ще имат редовни часове. В града ще учат с ежедневното си разпределение в Спортно училище, Професионалната гимназия по механоелектротехника и в Природо-математическата гимназия.

На училище в понеделник ще са и децата в Малко Градище, училищата в селата Долно Ботево, Жълти бряг и Силен. От училището в село Левка също ще учат в редовен процес, така е и за учениците в Славяново и Българин. На 28-и в редовна програма в клас влизат още учениците от Радиево, СУ “Христо Ботев” в Ивайловград и училището в село Свирачи, СУ “Д-р Петър Берон” в Тополовград и училищата в селата Хлябово и Синапово.

От останалите училища от областта, в чиито сгради ще има урни в изборния ден, ръководствата са подали различни инициативи, с които ще запълнят деня. На места заявката е за провеждането на спортни състезания, другаде са решили да заведат учениците си в библиотеката, на театър или да разгледат музей, посочиха от Регионалното управление на образованието в Хасково.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ан
  анономен ученик
  24 -7
  12:48, 23 окт 2019
  Това не е честно! Просто не сте познали, няма да ни видите.
 • 2
  12
  123
  26 -5
  14:53, 23 окт 2019
  Мисля си разни неща за министъра,МОН и РУО...,но няма да ги споделя! 😉
  • Сп
   Сподели
   21 -1
   16:52, 23 окт 2019
   Защото като си мълчим ни мислят за глупаци.
  • Ро
   Розалина
   3 0
   07:40, 24 окт 2019
   Значи нищо не мислиш Розалина
 • 3
  Пг
  ПГДС
  3 -6
  15:04, 23 окт 2019
  ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" също са с редовни занятия. Моля, не ги пропускайте!!!
 • 4
  Уч
  Учител
  28 -3
  16:46, 23 окт 2019
  Как може едни ученици да учат, а други не? Всеки следващ министър на МОН е все по - тъп!
  • Ру
   руо
   16 -4
   16:54, 23 окт 2019
   Проблемите са от РУО, МОН, НПО и родители. Няма кой да им гледа децата. МОН и др, са на работа и за тях не е честно.
 • 5
  Jo
  John
  4 -6
  09:58, 24 окт 2019
  преучихте са от един ден повече!
 • 6
  Ро
  Родител
  7 -2
  11:37, 24 окт 2019
  Защо са тези глупости ! Оставете децата да си починат още един ден .Все пак по големите имат и други ангажименти .

Хороскоп за 17.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
17 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
17 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
17 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
17 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
17 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
17 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
17 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
17 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
17 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
17 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
17 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
17 фев 2020
Последни новини