От х:

Днес в x:

Между Хасково и Бургас Цанислав Петков рестартира творческия сезон

Диригентът на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков, който е и главен диригент на  Бургаската опера рестартира творческия сезон след падането на извънредното положение.

Музикантите от Хасково вече репетират от две седмици и подготвят музикалното си завръщане пред публиката, което най-вероятно ще е в края на този месец. „Търсим подходящи условия за първия си концерт след толкова много време и обмисляме различни варианти дали той да е на открито или на закрита сцена. Надяваме се, публиката да не ни е забравила“, коментира дирегентът.

Маестро Петков пътува между Хасково и Бургас непрекъснато, тъй като в крайморския град работата също върви с пълна сила. Там подготвя оркестров концерт със солисти на Бургаската опера.

За хасковския оркестър обаче има още добри новини, свързани с преговори за привличане на нови музиканти. Става въпрос за две цигуларки от Пловдив, с които местните оркестранти вече са имали участия. Цанислав Петков посочи, че все още договорката е в развитие, но се надява, че ще завърши с новини за обновяването на хасковския музикантски състав.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини