От х:

Днес в x:

Фалстарт на делото за контрабанда на близо 700 кг хероин

Изображение 1 от 3

    Окръжен съд – Хасково прекрати делото за контрабанда на близо 700 кг хероин и го върна на прокуратурата заради съществени нарушения, съобщиха от Темида.

    Подсъдими в процеса са двама ирански граждани – Вахид Хашеми и Мохаммадали Пур. Те са задържани на граничния пункт „Капитан Андреево“. Първият е спипан на 29.09.2018 г. с товарен автомобил „Рено“ и прикачено към него ремарке, в който са открити 332.810 кг хероин на стойност 29 952 900 лева.

    Ден по-късно е бил заловен и вторият шофьор, управляващ товарен автомобил „Волво“ и прикачено към него ремарке, в който са открити 355.020 кг на стойност 31 951 800 лева.

    Въпреки липсата на възражения от страна на защитата, включително от страна на двамата подсъдими, относно допуснати в хода на досъдебното производство процесуални нарушения, според съда в обвинителния акт са допуснати съществени процесуални нарушения, преценени като ограничаващи правото на защита на обвинените лица. Констатираните процесуални нарушения в обвинителния акт затрудняват правото на защита и най-вече правото на обвиняемите да разберат за какво престъпление са предадени на съд. Тези нарушения са неотстраними от съда, поради което делото бе върнато на прокурора.

    Определението подлежи на обжалване в 7 – дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ян
      Янков
      3 -1
      08:54, 12 юни 2020
      Извинявам се, не съм правист.
      Но имам усещането, че съдията е защитник на подсъдимите!
      Може и да бъркам - не знам.Ама ,може ли да опоменете името на съдията- едни 700 килограма дрога ще пренасям, че да знам кого да си поръчам да ме съди!
      Тотална деградация на съдебната ни система.
      Наркотрафиканта трябвало да бъде информиран, за какво го съдят!!!
      Щото може би не знае?
      Той не протестира,защитата му не протестира,ама съдиятааа , ах този съдия!
      АБЕ ВИЕ , ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ !!!
      • Ва
        Василев
        2 0
        09:41, 12 юни 2020
        Много си е добре съдията. Като не сте запознати с правната система, не коментирайте работата на другите. Защото ако ги осъди, горната инстанция ще отмени присъдата и ще върне делото надолу, поради споменатите процесуални нарушения. Ефекта пак ще е същия, само дето размотаването ще е повече. По-скоро прокурора не си е свършил работата.
    Последни новини