От х:

Днес в x:

Рисунки с капчици дъжд в защита на Ямача

Изображение 1 от 6

    За четвърта поредна седмица граждани на Хасково се събраха на Ямача, за да покажат искането си в защита  целостта на парка. Предната седмица стана ясно, че след разговори с кмета на общината Станислав Дечев фирмата -собственик е готова да продава парцелите, където са помощните игрища до стадиона. Сега съдбата за това те да станат собственост на общината е в ръцете на Общинския съвет, казаха организаторите на протеста от Инициативния комитет. Сред тях е и Янко Митев, който посочи, че местните общинари трябва да решат за назначаването  на независими експерти, които да направят оценка на стойността на имотите, каквото е искането на протеста, а оттам насетне и да вземат решение как да се случи придобиването им –на концесия или чрез плащане със заем.

    Тази вечер природата на Ямача рисуваха деца от града, въпреки преваляванията от дъжд. Рисунката им с дъждовни капчици ще бъде показана в следващите дни в завършен вид.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      В.
      В.Божков
      33 -7
      20:08, 11 юни 2020
      Деца спасете Ямача ! Бог да Ви Благослови !
      #Бъдете Здрави
      • Усещам
        как всичко ще се затлачи
        в шекерената мараня на лятото
        и на есен гледаш Зъболекаря с шалварите е вдигнал 3-ти етаж и покрил
      • Сега да продължим със сигналите към компетентните органи които могат да се самосезират.
        Фирмата купувач на игрищата е регистрирана 1999г. През 2000г придобива терена със съдействието на народния предател Хр.Василев- тогава областен. През 2001г. Маймуната придобива(купува) фирмата която е собственик на игрищата и доколкото разбрах и в момента е собственик. Съгласен бил да продава имота... защо ли??? Защото по веригата(сделките) може да избият нередности, които да минат в съда при евентуално дело. Нека Спец.прокуратура,(че Хасковската и нямам доверие), НАП , Комисия за противодействие на корупцията да проверят следното: Произход на пари на първия купувач, колко капитал е имала фирмата да финансира покупката ,ако е нямала откъде идва финансирането и? Маймуната с какви доказани пари е закупил фирма Стетон собственик на игрищата. И други пикантерии могат да излезнат ако властите си размърдат мозъците. Очаквайте продължение.
      • Ст
        Страхил
        26 -2
        08:25, 12 юни 2020
        Браво на децата, да са ни живи и здрави и много щастливи. Дано се прояви здрав разум от общината и да спасят гората и игрищата. Сега малко предистория, защото чета, че някои градски тепърва се запознават със случая. През 2000 г мръсния седераст и както сполучливо се изразиха националния предател Ицо Василеф, тогава областен и в качествотото си на такъв продава половината гора и игрищата, защото се "водели" с десетилетия земеделски земи, въпреки, че през 60-те Ямача е залесен с борова гора. Мръсника Василев я продава на Стетон за 380 000 лв, като само 10% са платени - т.е. 38 000 лв, останалото в компенсаторки. Сделката вони на говна отвсякъде, самия василеф е целия в *****. Има фалшификации на нотариални актове и други документи. През 2008 г мръсната узунджовска гадина иваноф я урбанизира и я разпарчосва на терени, като собственик става къню маймуната, известен, че е продавал наркотици в хасково. Сега й искали някакви милиони, които се спрегнаха от делчеф деленатаа, нека каже откъде му хрумнаха.На терените е забелязан лилянчо джуката, който със сигурност е замесен в далаверата, сигурно има доста от "елита", които са в лайняната далавера. Мръсниците разчитат на давност, защото са минали 20 г. Със случая трябва да се занимава главна прокуратура и да се разследва имотното и финансово състояния на мизерниците василеф, иваноф и маймуната. Жалко, че има тъпи кауни, дето врякат - всичко е "законно" Да спасим Ямача, ПОБЕДА !!!
      • Ха
        Хасковлия
        24 0
        08:34, 12 юни 2020
        Щом като са платили 10 %, сега да ги обезщетят 10 % и другото заменка с ниви в узунджово. Подкрепям искането за разследване на областния тогава, кметя тогава и наркомана. Мисля, че се действа много меко, тука трябват крути мерки, защото е засегнат обществен интерес - разпродадена на безеница е половината гора на Ямача, само защото някакви чиновници са я водели много удобно земеделска земя. Никакво плащане на милиони на съмнителната фирма стетон. Прокуратурата да се самосезира, защо мълчат ???
    • 2
      Ne
      nelicha - нелича
      35 -3
      21:14, 11 юни 2020
      Мили дечица . Попитайте вашите родители , баби и дядовци ? Зящо тяхния парк е бил продаден ? И защо не търсят отговорност от този , който е направил това ?
    • 3
      Ма
      Магарешкия
      13 -30
      22:18, 11 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Къ
        Къньо Маймуната
        3 -18
        08:08, 12 юни 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Де
        Дедовия
        8 -1
        09:13, 12 юни 2020
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ха
      Хасково
      27 -4
      22:45, 11 юни 2020
      Защитете ямача най доброто място
    • 5
      Ил
      Илийков
      13 -26
      22:49, 11 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Мо
      Морски тигър
      9 -25
      22:53, 11 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 7
      Уз
      Узунджовец
      23 -17
      22:54, 11 юни 2020
      Следващия път при дъжд Янко Митев да подслони децата в бившия пионерски дом продаден на турски фабрикант от благодетеля и спонсора си на Кауня кмета на Хасково от Узунджово.
    • 8
      Пе
      Педи
      5 -19
      07:41, 12 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 9
      Де
      Дедото
      11 -3
      09:14, 12 юни 2020
      Браво на бай Янко и на инициативния комитет.
    • 10
      Па
      Патриот
      13 -5
      09:27, 12 юни 2020
      Съграждани, апелирам към по голяма активност, да защитим Ямача. Подписахте ли подписката ? Благодарско на младите хора и на Човека Янко Митев, които защитават справедлива кауза
    • 11
      За
      Зарежи...
      3 0
      15:58, 12 юни 2020
      Забелязахте ли, че там има и други вилички, които са построени край пътеката (вероятно преди много години)... Никой обаче не си е позволил да застрои и загради такава голяма площ, навлизаща в гората и прекъсвайки прекрасната горска пътечка... Аз лично нямам нищо против останалите постройки и вилички, но наистина ми стана грозно и болно като видях как е заградена гората.
    • 12
      Ян
      Янко Митев
      3 0
      17:26, 12 юни 2020
      Празни мисли на тъпи анонимници из хасковските сайтове!
      Троловете са болни хора които са затънали в лаината си и дори не могат да говорят но имат смелоста под чуждо име да сипят жлъч и лъжи.Ето ви малка извадка. Те не разбират че искаме да запазим Ямача и за тях.Простотията на тези хора е много по висока от тях самите. Представяте ли си как възпитават децата си ...ужас!


      Фарук
      Гнусно е да се използват деца за протести за да си продадеш имотите за 3 милиона на Общината. Кой плаща материалите за рисуване? Кой?

      Илийков
      Този с рибарската капела и дисаги подобни върху дебело магаре, не ми се вижда да е много загрижен но някой го боде и натиска да се прави на интересен инициатор. А това че използва деца за кауза, която независимодали е добра или не и едва ли разбират, си е под ударите на закона за защита на децата!!!

      Морски Тигър
      На протеста видях и роми а те както се знае не протестират без пари. Кой плаща и материали за рисуване не е ясно.

      Узунджовец

      Следващия път при дъжд Янко Митев да подслони децата в бившия пионерски дом продаден на турски фабрикант от благодетеля и спонсора на Кауня кмета на Хасково от Узунджово.

      Магарешкия
      Много нагло и жалко е да използваш деца за собствени облаги. За да си продадеш непродаваемите парцели на общината за 3 000 000 лева да използваш деца за протести е перверзно, само извратен мозък може да измисли подобно нещо.

      Фарук и Магарешкия е едно лице. Морския тигър -Расист който е правил всичко за пари и не може да си представи че има хора които не печелят нищо а защитават кауза.До сега никой от нас не е получавал пари от когото и да е и не желае. Не съм участвал в каквато и дае сделка ! А пионерския дом е продаден по времето на Стоян Илиев.Преди да пишете -четете и мислете макар да се вижда от далеко че ви е много трудно това действие!
      Янко Митев- винаги независим!
    • 13
      Ст
      Страти
      2 0
      08:14, 13 юни 2020
      Бай Янко, не се занимавай с болни мозъци и тъпи кауни. Каузата е ясна - да спасим гората на Ямача от разграбване. Искаме справедливост за наглеците, замесени в далаверата. Мисля, че е време да потърсим съдействие и от държавните институции за справедливо решение на казуса и наказание за престъпилите закона корумпирани лица - Василев Иванов и Кръстев
    Последни новини