От х:

Днес в x:

Тенорът Бойко Цветанов и валдхорнистът Ясен Теодосиев направиха първата си репетиция в Хасково

    Световноизвестният тенор Бойко Цветанов и валдхорнистът Ясен Теодосиев са вече в Хасково. В късния следобед днес те направиха първата си репетиция с Камерния оркестър с диригент Цанислав Петков за концерта утре вечер. На сцената на театъра от 19 часа ще бъде представена Серенада за тенор, валдхорна и струнен оркестър от Б. Бритън.

    Бойко Цветанов се качва на сцената в Хасково непосредствено след пътуване до Варна, където основаната от него фондация „Борис Христов“ даде първата награда на името на великия оперен бас в подкрепа на млад изпълнител. Носител на първата награда „Борис Христов“ е Вихра Смилкова.

    В Хасково тенорът е по покана на Цанислав Петков. Връзката станала след като преди десетина дни е имал концерт със Софийски солисти с диригент Георги Патриков, който му предава желанието на хасковския диригент да направят Серенада за тенор, валдхорна и струнен оркестър и с Камерния оркестър на Хасково. „Радвам се, че съм в Хасково и ще работя с вашите музиканти, с младия диригент Цанислав Петков и валдхорнистът Ясен Теодосиев“, сподели Бойко Цветанов преди репетицията в Младежкия център.

    Очаквайте и интервю с Бойко Цветанов.

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини