От х:

Днес в x:

Кметът търси още обществена подкрепа за тегленето на заем за ремонт на „Младост“ и „Дружба“

Нова подкрепа търси градоначалникът на Хасково Добри Беливанов за предложението си две от спортните съоръжения в областния град да бъдат ремонтирани със заем. Става въпрос за комплекс „Младост“ и спортна зала „Дружба“.

Поканата е отправена към спортистите, представителите на бизнеса, ръководителите на бюджетни звена, на граждански сдружения, неправителствените организации и всички граждани, които имат отношение по темата.

За реконструкцията и модернизация на „Дружба“ ще се търси заем от близо 6 млн.. лв., а за „Младост“ близо 5 милион.

Местният общински съвет даде зелена светлина на общината да кандидатства през ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ за финансиране на ремонтите в двете спортни съоръжения в Хасково още през март тази година. За ремонта на спортните съоръжения общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно и единственият начин това да се случи е чрез кредит.

Предложението на кмета вече мина едно обществено обсъждане и получи подкрепа, макар с условности. На последната общинска сесия обаче съветниците се противопоставиха на тегленето на заема.

Новото обществено обсъждане е насрочено за 10 юни от 17:30 ч. в зала „Хасково“.

От общината очакват мнения, препоръки и становища по темата и на електронната си поща.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  28 -3
  10:48, 3 юни 2019
  Кмета 4 години спа и нищо не прави. Сега като става въпрос за 10 милиона лева в края на мандата ще си потроши краката да убеждава гражданите на Хасково колко е важен този заем.
  Кмете, спри се и остави на бъдещия нов кмет да реши въпроса с този заем. Не заробвай общината, бъдещото ново ръководство и гражданите на Хасково с този заем. На всички им е ясно, че става въпрос за комисионни и предварително знаем коя фирма ще извършва реконструкцията на тези спортни съоръжения.
  Общинският съвет не трябва да резрешава този заем, тъй като по закон, шест месеца преди изтичане мандата на дадения кмет, същият не може да сключва договори за заем.
 • 2
  Ив
  Иван Иванов
  17 -4
  11:30, 3 юни 2019
  Ей кмет като мед спа спа цял мандат, сети се нещо да предложи и то какво заем. КМЕТЕ КМЕТЕ кметове от други общини спечелиха проекти направиха неща с който да ги помнят хората, ти цял мандат спа, освен да уволняваш служители и съда да ги връща после какво друго свърши. Това не е да седиш в градската градина на биричка с Георги. Още като отеглиха подкрепата си към теб партията която те издигна, ако беше един достоен кмет щеше да се оттеглиш и ти,и да дадеш път на по можещи от теб. А бъди сигурен че такива младо хора има в Хасково.
 • 3
  Ба
  бай добри
  16 -4
  11:45, 3 юни 2019
  кмета няма подкрепа от роднините си иска обществена подкрепа. Хайде стига сте му го лъскали - по убав няма да стане. 10 милиона на прощаване малко като че ни взе за мезе този хитрец
 • 4
  Ма
  малко знаещ
  8 -3
  12:02, 3 юни 2019
  Сега е време да предложите някой млад който да бъде подкрепен от партията и да им играе по хорото защото когато не играе по хорото няма пак подкрепа да има и няма да направи нищо
  • Мн
   много знаещ
   6 -5
   13:07, 3 юни 2019
   Това е идеята на герб. Следващия кандидат ще е млад, даже прекалено млад и пак само формално ще е кмет.
 • 5
  96
  967850897
  4 -3
  12:20, 3 юни 2019
  След победата на Гроб и ДПС на евро-изворите ,
  дедо Добри побърза да свали гащи ( както го правеше в БЗНС-то като млад .
  ....
  А Гяурите сте обречени -
  - финансов заем може да вземе от Форукома
  - ако не може да вземе заем от тях , фирмата на Помляка и Форукомеца ще е изпълнител :))
  ....
  "Хората" трябва да си върнат парите дето бяха раздадени на ромляните за гласовете :))
 • 6
  57
  57987
  0 -3
  12:38, 3 юни 2019
  След устафката на Цело Борецо ,
  Боци Маймуната обяви че Гроб стават партия на интИлИктуалците
  .....
  а Дедо Добри трябва да плати парите похарчени за купуване на гласове :))
 • 7
  Ли
  Лиско
  4 -4
  15:09, 3 юни 2019
  Коментарите, които чета, сигурна са на бездетни пенсионери ! Крайно време е да се правят спортни съоръжения! Там играят нашите деца! Тези, които спортуват, не употребяват наркотици. Нужна ни е нова многофункционална зала . Нужен ни е закрит плувен басейн. Нужни ни са...В противен случай изчезваме като град!
 • 8
  Jo
  John
  6 0
  15:59, 3 юни 2019
  кмете, оправи покрива, какви милиони те гонят, 100-тина хиляди струва!
 • 9
  Ко
  Компакт
  3 -2
  01:44, 4 юни 2019
  За разлика от съседния ни Димитровград,където се ремонтира тяхната зала Младост и играят волейболните и баскетболните формации , но в запустяло Хасково никой не иска спортни зали и стадиони.Футболните спецове искат бази стадион Младост е идеалното място ...Всички реват против кмета, защото не вървя по свирката на партия Герб и стана неудобен веднага тцъ тцъ и чакайте зали на куково лято ...

Хороскоп за 16.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
16.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
16.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
16.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
16.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
16.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
16.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
16.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
16.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
16.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
16.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
16.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
16.09.2019
Последни новини