От х:

Днес в x:

19 °C

Кметът търси още обществена подкрепа за тегленето на заем за ремонт на „Младост“ и „Дружба“

Нова подкрепа търси градоначалникът на Хасково Добри Беливанов за предложението си две от спортните съоръжения в областния град да бъдат ремонтирани със заем. Става въпрос за комплекс „Младост“ и спортна зала „Дружба“.

Поканата е отправена към спортистите, представителите на бизнеса, ръководителите на бюджетни звена, на граждански сдружения, неправителствените организации и всички граждани, които имат отношение по темата.

За реконструкцията и модернизация на „Дружба“ ще се търси заем от близо 6 млн.. лв., а за „Младост“ близо 5 милион.

Местният общински съвет даде зелена светлина на общината да кандидатства през ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ за финансиране на ремонтите в двете спортни съоръжения в Хасково още през март тази година. За ремонта на спортните съоръжения общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно и единственият начин това да се случи е чрез кредит.

Предложението на кмета вече мина едно обществено обсъждане и получи подкрепа, макар с условности. На последната общинска сесия обаче съветниците се противопоставиха на тегленето на заема.

Новото обществено обсъждане е насрочено за 10 юни от 17:30 ч. в зала „Хасково“.

От общината очакват мнения, препоръки и становища по темата и на електронната си поща.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  28 -3
  10:48, 3 юни 2019
  Кмета 4 години спа и нищо не прави. Сега като става въпрос за 10 милиона лева в края на мандата ще си потроши краката да убеждава гражданите на Хасково колко е важен този заем.
  Кмете, спри се и остави на бъдещия нов кмет да реши въпроса с този заем. Не заробвай общината, бъдещото ново ръководство и гражданите на Хасково с този заем. На всички им е ясно, че става въпрос за комисионни и предварително знаем коя фирма ще извършва реконструкцията на тези спортни съоръжения.
  Общинският съвет не трябва да резрешава този заем, тъй като по закон, шест месеца преди изтичане мандата на дадения кмет, същият не може да сключва договори за заем.
 • 2
  Ив
  Иван Иванов
  17 -4
  11:30, 3 юни 2019
  Ей кмет като мед спа спа цял мандат, сети се нещо да предложи и то какво заем. КМЕТЕ КМЕТЕ кметове от други общини спечелиха проекти направиха неща с който да ги помнят хората, ти цял мандат спа, освен да уволняваш служители и съда да ги връща после какво друго свърши. Това не е да седиш в градската градина на биричка с Георги. Още като отеглиха подкрепата си към теб партията която те издигна, ако беше един достоен кмет щеше да се оттеглиш и ти,и да дадеш път на по можещи от теб. А бъди сигурен че такива младо хора има в Хасково.
 • 3
  Ба
  бай добри
  16 -4
  11:45, 3 юни 2019
  кмета няма подкрепа от роднините си иска обществена подкрепа. Хайде стига сте му го лъскали - по убав няма да стане. 10 милиона на прощаване малко като че ни взе за мезе този хитрец
 • 4
  Ма
  малко знаещ
  8 -3
  12:02, 3 юни 2019
  Сега е време да предложите някой млад който да бъде подкрепен от партията и да им играе по хорото защото когато не играе по хорото няма пак подкрепа да има и няма да направи нищо
  • Мн
   много знаещ
   6 -5
   13:07, 3 юни 2019
   Това е идеята на герб. Следващия кандидат ще е млад, даже прекалено млад и пак само формално ще е кмет.
 • 5
  96
  967850897
  4 -3
  12:20, 3 юни 2019
  След победата на Гроб и ДПС на евро-изворите ,
  дедо Добри побърза да свали гащи ( както го правеше в БЗНС-то като млад .
  ....
  А Гяурите сте обречени -
  - финансов заем може да вземе от Форукома
  - ако не може да вземе заем от тях , фирмата на Помляка и Форукомеца ще е изпълнител :))
  ....
  "Хората" трябва да си върнат парите дето бяха раздадени на ромляните за гласовете :))
 • 6
  57
  57987
  0 -3
  12:38, 3 юни 2019
  След устафката на Цело Борецо ,
  Боци Маймуната обяви че Гроб стават партия на интИлИктуалците
  .....
  а Дедо Добри трябва да плати парите похарчени за купуване на гласове :))
 • 7
  Ли
  Лиско
  4 -4
  15:09, 3 юни 2019
  Коментарите, които чета, сигурна са на бездетни пенсионери ! Крайно време е да се правят спортни съоръжения! Там играят нашите деца! Тези, които спортуват, не употребяват наркотици. Нужна ни е нова многофункционална зала . Нужен ни е закрит плувен басейн. Нужни ни са...В противен случай изчезваме като град!
 • 8
  Jo
  John
  6 0
  15:59, 3 юни 2019
  кмете, оправи покрива, какви милиони те гонят, 100-тина хиляди струва!
 • 9
  Ко
  Компакт
  3 -2
  01:44, 4 юни 2019
  За разлика от съседния ни Димитровград,където се ремонтира тяхната зала Младост и играят волейболните и баскетболните формации , но в запустяло Хасково никой не иска спортни зали и стадиони.Футболните спецове искат бази стадион Младост е идеалното място ...Всички реват против кмета, защото не вървя по свирката на партия Герб и стана неудобен веднага тцъ тцъ и чакайте зали на куково лято ...

Хороскоп за 18.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
18 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
18 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
18 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
18 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
18 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
18 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
18 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
18 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
18 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
18 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
18 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
18 окт 2019
Последни новини