От х:

Днес в x:

9 °C

Кметът търси още обществена подкрепа за тегленето на заем за ремонт на „Младост“ и „Дружба“

Нова подкрепа търси градоначалникът на Хасково Добри Беливанов за предложението си две от спортните съоръжения в областния град да бъдат ремонтирани със заем. Става въпрос за комплекс „Младост“ и спортна зала „Дружба“.

Поканата е отправена към спортистите, представителите на бизнеса, ръководителите на бюджетни звена, на граждански сдружения, неправителствените организации и всички граждани, които имат отношение по темата.

За реконструкцията и модернизация на „Дружба“ ще се търси заем от близо 6 млн.. лв., а за „Младост“ близо 5 милион.

Местният общински съвет даде зелена светлина на общината да кандидатства през ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ за финансиране на ремонтите в двете спортни съоръжения в Хасково още през март тази година. За ремонта на спортните съоръжения общината не може да кандидатства по проект за отпускане на средства безвъзмездно и единственият начин това да се случи е чрез кредит.

Предложението на кмета вече мина едно обществено обсъждане и получи подкрепа, макар с условности. На последната общинска сесия обаче съветниците се противопоставиха на тегленето на заема.

Новото обществено обсъждане е насрочено за 10 юни от 17:30 ч. в зала „Хасково“.

От общината очакват мнения, препоръки и становища по темата и на електронната си поща.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  28 -3
  10:48, 3 юни 2019
  Кмета 4 години спа и нищо не прави. Сега като става въпрос за 10 милиона лева в края на мандата ще си потроши краката да убеждава гражданите на Хасково колко е важен този заем.
  Кмете, спри се и остави на бъдещия нов кмет да реши въпроса с този заем. Не заробвай общината, бъдещото ново ръководство и гражданите на Хасково с този заем. На всички им е ясно, че става въпрос за комисионни и предварително знаем коя фирма ще извършва реконструкцията на тези спортни съоръжения.
  Общинският съвет не трябва да резрешава този заем, тъй като по закон, шест месеца преди изтичане мандата на дадения кмет, същият не може да сключва договори за заем.
 • 2
  Ив
  Иван Иванов
  17 -4
  11:30, 3 юни 2019
  Ей кмет като мед спа спа цял мандат, сети се нещо да предложи и то какво заем. КМЕТЕ КМЕТЕ кметове от други общини спечелиха проекти направиха неща с който да ги помнят хората, ти цял мандат спа, освен да уволняваш служители и съда да ги връща после какво друго свърши. Това не е да седиш в градската градина на биричка с Георги. Още като отеглиха подкрепата си към теб партията която те издигна, ако беше един достоен кмет щеше да се оттеглиш и ти,и да дадеш път на по можещи от теб. А бъди сигурен че такива младо хора има в Хасково.
 • 3
  Ба
  бай добри
  16 -4
  11:45, 3 юни 2019
  кмета няма подкрепа от роднините си иска обществена подкрепа. Хайде стига сте му го лъскали - по убав няма да стане. 10 милиона на прощаване малко като че ни взе за мезе този хитрец
 • 4
  Ма
  малко знаещ
  8 -3
  12:02, 3 юни 2019
  Сега е време да предложите някой млад който да бъде подкрепен от партията и да им играе по хорото защото когато не играе по хорото няма пак подкрепа да има и няма да направи нищо
  • Мн
   много знаещ
   6 -5
   13:07, 3 юни 2019
   Това е идеята на герб. Следващия кандидат ще е млад, даже прекалено млад и пак само формално ще е кмет.
 • 5
  96
  967850897
  4 -3
  12:20, 3 юни 2019
  След победата на Гроб и ДПС на евро-изворите ,
  дедо Добри побърза да свали гащи ( както го правеше в БЗНС-то като млад .
  ....
  А Гяурите сте обречени -
  - финансов заем може да вземе от Форукома
  - ако не може да вземе заем от тях , фирмата на Помляка и Форукомеца ще е изпълнител :))
  ....
  "Хората" трябва да си върнат парите дето бяха раздадени на ромляните за гласовете :))
 • 6
  57
  57987
  0 -3
  12:38, 3 юни 2019
  След устафката на Цело Борецо ,
  Боци Маймуната обяви че Гроб стават партия на интИлИктуалците
  .....
  а Дедо Добри трябва да плати парите похарчени за купуване на гласове :))
 • 7
  Ли
  Лиско
  4 -4
  15:09, 3 юни 2019
  Коментарите, които чета, сигурна са на бездетни пенсионери ! Крайно време е да се правят спортни съоръжения! Там играят нашите деца! Тези, които спортуват, не употребяват наркотици. Нужна ни е нова многофункционална зала . Нужен ни е закрит плувен басейн. Нужни ни са...В противен случай изчезваме като град!
 • 8
  Jo
  John
  6 0
  15:59, 3 юни 2019
  кмете, оправи покрива, какви милиони те гонят, 100-тина хиляди струва!
 • 9
  Ко
  Компакт
  3 -2
  01:44, 4 юни 2019
  За разлика от съседния ни Димитровград,където се ремонтира тяхната зала Младост и играят волейболните и баскетболните формации , но в запустяло Хасково никой не иска спортни зали и стадиони.Футболните спецове искат бази стадион Младост е идеалното място ...Всички реват против кмета, защото не вървя по свирката на партия Герб и стана неудобен веднага тцъ тцъ и чакайте зали на куково лято ...

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини