От х:

Днес в x:

Кметът търси още обществена подкрепа за тегленето на заем за ремонт на „Младост“ и „Дружба“

Нова подкрепа търси градоначалникът на Хасково Добри Беливанов за предложението си две от спортните съоръжения в областния град да бъдат ремонтирани със заем. Става въпрос за комплекс „Младост“ и спортна зала „Дружба“.

Поканата е отправена към спортистите, представителите на бизнеса, ръководителите на бюджетни звена, на граждански сдружения, неправителствените организации и всички граждани, които имат отношение по темата.

За реконструкцията и модернизация на „Дружба“ ще се търси заем от близо 6 млн.. лв., а за „Младост“ близо 5 милион.

Местният общински съвет даде зелена светлина на общината да кандидатства през ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ за финансиране на ремонтите в двете спортни съоръжения в Хасково още през март тази година. За ремонта на спортните съоръжения общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно и единственият начин това да се случи е чрез кредит.

Предложението на кмета вече мина едно обществено обсъждане и получи подкрепа, макар с условности. На последната общинска сесия обаче съветниците се противопоставиха на тегленето на заема.

Новото обществено обсъждане е насрочено за 10 юни от 17:30 ч. в зала „Хасково“.

От общината очакват мнения, препоръки и становища по темата и на електронната си поща.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    28 -3
    10:48, 3 юни 2019
    Кмета 4 години спа и нищо не прави. Сега като става въпрос за 10 милиона лева в края на мандата ще си потроши краката да убеждава гражданите на Хасково колко е важен този заем.
    Кмете, спри се и остави на бъдещия нов кмет да реши въпроса с този заем. Не заробвай общината, бъдещото ново ръководство и гражданите на Хасково с този заем. На всички им е ясно, че става въпрос за комисионни и предварително знаем коя фирма ще извършва реконструкцията на тези спортни съоръжения.
    Общинският съвет не трябва да резрешава този заем, тъй като по закон, шест месеца преди изтичане мандата на дадения кмет, същият не може да сключва договори за заем.
  • 2
    Ив
    Иван Иванов
    17 -4
    11:30, 3 юни 2019
    Ей кмет като мед спа спа цял мандат, сети се нещо да предложи и то какво заем. КМЕТЕ КМЕТЕ кметове от други общини спечелиха проекти направиха неща с който да ги помнят хората, ти цял мандат спа, освен да уволняваш служители и съда да ги връща после какво друго свърши. Това не е да седиш в градската градина на биричка с Георги. Още като отеглиха подкрепата си към теб партията която те издигна, ако беше един достоен кмет щеше да се оттеглиш и ти,и да дадеш път на по можещи от теб. А бъди сигурен че такива младо хора има в Хасково.
  • 3
    Ба
    бай добри
    16 -4
    11:45, 3 юни 2019
    кмета няма подкрепа от роднините си иска обществена подкрепа. Хайде стига сте му го лъскали - по убав няма да стане. 10 милиона на прощаване малко като че ни взе за мезе този хитрец
  • 4
    Ма
    малко знаещ
    8 -3
    12:02, 3 юни 2019
    Сега е време да предложите някой млад който да бъде подкрепен от партията и да им играе по хорото защото когато не играе по хорото няма пак подкрепа да има и няма да направи нищо
    • Мн
      много знаещ
      6 -5
      13:07, 3 юни 2019
      Това е идеята на герб. Следващия кандидат ще е млад, даже прекалено млад и пак само формално ще е кмет.
  • 5
    96
    967850897
    4 -3
    12:20, 3 юни 2019
    След победата на Гроб и ДПС на евро-изворите ,
    дедо Добри побърза да свали гащи ( както го правеше в БЗНС-то като млад .
    ....
    А Гяурите сте обречени -
    - финансов заем може да вземе от Форукома
    - ако не може да вземе заем от тях , фирмата на Помляка и Форукомеца ще е изпълнител :))
    ....
    "Хората" трябва да си върнат парите дето бяха раздадени на ромляните за гласовете :))
  • 6
    57
    57987
    0 -3
    12:38, 3 юни 2019
    След устафката на Цело Борецо ,
    Боци Маймуната обяви че Гроб стават партия на интИлИктуалците
    .....
    а Дедо Добри трябва да плати парите похарчени за купуване на гласове :))
  • 7
    Ли
    Лиско
    4 -4
    15:09, 3 юни 2019
    Коментарите, които чета, сигурна са на бездетни пенсионери ! Крайно време е да се правят спортни съоръжения! Там играят нашите деца! Тези, които спортуват, не употребяват наркотици. Нужна ни е нова многофункционална зала . Нужен ни е закрит плувен басейн. Нужни ни са...В противен случай изчезваме като град!
  • 8
    Jo
    John
    6 0
    15:59, 3 юни 2019
    кмете, оправи покрива, какви милиони те гонят, 100-тина хиляди струва!
  • 9
    Ко
    Компакт
    3 -2
    01:44, 4 юни 2019
    За разлика от съседния ни Димитровград,където се ремонтира тяхната зала Младост и играят волейболните и баскетболните формации , но в запустяло Хасково никой не иска спортни зали и стадиони.Футболните спецове искат бази стадион Младост е идеалното място ...Всички реват против кмета, защото не вървя по свирката на партия Герб и стана неудобен веднага тцъ тцъ и чакайте зали на куково лято ...

Още новини

Последни новини