От х:

Днес в x:

Инспекцията по труда състави 20 акта, глоби и за липса на трудови договори

Инспекцията по труда в Хасково е съставила 20 акта през юни, съобщи директорът на контролната служба Кирчо Кирев. Той уточни, че глобите са при проверки в областта на строителството, земеделие и в питейни заведения. Има наложени и глоби за работа без трудови договори.

През миналия месец в Хасковска област са извършени 102 проверки. Констатирани са 480 нарушения, като 203 от тях са по осигуряване на здраве и безопасност при работа и 277 по трудови правоотношения. Приложени са 476 принудителни мерки.

През юни са влезли в сила 16 наказателни постановления за обща сума 9100 лева.

От януари до момента са предоставени 10 181 еднодневни трудови договори на 88 земеделски стопани.

През летния период акцентът в контролната дейност на Инспекцията по труда са дейностите със сезонен характер - строителство, земеделие, сезонни обекти като най-често това е в ресторантьорството и търговията, както и законосъобразното наемане на непълнолетни лица.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  00
  007
  3 -1
  14:51, 31 юли 2019
  Да ви имам и заглавията
 • 2
  Го
  Голям Балама
  4 -4
  16:20, 31 юли 2019
  20 акта за 1 месец е около 5% - 10% от капацитета на тази служба. В Хасково и Хасковска община се броят на пръсти фирмите в които се спазва КТ. При средно натоварване на работещите в тази служба служители за месец ще има минимум 120 - 150 акта.
 • 3
  Va
  VALY
  8 -1
  17:44, 31 юли 2019
  Не търсете защита от инспекцията по труда защото не запазват анонимността на подалия жалба служител, въпреки ,че са подписали декларации за запазване на анонимност и по лошото е ,че предупреждават работодателя за какво е жалбата и след като си оправят бакиите в предприятието инспекторите отиват на така наречената проверка ,че даже казват и в колко часа ще отидат. На мен ми се случи това преди месец; точно този господин от снимката ме накара да подам жалба без да се притеснявам защото анонимността е гарантирана.
  • Ма
   МАНГО
   3 -1
   20:31, 31 юли 2019
   Че какво друго очаквате?
   Почти всички чиновници са с мизерни заплати и знаят, че няма кой да провери какви разходи извършват и дали съответстват на доходите им. Ама тя рибата винаги се вмирисва от едно и също място!
 • 4
  Bl
  Blessings
  2 0
  22:02, 31 юли 2019
  Резултатите са слаби на фона на брутално и
  безконтролно разрасналият се сив сектор. На ваше място щеше да ме е срам да си обявявам резултата от работата.

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини