От х:

Днес в x:

Състезатели на "Компас" с призови места в четири състезания в Родопите

    9 състезатели на хасковския клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" се завърнаха от 5-дневен подготвителен лагер и успешно участие в четири състезания. Това съобщиха от местната школа с президент и треньор Тодор Стратиев.

    Миналата седмица в четвъртък и петък в село Буйново в близост до Ягодинската пещера се проведоха нощен и дневен старт за Купа "Родопея", в който хасковлии се конкурираха с още 70 състезатели от 18 клуба.

    Състезанието се проведе из улиците и покрайнините на родопското село, което се характеризира със стръмен и труден терен. Въпреки това, представителите на "Компас 1994" заеха призови места. При 14-годишните момчета Димчо Фарталев е втори и в двата старта, а при 12-годишните момичета Христина Дюлгерова е трета също в двата старта. При ветераните Тодор и Добри Топалови са съответно втори и трети в нощния старт, а в дневния се класираха на трето и първо място.

    В събота и неделя се проведе и състезание за Купа "Тренера", организирано от клуб "Карлък" (Смолян) в околностите на хижа "Смолянски езера". В това състезание хасковлии постигнаха още по-добри резултати. Даниел Йорданов (М12) е първи, Димчо Фарталев (М14) е трети, Христина Дюлгерова (Ж12) и Дияна Янева (Ж14) са първи, а Ивана Йорданова (Ж14) е втора.

    След няколко дни почивка, състезателите на "Компас 1994" ще заминат за големите стартове за Купа "България", които ще се проведат в Средна гора, на 8 км от СПА център Стрелча.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини