От х:

Днес в x:

Хасковлия няколко дни чака за отстраняване на авария, ВиК били заети

Изображение 1 от 6

    Хасковлия вече няколко дни чака за отстраняване на теч в къща на улица "Единство" 12 в областния град. Жилището е собственост на Станко Атанасов, заяви синът му. Там стопаните правят пристройка и в момента текат строителни дейности. Внезапно обаче бликнала питейна вода. Повредата се намира в свръзката след водомера в имота, която част от тръбата е на ВиК.

    Според стопанина на къщата тръбата се пукнала в сряда миналата седмица, когато твърди, че е подал сигнал във водното дружество. По думите му вече 5 дни продължава да шурти вода в строежа и той се опасява, че може да пропадне къщата, а освен това се бавело и строителството.

    Днес на място пристигна началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев. Той заяви, че сигналът за проблема е подаден в петък във водното дружество, а не по-рано, както твърди собственика на къщата. След оглед специалистът прецени, че трябва да се подмени цялата тръба - от улицата до къщата, защото е изгнила, с което един екип от ВиК трябва да бъде ангажиран цял ден там. Допълни обаче, че повредата не може да бъде отстранена днес, тъй като служителите на водното дружество са били ангажирани с други по-големи и по-важни аварии, заради които е имало спиране на водата в някои райони на Хасково и в села от общината.

    Инж. Лозев допълни, че при първа възможност проблемната тръба към строежа ще бъде подменена. Той обаче не се ангажира със срок, защото ежедневно стават аварии, които се отстраняват приоритетно.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      хаха
      10 -5
      17:58, 26 авг 2019
      Не очаквам по-облагодетелствани мерки от ВиК.
    • 2
      Зр
      Зрителя
      19 -6
      20:10, 26 авг 2019
      Ако водата тече на началника в дома дали ще е толкова зает тоя т*****р се питам?
      • Ba
        Baicho
        1 -2
        15:27, 27 авг 2019
        Нещастник,иди на доктор.
    Последни новини