От х:

Днес в x:

Мъкнат незаконни цигари, опаковани като подаръци

Над 2 100 000 къса безакцизни цигари са задържани от митническите власти на ГКПП Капитан Андреево през месец август. Това е два пъти повече от в сравнение с месец юли, уточняват от Митниците.
Само за двата два дни-на  27 и 28 август проверяващите са разкрили близо  273 000 къса цигари без български акцизен бандерол, разпределени в 13 630 кутии. От тях повече от половината са открити по метода "анализ на риска" при щателни митнически проверки.
 5457 кутии са иззети от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.
При единия от случаите, осуетен на  на 27 август, час и половина след полунощ, на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил „BMW“ с френска регистрация, управляван от турски гражданин, който пътувал със съпругата си и трите им деца. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в кутии от детски играчки и на мястото на резервната гума, укрити 1544 кутии без бандерол от известни марки.
В същия ден, по обяд, при проверка на лек автомобил „Mercedes“ също с френска регистрация, са открити 418 кутии цигари. Адната част от незаконната стока е извадена изпод седалките на автомобила, била в  метален сандък. Друга част от цигарите била между личния багаж на един от петте пътника.
Откритата на следващия ден контрабандна стока била в лек автомобил с английска регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ за Великобритания със семейството си. Безакцизните цигари са били скрити в личния им багаж, обвити с подаръчна хартия. Общо 500 кутии. 
На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки –цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
 
Haskovov.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    69
    69878
    0 0
    04:11, 31 авг 2019
    Като умрат 2-3 ма митничаря и ке се кротнат
  • 2
    73
    7373
    0 0
    08:25, 31 авг 2019
    Мъкнат! Хахахха

Още новини

Последни новини