От х:

Днес в x:

12 °C

Рисунки с капчици дъжд в защита на Ямача

Изображение 1 от 6

  За четвърта поредна седмица граждани на Хасково се събраха на Ямача, за да покажат искането си в защита  целостта на парка. Предната седмица стана ясно, че след разговори с кмета на общината Станислав Дечев фирмата -собственик е готова да продава парцелите, където са помощните игрища до стадиона. Сега съдбата за това те да станат собственост на общината е в ръцете на Общинския съвет, казаха организаторите на протеста от Инициативния комитет. Сред тях е и Янко Митев, който посочи, че местните общинари трябва да решат за назначаването  на независими експерти, които да направят оценка на стойността на имотите, каквото е искането на протеста, а оттам насетне и да вземат решение как да се случи придобиването им –на концесия или чрез плащане със заем.

  Тази вечер природата на Ямача рисуваха деца от града, въпреки преваляванията от дъжд. Рисунката им с дъждовни капчици ще бъде показана в следващите дни в завършен вид.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   В.
   В.Божков
   33 -7
   20:08, 11 юни 2020
   Деца спасете Ямача ! Бог да Ви Благослови !
   #Бъдете Здрави
   • Усещам
    как всичко ще се затлачи
    в шекерената мараня на лятото
    и на есен гледаш Зъболекаря с шалварите е вдигнал 3-ти етаж и покрил
   • Сега да продължим със сигналите към компетентните органи които могат да се самосезират.
    Фирмата купувач на игрищата е регистрирана 1999г. През 2000г придобива терена със съдействието на народния предател Хр.Василев- тогава областен. През 2001г. Маймуната придобива(купува) фирмата която е собственик на игрищата и доколкото разбрах и в момента е собственик. Съгласен бил да продава имота... защо ли??? Защото по веригата(сделките) може да избият нередности, които да минат в съда при евентуално дело. Нека Спец.прокуратура,(че Хасковската и нямам доверие), НАП , Комисия за противодействие на корупцията да проверят следното: Произход на пари на първия купувач, колко капитал е имала фирмата да финансира покупката ,ако е нямала откъде идва финансирането и? Маймуната с какви доказани пари е закупил фирма Стетон собственик на игрищата. И други пикантерии могат да излезнат ако властите си размърдат мозъците. Очаквайте продължение.
   • Ст
    Страхил
    26 -2
    08:25, 12 юни 2020
    Браво на децата, да са ни живи и здрави и много щастливи. Дано се прояви здрав разум от общината и да спасят гората и игрищата. Сега малко предистория, защото чета, че някои градски тепърва се запознават със случая. През 2000 г мръсния седераст и както сполучливо се изразиха националния предател Ицо Василеф, тогава областен и в качествотото си на такъв продава половината гора и игрищата, защото се "водели" с десетилетия земеделски земи, въпреки, че през 60-те Ямача е залесен с борова гора. Мръсника Василев я продава на Стетон за 380 000 лв, като само 10% са платени - т.е. 38 000 лв, останалото в компенсаторки. Сделката вони на говна отвсякъде, самия василеф е целия в лайна. Има фалшификации на нотариални актове и други документи. През 2008 г мръсната узунджовска гадина иваноф я урбанизира и я разпарчосва на терени, като собственик става къню маймуната, известен, че е продавал наркотици в хасково. Сега й искали някакви милиони, които се спрегнаха от делчеф деленатаа, нека каже откъде му хрумнаха.На терените е забелязан лилянчо джуката, който със сигурност е замесен в далаверата, сигурно има доста от "елита", които са в лайняната далавера. Мръсниците разчитат на давност, защото са минали 20 г. Със случая трябва да се занимава главна прокуратура и да се разследва имотното и финансово състояния на мизерниците василеф, иваноф и маймуната. Жалко, че има тъпи кауни, дето врякат - всичко е "законно" Да спасим Ямача, ПОБЕДА !!!
   • Ха
    Хасковлия
    24 0
    08:34, 12 юни 2020
    Щом като са платили 10 %, сега да ги обезщетят 10 % и другото заменка с ниви в узунджово. Подкрепям искането за разследване на областния тогава, кметя тогава и наркомана. Мисля, че се действа много меко, тука трябват крути мерки, защото е засегнат обществен интерес - разпродадена на безеница е половината гора на Ямача, само защото някакви чиновници са я водели много удобно земеделска земя. Никакво плащане на милиони на съмнителната фирма стетон. Прокуратурата да се самосезира, защо мълчат ???
  • 2
   Ne
   nelicha - нелича
   35 -3
   21:14, 11 юни 2020
   Мили дечица . Попитайте вашите родители , баби и дядовци ? Зящо тяхния парк е бил продаден ? И защо не търсят отговорност от този , който е направил това ?
  • 3
   Ма
   Магарешкия
   13 -30
   22:18, 11 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Къ
    Къньо Маймуната
    3 -18
    08:08, 12 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Де
    Дедовия
    8 -1
    09:13, 12 юни 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Ха
   Хасково
   27 -4
   22:45, 11 юни 2020
   Защитете ямача най доброто място
  • 5
   Ил
   Илийков
   13 -26
   22:49, 11 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Мо
   Морски тигър
   9 -25
   22:53, 11 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
   Уз
   Узунджовец
   23 -17
   22:54, 11 юни 2020
   Следващия път при дъжд Янко Митев да подслони децата в бившия пионерски дом продаден на турски фабрикант от благодетеля и спонсора си на Кауня кмета на Хасково от Узунджово.
  • 8
   Пе
   Педи
   5 -19
   07:41, 12 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
   Де
   Дедото
   11 -3
   09:14, 12 юни 2020
   Браво на бай Янко и на инициативния комитет.
  • 10
   Па
   Патриот
   13 -5
   09:27, 12 юни 2020
   Съграждани, апелирам към по голяма активност, да защитим Ямача. Подписахте ли подписката ? Благодарско на младите хора и на Човека Янко Митев, които защитават справедлива кауза
  • 11
   За
   Зарежи...
   3 0
   15:58, 12 юни 2020
   Забелязахте ли, че там има и други вилички, които са построени край пътеката (вероятно преди много години)... Никой обаче не си е позволил да застрои и загради такава голяма площ, навлизаща в гората и прекъсвайки прекрасната горска пътечка... Аз лично нямам нищо против останалите постройки и вилички, но наистина ми стана грозно и болно като видях как е заградена гората.
  • 12
   Ян
   Янко Митев
   3 0
   17:26, 12 юни 2020
   Празни мисли на тъпи анонимници из хасковските сайтове!
   Троловете са болни хора които са затънали в лаината си и дори не могат да говорят но имат смелоста под чуждо име да сипят жлъч и лъжи.Ето ви малка извадка. Те не разбират че искаме да запазим Ямача и за тях.Простотията на тези хора е много по висока от тях самите. Представяте ли си как възпитават децата си ...ужас!


   Фарук
   Гнусно е да се използват деца за протести за да си продадеш имотите за 3 милиона на Общината. Кой плаща материалите за рисуване? Кой?

   Илийков
   Този с рибарската капела и дисаги подобни върху дебело магаре, не ми се вижда да е много загрижен но някой го боде и натиска да се прави на интересен инициатор. А това че използва деца за кауза, която независимодали е добра или не и едва ли разбират, си е под ударите на закона за защита на децата!!!

   Морски Тигър
   На протеста видях и роми а те както се знае не протестират без пари. Кой плаща и материали за рисуване не е ясно.

   Узунджовец

   Следващия път при дъжд Янко Митев да подслони децата в бившия пионерски дом продаден на турски фабрикант от благодетеля и спонсора на Кауня кмета на Хасково от Узунджово.

   Магарешкия
   Много нагло и жалко е да използваш деца за собствени облаги. За да си продадеш непродаваемите парцели на общината за 3 000 000 лева да използваш деца за протести е перверзно, само извратен мозък може да измисли подобно нещо.

   Фарук и Магарешкия е едно лице. Морския тигър -Расист който е правил всичко за пари и не може да си представи че има хора които не печелят нищо а защитават кауза.До сега никой от нас не е получавал пари от когото и да е и не желае. Не съм участвал в каквато и дае сделка ! А пионерския дом е продаден по времето на Стоян Илиев.Преди да пишете -четете и мислете макар да се вижда от далеко че ви е много трудно това действие!
   Янко Митев- винаги независим!
  • 13
   Ст
   Страти
   2 0
   08:14, 13 юни 2020
   Бай Янко, не се занимавай с болни мозъци и тъпи кауни. Каузата е ясна - да спасим гората на Ямача от разграбване. Искаме справедливост за наглеците, замесени в далаверата. Мисля, че е време да потърсим съдействие и от държавните институции за справедливо решение на казуса и наказание за престъпилите закона корумпирани лица - Василев Иванов и Кръстев
  Последни новини