От х:

Днес в x:

Съветник от Димитровград оглави Областната трудова инспекция в Хасково

Димитровградчанинът Кирчо Кирев е новият шеф на областната Инспекция по труда в Хасково. Той е на началническия пост от четири дни след спечелен конкурс. Мястото се оваканти при пенсионирането на Петър Андреев преди около половин година.

Кирев е общински съветник втори мандат в местния парламент на Димитровград. Той е възпитаник на Техническия университет в София. Втората му специалност е педагогика. Има дългогодишен трудов стаж като преподавател и на различни ръководни длъжности в сферата на строителството, механизацията и телекомуникациите. Ликвидатор е на „Хасково -Табак“ и на Мини „Маришки басейн“

Новият шеф на тежкото държавно контролно звено в Хасково посочи още на първия си брифинг, че засега няма намерение да прави смени в екипа си. “Екипът, който заварвам, е от професионалисти с дългогодишен опит, с постигнати добри резултати. Смятам, че един ръководител не бива да си позволява да прави промени само заради самите промени в един работещ екип. По-скоро ще се опитам да надградя постигнатото“, каза Кирев. Той ще ръководи общо 7 души. Кирев посочи още, че си дава сметка за тежката работа, с която е натоварена Инспекцията по труда, на пък той поглежда към това като към предизвикателство.

Като човек, който идва от бизнеса, новият шеф на Областната инспекция по труда е категоричен, че няма да има репресии над фирмите, но пък с твърда ръка ще следи за изпълнението на трудовото законодателство. „Смятам, че един ръководител трябва да прецени разумния баланс в управлението си, за да постига добри резултати. Всеки един директор си има собствен почерк и аз смятам да покажа своя във времето. В работата си инспекторите да бъдат справедливи към работодателите, защото си давам сметка, че ситуацията в страната е достатъчно трудна, за да се опитваме да пресираме тези хора, които осигуряват прехраната на хиляди семейства. Но от друга страна, това не означава, че проверките ще бъдат проформа. Тук основната идея ще е не да ги пресираме а да се опитваме да ги накараме да спазват трудовото законодателство, защото то е пряко свърцано с живота на хората, а хората са най-важните.“

Според последните данни на ИТ за април, извършените проверки в областта са 64, от тях 21 са в Хасково. Съставени са 4 акта за нарушения на нормите по трудовото правоотношение.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Първо, г-н Кирев вие не можете да правите смени в екипа си, тъй като по закона за държавния служител нямате такова право. Трябваше по-добре да си научите урока. Второ сложен сте там да слушате и да изпълнявате, затова не развивайте на хората смешните си речи. И трето-управленският Ви опит е сведен до нулата. Дано ''екипа'' ви има сили да ви издържи на поста, докато сте там.
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    68 -8
    13:38, 31 май 2018
    Поредното герберастко меше! Толкова ли няма местни хора, та този да разкарва служебните коли до Димитровград и обратно всеки ден?
  • 3
    Рр
    Рр
    48 -1
    14:51, 31 май 2018
    Общ.съветник от ГРЕБ ли е??
  • 4
    Ма
    марбас табаков
    46 -2
    16:01, 31 май 2018
    след този айляк като ликвидатор и големи заплатки... направо ме изумява откъде толкоз хъс срещу ниско заплащане и отговорности...
  • 5
    Гг
    ГГ
    42 -1
    16:35, 31 май 2018
    Поредния парашутист с никакъв опит по БЗР. Но за тая мижава заплата специалистите си намират работа другаде
  • 6
    Го
    гого
    39 -1
    16:55, 31 май 2018
    Как добре казано,бил е ЛИКВИДАТОР на ....... Браво!!! Знаете ли,че тази професия най напред се учи в Университет,после се тръгва по една стълбичка от предприятие,район,област и т.н!!!! Тук ликвидаторът вероятно е сменил няколко партии и е намерил своето амплоа,да бъде вечен ветропоказател. А ветропоказателите у нас не ги питат за образование и управленчески опит!!
  • 7
    См
    смешници
    27 -3
    19:33, 31 май 2018
    Свършиха се младите и образовани хора в Хасково,че Областния стигна до Димитровград?
  • 8
    Ху
    Хулиган
    28 0
    19:37, 31 май 2018
    Ами така е. В Димитровград ГЕРБ твърдо взеха властта, а в Хасково им се клатят краката. Естествено е на всички места от държавния сектор да назначат верни другари от сигурни редици(Димитровград). Тук не важи закона за държавния служител. Той е българска пародия на европейските закони. Така че стягайте си задниците Хасковлии, Герб иде със нови сили.
  • 9
    58
    5889
    27 -2
    20:02, 31 май 2018
    Тоя само такъв пост не беше заемал . До вчера беше началник в БКС то и на нашата улица кърпиха дупките като върху калта слагаха по малко асфалт . Пълна пародия . Комшийте му се смееха а той гордо обясни че това не било кал а фракция . ********* .
  • 10
    Ба
    Бай Йох
    26 -3
    21:28, 31 май 2018
    Надменно и изкуствено човече. Съчувствам на подчинените му.
  • 11
    Ма
    мастикаджия
    16 -2
    01:34, 1 юни 2018
    Тоя ми напомня на супер тъпанара Илия Запрянов от Д-град.Навремето Ицо Василев го тури да командва пътното.Издържа 6 месеца.Пита се - каква е разликата между СДС и ГЕРБ?Отговорът е - НИКАКВА.
  • 12
    Ст
    Стоян Минков
    14 -4
    03:31, 1 юни 2018
    Този ми беше подчинен и ми е комшия!! Трагедия!!!!!!! Сега може да му продам по нов Мерцедес!!!
  • 13
    Ма
    Манастирска изба
    12 -4
    05:52, 1 юни 2018
    Имаше един коментар за наш общ.съветник от Хссково - ГЕРИТО М-та от НОИ.Млада,красиива,отзивчива и обслужлива.Не си оценяме кадрите.Не е пропуснала сесия ,с множество устни и писменни преложения.Сега някакъв тюфлек ни насадиха.
  • 14
    Ko
    kovo
    7 -2
    09:12, 1 юни 2018
    Това винаги е било пост с партийно назначение. Аз поне си спомням това още от времето преди Иван....... Не казвам, че правилно, просто показвам технологията на назначенията, за да не буди учудване.
  • 15
    Ив
    Иван Велинов
    5 -2
    11:01, 1 юни 2018
    Защо се учудвате ? За да получиш местенце /СЛЕД КОНКУРС/ трябва да се закълнеш във вярност към партията майка , а Кирчо се е заклел отдавна . Болшинството му назначения са партийни , за наши хора . Максима е , че простият човек се стреми да се огради със свои верни хора , независимо , че са прости , като него . Така е в Цялата страна , Хасково , а като му чета пестеливо написания трудов път , значи така е и в Димитровград , Да изразя съболезнованията си към бъдещите му подчинени , Той е длъжен да върне услуги , така че ще трябва да освободи място за някой си , Дано проверяваните фирми минават само с една вечеря .
  • 16
    Zl
    Zlatko
    1 -1
    22:59, 4 юни 2018
    Успех в новото начинание г-н Кирев! Не четете тук злобата на неуспелите.

Още новини

Последни новини