От х:

Днес в x:

Наводнение и в зала "Дружба", шампиони тренират във вода и влага

    Поройните дъждове от снощи и миналата вечер наводниха спортна зала "Дружба" в Хасково. С вода е била залята залата по силов трибой и културизъм, намираща се в приземието на спортната база. В нея се подготвят състезателите на хасковския спортен клуб "Аякс". Там нивото на водата е достигнало около 50 см, заяви председателят на тима Ангел Киров, показвайки калните следи от водата.

    Днес на място беше изпратен екип пожарникари за източване на водата. Около обяд нивото беше спаднало, но все още имаше значително количество вода по пода.

    По думите на Киров водата е нанесла сериозни щети в залата. Повредени са трите подиума за силов трибой, които неизбежно трябва да бъдат подменени, защото те са необходими при подготовката на състезателите. Прогизнали са гардеробите в съблекалнята, хладилника, шкафове, фризер. Увредени са тежестите, лостове и уреди. Те трябва да се подменят или да се ремонтират, заяви Киров.

    Той беше категоричен, че зала "Дружба" трябва да бъде ремонтирана. Припомняме, че на заседанието на Общинския съвет в края на миналата седмица местните парламентаристи не дадоха съгласие община Хасково да изтегли 10.5 млн. лева дългосрочен кредит за ремонт на "Дружба" и спортен комплекс "Младост".

    Сега от спортен клуб "Аякс" трябва сами да се справят с щетите. "Ние ще възстановим щетите, но при следващия дъжд ситуацията ще се повтори", заяви той. Киров, който е треньор в клуба и състезател, се надява хората, от които зависи тегленето на кредит да се вразумят и да дадат зелена светлина за отпускането му, за което предстои ново обществено обсъждане на 10 юни. Припомни, че през септември тази година Хасково ще бъде домакин на състезание.

    Наводнение е станало и в залата по вдигане на тежести, намираща се на партерния етаж в "Дружба", където тренират състезателите на спортен клуб "Бяла мечка". Въпреки че днес по обяд по пода все още имаше локви с вода, щангистите тренираха.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ни
      Николай
      15 -2
      12:31, 3 юни 2019
      Айде сега пак станаха 10,5 милиона ?!
      Абе Хасково нет в две статии за три часа различни цифри ,вие не си ли говорите помежду си ? Хайде да вземете да се синхронизирате вече и да кажете последно 10,4- 10,5 или 1,1 милиона ???
    • 2
      76
      7680709-8-0
      11 -10
      12:33, 3 юни 2019
      Хайде сега ,
      Гербераските уруспии почнаха с трагедиите в стил "Ромлянска свадба с побой" :))
      ....
    • 3
      Ху
      Хулиган
      22 -6
      14:13, 3 юни 2019
      Тежестите се повредили от водата? Желязото се напоило с вода и тежестите станали по-тежки!
    • 4
      Тр
      треньор на парашутистите
      14 -2
      14:25, 3 юни 2019
      Хайде сега почвайте да лобирате за заробването на града с нови 10 милиона кредит че иначе как ще се изчисти зала Дружба. Пари му трябват на кмета . А този дъжд му дойде дюш еш. Не че той си почисти уличните шахти но друго е да покажете по поръчка зала Дружба.
    • 5
      То
      Той
      18 -5
      14:34, 3 юни 2019
      Значи за 10 човека спортисти да им изтеглим 10 милиона по милион на човек за ремон. Щетите да са за най-много 300 лева, а и нали взима субсидии от общината клуба, да си направят ремонта.
    • 6
      Еж
      ежко
      12 -2
      15:01, 3 юни 2019
      Сега е момента да се направи закрит плувен басеин. И без това в града с години няма закрит зимен басеин!
    • 7
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      6 -4
      15:46, 3 юни 2019
      ЕЖКО абе вчера реката беше пълна че и преля Ами в участаците под покрития пазар си беше почти покрит басейн защо не използвахте момента и да поплувате Ааааа стига с тия предложения в които няма аванта за общинарите
    • 8
      Бс
      БСП-то
      3 -5
      16:24, 3 юни 2019
      Архондев да поиска от Елена Йончева пари. Тя има пък и ще му даде
    • 9
      +-
      +-
      5 -1
      17:01, 3 юни 2019
      Тия спортни клубове за застраховане не са ли чували?
      Иначе пак ще чуваме рев при следващия дъжд.
    • 10
      Абе да ми вдигат куйрука като им ръждясат щангите.
      На по слаботелесните ще оказвам помощ като ****** камара левитра
    Последни новини